Opskrift på gammeldags jødekager: Sådan bager du de klassiske småkager med mandler og kanel

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har fundet en fantastisk opskrift på gammeldags jødekager, som vi vil dele med jer. Disse småkager er perfekte til jul, men kan også nydes året rundt. De har en dejlig krydret smag og en sprød konsistens, som gør dem til en favorit blandt mange.

v2 32rvq Opskrift på gammeldags jødekager: Sådan bager du de klassiske småkager med mandler og kanel

Ingredienserne til disse jødekager er simple og nemme at finde i ethvert supermarked. Kogetiden og stegetiden er også relativt kort, så det er en hurtig og nem opskrift at følge. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre processen endnu lettere.

Jødekager har en interessant oprindelseshistorie, som går tilbage til jødiske bagerier i Europa. Vi vil gerne inspirere jer til at prøve denne traditionelle opskrift derhjemme og dele jeres mening i kommentarerne. Vi har også inkluderet en video og billeder, så I kan se, hvordan man laver disse lækre småkager. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på vandbakkelse: Nem og lækker dessert

Ingredienser og Forberedelse

v2 32rvt dfguu Opskrift på gammeldags jødekager: Sådan bager du de klassiske småkager med mandler og kanel

Nødvendige Ingredienser

For at lave gammeldags jødekager skal du bruge følgende ingredienser: smør, sukker, æg, kanel, mel, hvedemel, hjortetaksalt, sammenpisket æg, mandler, hakkede mandler, nødder, vaniljesukker, citronskal og kardemomme. Du kan også tilføje eksotiske krydderier, hvis du ønsker det.

Forberedelse Trin

Først skal du blande smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt derefter æggene og rør godt rundt. Tilsæt kanel, mel, hvedemel, hjortetaksalt, sammenpisket æg, mandler, hakkede mandler, nødder, vaniljesukker, citronskal og kardemomme. Bland det hele godt sammen, indtil du har en dej.

Derefter skal du lade dejen hvile i køleskabet i mindst en time. Når dejen har hvilet, kan du rulle den ud og bruge en udstikker til at forme småkagerne. Drys kanelsukker på toppen af småkagerne og placer dem på bagepapir på en bagerist.

Bage og Opbevaringstips

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bag småkagerne i ovnen i ca. 10-12 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Når de er færdige, skal du lade dem køle af på en rist, inden du placerer dem i en kagedåse eller fryseren.

Gammeldags jødekager er en nem og lækker julesnack, der er perfekt til at dele med familie og venner. Oprindelseslandet for denne småkage er Danmark, og det er en af vores favoritter til jul. Vi håber, du vil nyde at lave og spise disse lækre småkager.

Husk at dele dine egne tips, din mening og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Vi har også inkluderet en video og billeder, der viser dig, hvordan du laver disse småkager, så du kan følge med trin for trin.

Læs også:  Opskrift på pandekager over bål: Sådan laver du lækre pandekager i naturen
Scroll to Top