Opskrift på pebernødder: Sådan laver du de lækreste småkager til jul

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker julen, og en af vores yndlings traditioner er at bage pebernødder. Pebernødder er en klassisk julesnack, der er elsket af mange danskere. Der er noget særligt ved den krydrede smag og den sprøde konsistens, der gør det til en perfekt snack til julens hyggestunder.

v2 31ms2 dv7zs Opskrift på pebernødder: Sådan laver du de lækreste småkager til jul

Ingredienserne til pebernødder er få og nemme at finde i ethvert supermarked. De fleste af ingredienserne har du måske allerede i dit køkken. Pebernødder kræver heller ikke meget tid i ovnen, så det er en hurtig og nem snack at lave. Vi har samlet en opskrift på pebernødder, der er vores favorit, og vi vil dele den med jer. Vi vil også komme med nogle tips og tricks til at lave de perfekte pebernødder, og vi vil vise jer, hvordan I kan lave dem ved hjælp af en video og billeder. Vi vil også gerne høre jeres mening og kommentarer til opskriften. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på Ris a la Mande: En traditionel dansk juledessert

Ingredienser

v2 31ms5 Opskrift på pebernødder: Sådan laver du de lækreste småkager til jul

Vi har samlet alle de nødvendige ingredienser til at lave de lækreste pebernødder. Her er hvad du skal bruge:

 • 250 g smør
 • 250 g sukker
 • 1 æg
 • 500 g mel
 • 1 tsk stødt peber
 • 2 tsk kanel
 • 2 tsk ingefær
 • 1 tsk hvid peber
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk hjortetaksalt
 • 2 tsk nelliker
 • 100 g mandelmel

Du kan også tilføje en smule citronskal eller hakket chokolade, hvis du ønsker det.

Vi anbefaler at bruge blødt smør og sukker af god kvalitet for at få det bedste resultat. Hvis du ønsker at gøre dejen mere cremet, kan du tilsætte en smule fløde eller piskefløde.

Bland alle ingredienserne i en stor skål og ælt dejen sammen. Dejen skal hvile i køleskabet i mindst en time, før den formes til små kugler og bages i ovnen.

Pebernødder er en traditionel julesnack fra Danmark, og denne opskrift er vores favorit. Vi håber, at du vil nyde at lave og spise dem lige så meget som vi gør.

Husk at dele dine egne tips og kommentarer i kommentarsektionen nedenfor. Vi vil også gerne se billeder eller videoer af dine færdige pebernødder!

Fremgangsmåde

v2 31ms8 ws7hg Opskrift på pebernødder: Sådan laver du de lækreste småkager til jul

Forberedelse

Vi starter med at forberede dejen til vores pebernødder. Ingredienserne, såsom pebernøddedej, stødt kanel, ingefær, kardemomme, hvid peber, natron, hjortetaksalt, nelliker og brun farin, skal blandes sammen i en skål. Vi pisker dejen godt sammen, indtil den er glat og ensartet.

Herefter skal dejen køles af i køleskabet i cirka 30 minutter. Imens kan vi forberede bagepladen ved at lægge bagepapir på den.

Bagning

Efter 30 minutter tager vi dejen ud af køleskabet og ruller den ud i små stænger. Vi triller stængerne til små kugler, som vi lægger på bagepladen. Vi bager pebernødderne i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 8-10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Læs også:  Opskrift på vegansk chili sin carne

Når pebernødderne er færdigbagte, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af på en rist. Når de er helt afkølede, kan vi nyde de søde og krydrede småkager.

Historie og variationer

Pebernødder har en lang historie og er en af de mest populære julesmåkager i Danmark. Der findes mange nemme opskrifter på hjemmelavede pebernødder, og det er altid bedre at bage dem selv end at købe færdigbagte pebernødder i supermarkedet.

Der findes mange variationer af pebernødder, og man kan tilføje forskellige ingredienser såsom mandler, citron eller chokolade for at give dem en ekstra smag. Lagkagehusets pebernødder er også en favorit blandt mange danskere.

Nydelse

Pebernødder er en del af den danske juletradition, og de er perfekte til at skabe julesmag i køkkenet. De er nemme at bage, og man kan få hele familien med til at trille de små kugler og bage dem i ovnen. Pebernødder kan opbevares i en kagedåse i køleskabet og kan fryses ned, hvis man ønsker at gemme dem til senere.

Vi håber, at vores tips og tricks til at bage pebernødder har været nyttige. Del gerne dine egne variationer og din mening om vores opskrift i kommentarerne.

Scroll to Top