Sidst opdateret: 7 oktober, 2024
Opskrift på Shepherd’s Pie
Shepherd’s Pie er en traditionel engelsk ret, der er ideel til at varme sig på en kold dag. Denne ret kaldes også Cottage Pie og laves med hakket oksekød og mosede kartofler. Det er en ret, der er let at lave, og som kan tilpasses efter din smag.
Ingredienserne til denne ret er enkle og består af hakket oksekød, løg, gulerødder, ærter og kartoffelmos. Kogetiden og stegetiden er også kort, hvilket gør den ideel til en hurtig middag. Vi har lavet en opskrift på Shepherd’s Pie, som er vores favorit, og som vi gerne vil dele med dig.
Oprindelseslandet for Shepherd’s Pie er England, og retten har været populær i mange år. Den er også en god kilde til inspiration, når du vil lave en ret, der er både velsmagende og nem at lave. Vi har også inkluderet tips og tricks til at gøre din Shepherd’s Pie endnu bedre, så du kan imponere dine gæster eller familie. Se vores video og billeder, og del din mening og kommentarer omkring vores opskrift på Shepherd’s Pie.
Ingredienser og Forberedelse
Ingredienser
Til denne opskrift på Shepherd’s Pie skal vi bruge følgende ingredienser:
- 500 g hakket lammekød
- 500 g kartofler
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. Worcestershire sauce
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. rosmarin
- 1 dl vand
- 1 dl rødvin
- Salt og peber efter smag
- 50 g revet ost
Forberedelse
Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Mens kartoflerne koger, kan du forberede resten af ingredienserne.
Skræl og hak løgene og hvidløgene fint. Skræl og riv gulerødderne groft. Varm olien og smørret op i en stor pande og tilsæt løgene og hvidløgene. Steg dem, indtil de er bløde og gyldne.
Tilsæt hakket lammekød og steg det, indtil det er brunet. Tilsæt gulerødderne, tomatpuré, Worcestershire sauce, timian og rosmarin. Rør det hele godt sammen og tilsæt vand og rødvin. Lad det simre i ca. 20 minutter.
Når kartoflerne er færdige, dræner du vandet fra og tilsætter en spsk. smør og lidt mælk. Mos kartoflerne med en gaffel eller en kartoffelmoser, indtil de er glatte og cremede.
Tilsæt salt og peber efter smag til både kødsovsen og kartoffelmosen.
Hæld kødsovsen i en stor ildfast form og fordel kartoffelmosen ovenpå. Drys med revet ost og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
Servér din Shepherd’s Pie med en frisk salat og nyd din favorit ret fra England. Vi håber, du nyder denne opskrift og del gerne dine kommentarer og din mening med os.
Tilberedning og Servering
Tilberedning
For at tilberede en lækker Shepherd’s Pie, skal du først forberede ingredienserne. Du skal bruge bagekartofler, porre, grøntsager, rasp, olivenolie, worcestershire sauce, parmesanost og persille. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Hak porren og grøntsagerne fint. Steg porren i en pande med lidt olivenolie, indtil den er blød. Tilføj grøntsagerne og steg dem i et par minutter. Tilsæt derefter worcestershire sauce og lad det simre i et par minutter.
Når grøntsagerne er færdige, skal du forberede kødet. Steg kødet i en anden pande, indtil det er brunet. Tilsæt derefter grøntsagsblandingen til kødet og lad det simre i 10-15 minutter.
Mens kødet simrer, kan du forberede bagekartoflerne. Kog dem i en gryde med vand i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Når kartoflerne er færdige, skal du dræne vandet og tilsætte lidt smør og mælk. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, indtil de er glatte og cremede.
Servering
Nu er din Shepherd’s Pie klar til servering! Hæld kød og grøntsager i et ovnfast fad og dæk det med kartoffelmosen. Drys lidt rasp og parmesanost på toppen og bag det i ovnen i ca. 20-30 minutter, eller indtil kartoffelmosen er gylden og sprød.
Server Shepherd’s Pie med en frisk salat og nyd denne lækre ret, der stammer fra England. Det er en af vores favoritter, og vi håber, at du vil synes om den også!
Tips: Du kan tilføje ekstra smag til kartoffelmosen ved at tilsætte lidt hakket persille. Hvis du vil have en mere sprød skorpe på din Shepherd’s Pie, kan du drysse lidt rasp på toppen, inden du bager den i ovnen.
Kommentarer: Vi håber, at denne opskrift på Shepherd’s Pie vil inspirere dig til at prøve denne klassiske engelske ret derhjemme. Del gerne din mening og eventuelle kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil meget gerne høre, hvordan din Shepherd’s Pie smagte, og om du har nogle tips eller tricks til at gøre denne ret endnu bedre.