Opskrift på vanillekranse: Sådan laver du de lækreste småkager med vaniljesmag

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på vaniljekranse

v2 32wjv dt9hu Opskrift på vanillekranse: Sådan laver du de lækreste småkager med vaniljesmag

Vi nærmer os julen, og det betyder, at det er tid til at bage julesmåkager. En af vores favoritter er vaniljekranse, som er en traditionel dansk småkage med en dejlig smag af vanilje. Her deler vi vores opskrift på vaniljekranse, så du også kan bage dem derhjemme.

Ingredienserne til vaniljekranse er få og nemme at finde. Du skal bruge smør, sukker, mel, vaniljesukker og en æggeblomme. Opskriften er meget simpel, men det er vigtigt at følge den præcist for at opnå den perfekte konsistens og smag. Vi har også inkluderet et par tips til, hvordan du kan undgå at dejen bliver for tør eller for blød.

Læs også:  Opskrift på Pumpkin Pie - Lækker og nem dessert til efteråret

Ingredienser og forberedelse

v2 32wjy kiokl Opskrift på vanillekranse: Sådan laver du de lækreste småkager med vaniljesmag

Nødvendige ingredienser

Til opskriften på vanillekranse skal du bruge følgende ingredienser:

  • 250 g sukker
  • 250 g kærgården (blødt smør)
  • 1 vaniljestang
  • 500 g hvedemel
  • 1 æg
  • 100 g mandelmel
  • 100 g hakkede mandler
  • 1 tsk vaniljesukker

Forberedelse før bagning

Før du går i gang med at bage vanillekranse, er det vigtigt at forberede dejen korrekt. Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen og røre dem sammen med sukkeret. Tilsæt herefter kærgården og pisk det hele sammen, indtil det er en jævn masse. Tilsæt derefter hvedemel, mandelmel og de hakkede mandler og ælt det hele godt sammen. Form dejen til en kugle og læg den på køl i mindst 30 minutter.

Bagning og efterbehandling

Efter dejen har hvilet på køl, kan du gå i gang med at bage vanillekranse. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Form dejen til små kranse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Brug en stjernetyl til at sprøjte dejen ud i små kranse. Bag kransekagerne i ovnen i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist, inden du gemmer dem i en tætsluttende beholder.

Et tip til at få ekstra sprøde vanillekranse er at riste mandlerne inden brug. Det giver en lækker nøddesmag til småkagerne. Du kan også tilføje ekstra vaniljesukker, hvis du vil have en stærkere vaniljesmag.

Vi håber, du vil nyde at bage disse lækre vanillekranse, som er en favorit i mange danske hjem. Se gerne vores video eller billeder af opskriften for at få inspiration til din egen bagning. Del endelig din mening og kommentarer med os.

Læs også:  Opskrift på kartoffel pizza: En lækker og nem måde at bruge kartofler på
Scroll to Top