Opskrift på lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har fundet en fantastisk opskrift på kardemommesnurrer, som vi vil dele med jer. Disse lækre snurrer er perfekte til en hyggelig weekendmorgen eller som en sød snack til eftermiddagskaffen. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 32is1 l3a2m Opskrift på lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv

Kardemommesnurrer er en populær kage i Skandinavien og er kendt for deres bløde og luftige dej samt den karakteristiske smag af kardemomme. Vi har fundet inspiration til opskriften på Instagram, hvor Juno the Bakery delte deres version af kardemommesnurrer. Juno the Bakery er en populær café i København, kendt for deres lækre bagværk og kager.

I denne artikel vil vi dele opskriften på kardemommesnurrer og give jer vores bedste tips og tricks til at få de perfekte snurrer. Vi vil også vise jer billeder af processen og af det færdige resultat. Del gerne jeres mening og kommentarer i kommentarfeltet, hvis I har prøvet opskriften eller har andre gode tips. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på skinke i tern: Sådan laver du den perfekte ret

Ingredienser og Fremgangsmåde

v2 32is4 mwowe Opskrift på lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv

Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser til vores lækre kardemommesnurrer:

  • 50 g gær
  • 125 g smør
  • 3 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 500-600 g hvedemel

Til remoncen skal vi bruge:

  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk kardemommesukker
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 100 g revet marcipan

Til pensling og drys:

  • 1 æg
  • 2 spsk sødmælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk strøsukker
  • Knust kardemomme

Fremgangsmåde

Vi starter med at opløse gæren i lunken mælk. Derefter tilsætter vi sukker, salt, æg og stødt kardemomme. Vi rører det hele godt sammen, og tilsætter derefter melet lidt efter lidt, indtil dejen er blød og smidig.

Nu skal dejen hæve i ca. 30 minutter, indtil den er blevet dobbelt så stor. Imens kan vi lave remoncen ved at blande alle ingredienserne sammen.

Når dejen er hævet, ruller vi den ud til en stor firkant på et meldrysset bord. Herefter smører vi remoncen ud på dejen, og ruller den sammen til en lang pølse.

Nu skærer vi pølsen i ca. 20 lige store stykker, og lægger dem på en bageplade med bagepapir. Vi lader dem efterhæve i ca. 15 minutter, inden vi pensler dem med en blanding af æg, sødmælk og vaniljesukker. Til sidst drysser vi knust kardemomme og strøsukker på toppen.

Vi bager vores kardemommesnurrer i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Mens de er varme, kan vi pensle dem med en sukkerlage lavet af kogende vand og sukker.

Tips: Hvis du vil have ekstra meget kardemommesmag, kan du knuse kardemommekapslerne og tilsætte dem til dejen. Du kan også fryse dine kardemommesnurrer ned og tø dem op senere, hvis du vil have en lækker snack klar på ingen tid.

Læs også:  Opskrift på roastbeef i ovn: Sådan tilbereder du den perfekte roastbeef

Oprindelsesland: Kardemomme stammer fra Indien og Sri Lanka, men bruges i dag i køkkener over hele verden.

Din mening: Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på kardemommesnurrer. Del gerne din mening og eventuelle kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Video og billeder: Se vores video og billeder af kardemommesnurrer på vores hjemmeside.

Kogetid: Ca. 12-15 minutter.

Stegetid: Ingen.

Favorit: Kardemommesnurrer er en favorit blandt mange, og med vores opskrift kan du nemt lave dem selv derhjemme.

Servér og Opbevar

v2 32isc eh8so Opskrift på lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv

Når dine kardemommesnurrer er færdigbagte og stadig varme, kan du pensle dem med lidt honning for at give dem en ekstra sødme og glans. Lad dem køle af på en bagerist i ca. 10 minutter, inden du serverer dem.

De kan serveres som en lækker snack eller som en del af en hyggelig brunch. Prøv at servere dem sammen med en god kop kaffe eller te for at fuldende oplevelsen.

Hvis du har rester af dine kardemommesnurrer, kan du opbevare dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til tre dage. Hvis du ønsker at bevare deres friskhed og blødhed, kan du pakke dem ind i bagepapir og opbevare dem i køleskabet i op til en uge.

For at give dine kardemommesnurrer et ekstra pift, kan du drysse lidt knuste kardemommefrø på toppen inden bagning. Du kan også tilføje lidt pynt, såsom strimler af frisk frugt eller et drys flormelis, for at gøre dem endnu mere indbydende.

Vi håber, at du vil nyde at lave disse hjemmelavede, snaskede og fedtede kardemommesnurrer. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at tagge os i dine billeder og videoer, hvis du vil vise os dine favoritopskrifter.

Læs også:  Opskrift på hjemmelavede nudler: En nem og lækker måde at imponere dine gæster på
Scroll to Top