Opskrift på luciabrød – Sådan bager du det lækreste luciabrød

laura madsen Opskrift på luciabrød - Sådan bager du det lækreste luciabrød
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 8 oktober, 2024

Opskrift på Luciabrød

v2 32enu tlu7f Opskrift på luciabrød - Sådan bager du det lækreste luciabrød

Luciadag er en svensk tradition, der fejres den 13. december hvert år. Det er en dag, hvor man fejrer lyset og Lucia, som var en kristen martyr fra Sicilien. En af de bedste måder at fejre Luciadag på er ved at bage luciabrød.

Luciabrød er en populær julekage i Sverige, og det er en god måde at bringe lidt svensk julestemning ind i dit hjem. Brødet laves med gode ingredienser, og det er nemt at bage. Vi har lavet denne opskrift på luciabrød, som er vores favorit, og som vi håber, du vil kunne lide.

Ingredienserne, kogetiden og stegetiden er alle vigtige, når du bager luciabrød. Vi har tilføjet disse oplysninger i opskriften, sammen med tips til at gøre bagningen nemmere. Hvis du søger inspiration til julebagning, er denne opskrift et godt udgangspunkt. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan brødet skal se ud, når det er klart.

Vi håber, at du vil prøve vores opskrift på luciabrød, og at du vil dele din mening og kommentarer med os. God fornøjelse med at bage!

Fremstilling af luciabrød

v2 32enx 37lht Opskrift på luciabrød - Sådan bager du det lækreste luciabrød

Ingredienser

Til fremstilling af luciabrød, også kendt som luciaboller, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 1 morter safrantråde
  • 50 g smør
  • 5 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 sammenpiskede æg
  • 1 kg hvedemel
  • Rosiner til pynt

Fremgangsmåde

For at lave luciabrød skal vi først opløse safrantrådene i en morter og smelte smørret i en gryde. Herefter tilsætter vi mælken og varmer det op til det er fingervarmt. Gæren smuldres i en skål og sukkeret tilsættes. Den fingervarme mælk hældes over og røres godt rundt. Herefter tilsættes salt, sammenpiskede æg og safran.

Nu skal vi tilsætte melet lidt ad gangen, mens vi ælter dejen godt igennem. Dejen skal hæve i cirka en time på et lunt sted. Efter hævning skal dejen æltes igennem igen og formes til boller. Bollerne skal efterhæve i cirka 30 minutter på en bageplade med bagepapir.

Vi pensler bollerne med sammenpisket æg og pynter med rosiner. Bollerne bages i ovnen i cirka 10-15 minutter ved 225 grader, indtil de er gyldne og gennembagte.

Servering og opbevaring

Luciabrød er en traditionel svensk julekage, som også er populær i Danmark. Det smager fantastisk og er perfekt til en kop varm kakao eller gløgg. Luciabrød kan opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til tre dage.

Vi håber, at du vil nyde at lave og servere luciabrød til din næste julefrokost eller luciaoptog. Del endelig dine billeder og din mening i kommentarerne, og husk at følge vores tips og tricks for at opnå det bedste resultat.

Scroll to Top