Opskrift på lasagne med oksekød: En lækker og nem ret til aftensmaden

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på lasagne med oksekød er en af vores favoritter til aftensmad. Denne hjemmelavede lasagne er nem at lave og smager fantastisk. Lasagne er en traditionel italiensk ret, og denne opskrift er en klassisk italiensk lasagne med en lækker bolognese sauce.

v2 31ntx l4mu6 Opskrift på lasagne med oksekød: En lækker og nem ret til aftensmaden

Ingredienserne til denne opskrift inkluderer oksekød, lasagneplader, tomatsovs, mælk, ost og forskellige krydderier. Forberedelsestiden er cirka 20 minutter, og kogetiden er cirka 45 minutter. Stegetiden afhænger af ovnen, men det tager normalt cirka 25-30 minutter at bage lasagnen færdig.

Vi har også inkluderet nogle tips til tilberedning af lasagnen, og du kan finde en video og billeder af, hvordan man laver denne lækre ret. Oprindelseslandet for lasagne er Italien, og denne opskrift er en ægte klassiker. Vi vil også gerne høre din mening om denne opskrift, så tøv ikke med at dele dine kommentarer og erfaringer. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på dukketøj: Sådan syr du tøj til din dukke

Ingredienser

v2 31nu0 40na7 Opskrift på lasagne med oksekød: En lækker og nem ret til aftensmaden

Vi har samlet alle ingredienserne, du skal bruge, for at lave den perfekte lasagne med oksekød. Her er hvad du skal bruge:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 gulerod, skrællet og hakket
  • 1 peberfrugt, hakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber efter smag
  • 9 lasagneplader
  • 300 g mozzarella, revet
  • 50 g parmesan, revet

For bechamelsaucen:

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 500 ml mælk
  • 1 knivspids muskatnød
  • Salt og peber efter smag

Vi anbefaler at bruge oksekød fra Danmark, da det er af høj kvalitet og har en god smag. Du kan også tilføje andre grøntsager som squash, aubergine, bladselleri, agurk eller spidskål for at give retten mere smag og farve.

Kogetiden for lasagnen er ca. 45 minutter og stegetiden er ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft. For at gøre retten endnu mere lækker, kan du tilføje en mornaysauce eller lidt rødvin til kødsovsen.

Tips: For at undgå at lasagnepladerne klistrer sammen, kan du tilføje en smule olivenolie til vandet, når du koger dem. Du kan også lave lasagnen dagen før og varme den op i ovnen inden servering.

Husk at dele dine favorit lasagneopskrifter og dine egne tips i kommentarerne nedenfor.

Fremgangsmåde

v2 31nu6 Opskrift på lasagne med oksekød: En lækker og nem ret til aftensmaden

Forberedelse

Først skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar til brug. Vi skal bruge lasagneplader, oksekød, løg, hvidløg, tomatpuré, hakkede tomater, mælk, mel, smør, revet ost, salt, peber og oregano.

Derefter skal vi starte med at stege oksekødet i en gryde sammen med hakket løg og hvidløg, indtil det er brunet. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og lad det simre i 10-15 minutter.

Læs også:  Opskrift på pleskner: Sådan laver du dem perfekt hver gang

I mellemtiden kan vi forberede bechamelsaucen ved at smelte smør i en gryde og tilsætte mel. Rør godt rundt, og tilsæt derefter gradvist mælken under omrøring, indtil saucen er jævn og kogt igennem. Tilsæt revet ost, og rør godt rundt, indtil osten er smeltet og saucen er glat og cremet.

Tilberedelse i ovnen

Nu er det tid til at samle lasagnen. Start med at fordele et lag kødsauce i bunden af en ildfast form. Læg derefter lasagneplader ovenpå, og fordel et lag bechamelsauce over pladerne. Gentag processen med kødsauce, lasagneplader og bechamelsauce, indtil alle ingredienserne er brugt op.

Drys oregano og revet ost over det øverste lag bechamelsauce, og dæk formen med stanniol. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, og fjern stanniolet de sidste 10 minutter, så osten kan blive gylden og sprød.

Server lasagnen med en frisk tomatssalat og evt. hytteost som tilbehør. Lasagnen kan også fryses ned og gemmes til en nem hverdagsmiddag senere.

Det var vores klassiske opskrift på lasagne med oksekød. Prøv også at eksperimentere med andre varianter, som kyllingelasagne eller lakselasagne. Del gerne din mening og kommentarer i kommentarfeltet, og husk at se vores video for at få endnu flere tips og tricks til at lave den perfekte lasagne.

Scroll to Top