Nem Opskrift på Othellolagkage – En Enkel Guide til at Lave Den Lækre Kage

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har fundet en nem opskrift på en klassisk Othellolagkage, som vil imponere dine gæster og tilfredsstille din søde tand. Othellolagkagen er inspireret af William Shakespeares tragedie med samme navn, hvor kærlighed, jalousi og bedrag spiller en stor rolle. Kagen er en favorit blandt mange i Danmark og har været en del af vores kagekultur i mange år.

v2 33bc2 iyb8n Nem Opskrift på Othellolagkage - En Enkel Guide til at Lave Den Lækre Kage

Ingredienserne til denne lækre kage er nemme at finde i de fleste supermarkeder, og kogetiden er ikke lang. Stegetiden er også kort, så du kan have kagen klar på ingen tid. Vi har inkluderet tips og tricks til at gøre kagen endnu mere lækker og indbydende. Oprindelseslandet for denne kage er ikke helt klart, men den har været en del af vores kagekultur i mange år og er stadig populær den dag i dag.

Læs også:  Opskrift på hjemmelavet sprinklervæske: Sådan laver du det selv

Sådan gør du: Følg vores nemme opskrift og se en video med billeder af processen. Vi vil også gerne høre din mening om kagen og se dine kommentarer på Instagram og Facebook. Vi håber, at du vil nyde denne lækre Othellolagkage og dele den med dine venner og familie.

Ingredienser og Forberedelse

v2 33bc6 jwkt1 Nem Opskrift på Othellolagkage - En Enkel Guide til at Lave Den Lækre Kage

Ingredienser

Til denne lækre Othellolagkage skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Æg 4 stk.
Sukker 200 g
Vaniljesukker 2 tsk.
Hvedemel 100 g
Majsstivelse 50 g
Bagepulver 2 tsk.
Kakao 2 spsk.
Flødeskum 4 dl
Marcipan 200 g
Flormelis 100 g
Mørk chokolade 100 g
Hindbærmarmelade 4 spsk.

Forberedelse

Først skal du tænde ovnen på 180 grader. Herefter skal du piske æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål, indtil det bliver lyst og luftigt. Bland derefter hvedemel, majsstivelse, bagepulver og kakao i en anden skål, og sigt det ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen, indtil det er godt blandet.

Beklæd en bageform med bagepapir, og hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil den er færdigbagt. Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden du tager den ud af formen og lader den køle helt af på en bagerist.

Imens kagen køler af, kan du forberede fyldet. Pisk flødeskummen til en let og luftig konsistens. Skær marcipanen i mindre stykker, og ælt det sammen med flormelis, indtil det bliver en ensartet masse. Hak den mørke chokolade i mindre stykker.

Skær kagen i tre lige store bunde, og læg den nederste bund på et kagefad. Smør hindbærmarmelade på bunden, og læg derefter et lag med marcipanmassen ovenpå. Læg herefter den midterste bund på, og gentag med hindbærmarmelade og marcipanmasse. Læg til sidst den øverste bund på, og smør flødeskum på toppen og siderne af kagen.

Læs også:  Opskrift på dej til forårsruller: Sådan laver du den perfekte dej til dine forårsruller

Pynt kagen med hakket chokolade, bær og makroner, og stil den i køleskabet i mindst 2 timer, inden den serveres. Vi håber, at du vil nyde denne lækre Othellolagkage, og del gerne din mening og kommentarer med os!

Scroll to Top