Opskrift på Ingefær Småkager: Sådan laver du dem derhjemme

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på ingefær småkager

v2 31knk 6pqaw Opskrift på Ingefær Småkager: Sådan laver du dem derhjemme

Vi elsker julebag, og ingefær småkager er en af vores favoritter. Denne opskrift er nem at følge og kræver kun få ingredienser. Ingefær småkager er perfekte til at dele med venner og familie i løbet af julen, eller til at nyde med en kop varm kakao på en kold vinteraften.

Ingredienser

For at lave disse lækre småkager, har du brug for smør, sukker, mel, bagepulver, salt, ingefær og et æg. Du kan også tilføje kanel og nelliker for at give småkagerne en ekstra juleagtig smag.

Sådan gør du

Først skal du blande smør og sukker sammen i en skål, indtil det er godt blandet. Tilsæt derefter ægget og fortsæt med at blande. I en anden skål skal du blande mel, bagepulver, salt, ingefær og eventuelle andre krydderier, du ønsker at tilføje. Tilsæt derefter den tørre blanding til smørblandingen og bland godt. Rul dejen i små kugler og læg dem på en bageplade. Bag småkagerne i ovnen i cirka 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Læs også:  Nem Opskrift på Mørbradgryde: Sådan laver du en lækker og nem mørbradgryde

Tips og tricks

For at give dine ingefær småkager en ekstra juleagtig smag, kan du drysse lidt sukker og kanel på toppen, inden du bager dem. Du kan også tilføje hakket chokolade eller nødder til dejen for at give småkagerne en ekstra dimension. Del dine erfaringer med denne opskrift i kommentarerne nedenfor, og lad os vide, hvad du synes om ingefær småkager.

Forberedelse og ingredienser

v2 31knq o72y4 Opskrift på Ingefær Småkager: Sådan laver du dem derhjemme

Samling af ingredienser

Før vi kan gå i gang med at bage vores lækre ingefær småkager, skal vi samle alle ingredienserne. Her er hvad du skal bruge:

Ingredienser Mængde
Mel 250g
Sukker 200g
Æg 1 stk
Hvedemel 100g
Stødt ingefær 2 tsk
Sirup 2 spsk
Kanel 1 tsk
Vanilje 1 tsk
Salt 1/4 tsk
Blødt smør 200g
Farin 50g
Nelliker 1/4 tsk
Vand 2 spsk

Forberedelse af køkkenudstyr

Før vi kan starte med at bage, skal vi sørge for at have alt vores køkkenudstyr klar. Her er hvad du skal bruge:

  • En stor skål
  • En mindre skål
  • En røremaskine (kan også gøres med en håndmixer)
  • En bageplade med bagepapir
  • En dejskraber
  • En udstikker (valgfrit)

Nu hvor vi har samlet alle ingredienserne og forberedt vores køkkenudstyr, er vi klar til at gå i gang med at bage vores ingefær småkager. Vi vil guide dig igennem processen trin for trin, så du kan opnå det bedste resultat.

Bageprocessen

v2 31knu 6d09h Opskrift på Ingefær Småkager: Sådan laver du dem derhjemme

Blanding og æltning af dejen

For at lave vores lækre ingefær småkager skal vi først blande dejen. Vi starter med at tage vores ingredienser frem: mel, sukker, bagepulver, natron og selvfølgelig ingefær. Vi hakker ingefæren fint og blander den sammen med de andre ingredienser i en stor skål.

Læs også:  Opskrift på plesner: Sådan laver du de lækre småkager

Når ingredienserne er blandet godt sammen, tilsætter vi smør og begynder at ælte dejen. Det er vigtigt, at smørret er blødt, så det er nemt at ælte sammen med de andre ingredienser. Vi ælter dejen grundigt, så den bliver ensartet og glat.

Bagning af småkagerne

Når dejen er æltet, skal den formes til småkager. Vi tager en teskefuld af dejen og ruller den til en lille kugle. Vi gentager processen, indtil al dejen er brugt.

Vi lægger vores småkager på en bageplade med bagepapir og sætter dem i ovnen. Vi bager vores småkager ved 175 grader varmluft i cirka 10-12 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

Når vores ingefærsmåkager er færdigbagte, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af på en bagerist. Vi kan nu nyde vores lækre småkager med en kop te eller kaffe. Disse småkager er perfekte til julebagning eller som en lækker snack til gløgg.

Vi håber, at vores tips til bageprocessen har været nyttige. Del gerne dine egne erfaringer og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top