Opskrift på appelsinkage: Lækker kage med frisk smag af appelsin

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at bage, og vi elsker især at bage appelsinkage! Opskrift på appelsinkage er en af vores favoritopskrifter, og vi vil gerne dele den med jer. Denne lækre kage er fyldt med smagfulde appelsiner og er perfekt til enhver lejlighed.

v2 32h55 yitye Opskrift på appelsinkage: Lækker kage med frisk smag af appelsin

Ingredienserne i appelsinkagen er nemme at finde og forberede, og kogetiden og stegetiden er ikke for lang. Vi har også nogle tips til, hvordan du kan gøre kagen endnu mere lækker. Oprindelseslandet for denne opskrift er ikke vigtigt, da den er blevet tilpasset til vores smag og præferencer.

Vi vil også gerne give jer en video og billeder, så I kan se, hvordan appelsinkagen skal se ud, når den er færdig. Vi vil også gerne høre jeres mening og kommentarer om denne opskrift på appelsinkage. Sådan gør du: følg vores nemme trin-for-trin guide, og du vil have en lækker appelsinkage på ingen tid!

Læs også:  Opskrift på lækker flæskestegssandwich med sprødt svinekød og rødkål

Ingredienser og Forberedelse

v2 32h58 m81tf Opskrift på appelsinkage: Lækker kage med frisk smag af appelsin

Nødvendige Ingredienser

Til denne lækre appelsinkage vil du have brug for følgende ingredienser:

 • 200g smør
 • 200g sukker
 • 4 æg
 • 200g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 appelsiner (saft og revet skal)
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 50g mandelmel
 • 50g hakkede mandler
 • 2 spsk rom
 • 2 spsk yoghurt
 • 100g flødeost
 • Flormelis til pynt

Forberedelsesproces

Følg disse trin for at lave en lækker appelsinkage:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader og beklæd en springform med bagepapir.

 2. Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.

 3. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.

 4. Tilsæt hvedemel, bagepulver, appelsinsaft, revet appelsinskal, vaniljesukker, mandelmel, hakkede mandler, rom og yoghurt. Rør det hele sammen, indtil det er en jævn dej.

 5. Hæld dejen i den forberedte springform og bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, eller indtil den er gylden og gennembagt.

 6. Lad kagen køle af i formen i ca. 10 minutter, før du tager den ud af formen og lader den køle helt af på en bagerist.

 7. Pisk flødeosten og lidt flormelis sammen, og smør det ud over kagen, når den er kølet af.

 8. Pynt med lidt ekstra appelsinskal og flormelis, og server.

Vi håber, at du nyder at lave denne lækre appelsinkage, og at den bliver en favorit i dit køkken. Del gerne dine kommentarer og tips til, hvordan du har lavet din appelsinkage endnu mere lækker.

Bagning og Servering

v2 32h5d 7gimi Opskrift på appelsinkage: Lækker kage med frisk smag af appelsin

Bagning

For at bage den perfekte appelsinkage skal du først og fremmest have en god opskrift og de rigtige ingredienser. Vi anbefaler at bruge en springform på 24 cm i diameter og forvarme din ovn til 175 grader (varmluft) eller 200 grader (almindelig ovn).

Læs også:  Opskrift på grillpølser med lækre tilbehør

Start med at piske 3 æg og 200 g sukker sammen, indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt derefter 100 g smeltet smør og 1 dl appelsinsaft. I en separat skål skal du blande 200 g mel, 2 tsk bagepulver og revet appelsinskal fra en appelsin. Tilsæt den tørre blanding til æggeblandingen og rør det forsigtigt sammen.

Hæld dejen i din smurte springform og bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle af i formen i ca. 10 minutter, inden du tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist.

Servering og Tilbehør

Når din appelsinkage er helt afkølet, kan du pynte den med en lækker glasur eller chokolade. Vi anbefaler at lave en glasur af flormelis og appelsinsaft, eller smelte lidt chokolade og hælde det over kagen.

Kagen kan serveres som den er, eller med lidt tilbehør for at gøre den ekstra lækker. Vi anbefaler at servere kagen med en kugle vaniljeis eller lidt frisk frugt som jordbær eller kiwi.

Husk at opbevare kagen i en lufttæt beholder, hvis du ikke spiser den med det samme. Appelsinkagen kan holde sig frisk i op til 3-4 dage.

Vi håber, at du nyder at bage og servere denne saftige og velsmagende appelsinkage. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarfeltet nedenfor, og lad os vide, hvordan det gik med din kage.

Scroll to Top