Opskrift på flødelegeret aspargessuppe

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på aspargessuppe flødelegeret

v2 41zik hhe2z Opskrift på flødelegeret aspargessuppe

Aspargessuppe er en klassisk ret, der kan serveres til både hverdag og festlige lejligheder. Den nemme opskrift på flødelegeret aspargessuppe er en favorit blandt mange, da den er let at tilberede og smager fantastisk. I denne artikel vil vi give dig vores bedste opskrift på aspargessuppe flødelegeret, så du selv kan prøve kræfter med denne lækre ret.

Ingredienserne til denne opskrift er få og nemme at skaffe. Du skal bruge friske grønne asparges, løg, hvidløg, kartofler, fløde og bouillon. Kogetiden er cirka 30 minutter, og stegetiden er minimal. Vi vil også give dig nogle tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften efter din smag og præferencer.

Læs også:  Opskrift på pytonslange: Sådan tilbereder du en lækker og saftig ret

Oprindelseslandet for aspargessuppe er Frankrig, hvor retten har været kendt og elsket i århundreder. Nu er den også blevet populær i Danmark, og vi kan godt forstå hvorfor. Med vores sådan gør du-guide, video og billeder vil du nemt kunne følge opskriften og lave din egen lækre aspargessuppe flødelegeret. Vi ser frem til at høre din mening om denne ret, så tøv ikke med at dele dine kommentarer med os.

Ingredienser og forberedelse

v2 41zio 1gaki Opskrift på flødelegeret aspargessuppe

Vi vil gerne dele vores opskrift på en lækker flødelegeret aspargessuppe med dig. Her er de ingredienser, du skal bruge:

Udvælgelse af asparges

 • 500 g hvide asparges
 • 250 g grønne asparges
 • 1 spsk smør
 • 1 tsk salt
 • 1/4 tsk peber

For at få den bedste smag i suppen er det vigtigt at vælge friske asparges. Vi anbefaler at vælge asparges, der er faste og uden misfarvninger.

Forberedelse af bouillon

 • 1 liter vand
 • 2 terninger hønsebouillon
 • 2 dl piskefløde
 • 2 spsk hvedemel
 • 1 spsk smør
 • 1 spsk maizena
 • 1/2 dl mælk
 • 1 æggeblomme
 • Persille til pynt

Start med at skrælle de hvide asparges og skær dem i mindre stykker. Skær også de grønne asparges i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde og tilsæt aspargesstykkerne. Tilsæt salt og peber og lad det stege i 5-7 minutter, indtil aspargesene er møre.

Tilsæt vand, hønsebouillon og piskefløde i gryden og lad det koge op. Lad det simre i yderligere 10-15 minutter. Imens kan du røre hvedemel og smør sammen i en skål, indtil det bliver til en dej. Tilsæt dejen til suppen og lad det simre i yderligere 5 minutter.

Tag gryden af varmen og lad suppen køle af i 5 minutter. Pisk æggeblommen og mælken sammen i en skål. Tilsæt blandingen til suppen og rør det godt sammen. Varm suppen op igen, indtil den er varm, men ikke koger.

Læs også:  Opskrift på lammemørbrad: Sådan tilbereder du den perfekte lammemørbrad

Pynt med persille og server suppen varm. Vi håber, at du vil nyde denne lækre suppe, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.

Tilberedning og servering

v2 41zit 0ivf8 Opskrift på flødelegeret aspargessuppe

Tilberedning af suppen

For at lave en lækker og cremet aspargessuppe med fløde, skal du først samle ingredienserne. Du skal bruge friske grønne asparges, hønsefond, fløde, hvidløg, løg og lidt fedt til stegning.

Først skal du skære de friske asparges i små stykker og sautere dem sammen med løg og hvidløg i en stor gryde. Tilsæt derefter hønsefond, og lad det simre i ca. 10-15 minutter, indtil aspargesene er bløde og møre.

Når suppen er færdig, skal du tage den af varmen og tilsætte fløden. Brug en stavblender til at blende suppen, indtil den er helt glat og cremet. Tilsæt salt og friskkværnet peber efter smag.

Serveringsforslag

Server suppen varm med nogle lækre toppings som friske aspargeshoveder, bacon, croutoner eller ærter. Du kan også servere den med et godt stykke brød eller flute til at dyppe i suppen.

Suppen er både en god og nem hovedret eller en lækker natmad. Den er rig på fiber og protein og er en god kilde til kulhydrater.

Prøv denne klassiske opskrift på aspargessuppe med flødelegering, og lad os vide, hvad du synes i kommentarerne nedenfor. Vi håber, at vores tips og tricks har givet dig inspiration til at lave din egen hjemmelavede aspargessuppe.

Scroll to Top