Opskrift på Shepherd’s Pie: En lækker og nem ret til aftensmaden

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på Shepherd’s Pie

v2 32dt0 y7uuq Opskrift på Shepherd's Pie: En lækker og nem ret til aftensmaden

Shepherd’s Pie er en klassisk engelsk ret, der er perfekt til at varme op på en kold dag. Denne ret er også kendt som Cottage Pie, og den er lavet med hakket oksekød og mosede kartofler. Det er en ret, der er nem at lave, og som kan tilpasses efter din smag.

Ingredienserne til denne ret er relativt simple og inkluderer hakket oksekød, løg, gulerødder, ærter og mosede kartofler. Kogetiden og stegetiden på retten er også rimelig kort, hvilket gør den perfekt til en hurtig aftensmad. Vi har samlet en opskrift på Shepherd’s Pie, der er vores favorit, og som vi vil dele med dig.

Læs også:  Opskrift på teboller: Sådan laver du dem selv derhjemme

Oprindelseslandet for Shepherd’s Pie er England, og retten har været populær i mange år. Den er også en god kilde til inspiration, når du vil lave en ret, der er både velsmagende og nem at lave. Vi har også inkluderet tips og tricks til at gøre din Shepherd’s Pie endnu bedre, så du kan imponere dine gæster eller familie. Se vores video og billeder, og del din mening og kommentarer omkring vores opskrift på Shepherd’s Pie.

Ingredienser og Forberedelse

v2 32dt3 qf4yi Opskrift på Shepherd's Pie: En lækker og nem ret til aftensmaden

Ingredienser

Til denne opskrift på Shepherd’s Pie skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500 g hakket lammekød
  • 500 g kartofler
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. Worcestershire sauce
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 dl vand
  • 1 dl rødvin
  • Salt og peber efter smag
  • 50 g revet ost

Forberedelse

Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Mens kartoflerne koger, kan du forberede resten af ingredienserne.

Skræl og hak løgene og hvidløgene fint. Skræl og riv gulerødderne groft. Varm olien og smørret op i en stor pande og tilsæt løgene og hvidløgene. Steg dem, indtil de er bløde og gyldne.

Tilsæt hakket lammekød og steg det, indtil det er brunet. Tilsæt gulerødderne, tomatpuré, Worcestershire sauce, timian og rosmarin. Rør det hele godt sammen og tilsæt vand og rødvin. Lad det simre i ca. 20 minutter.

Når kartoflerne er færdige, dræner du vandet fra og tilsætter en spsk. smør og lidt mælk. Mos kartoflerne med en gaffel eller en kartoffelmoser, indtil de er glatte og cremede.

Læs også:  Opskrift på lækre dadelkugler med nødder og kakao

Tilsæt salt og peber efter smag til både kødsovsen og kartoffelmosen.

Hæld kødsovsen i en stor ildfast form og fordel kartoffelmosen ovenpå. Drys med revet ost og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

Servér din Shepherd’s Pie med en frisk salat og nyd din favorit ret fra England. Vi håber, du nyder denne opskrift og del gerne dine kommentarer og din mening med os.

Tilberedning og Servering

v2 32dt9 ykqlq Opskrift på Shepherd's Pie: En lækker og nem ret til aftensmaden

Tilberedning

For at tilberede en lækker Shepherd’s Pie, skal du først forberede ingredienserne. Du skal bruge bagekartofler, porre, grøntsager, rasp, olivenolie, worcestershire sauce, parmesanost og persille. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Hak porren og grøntsagerne fint. Steg porren i en pande med lidt olivenolie, indtil den er blød. Tilføj grøntsagerne og steg dem i et par minutter. Tilsæt derefter worcestershire sauce og lad det simre i et par minutter.

Når grøntsagerne er færdige, skal du forberede kødet. Steg kødet i en anden pande, indtil det er brunet. Tilsæt derefter grøntsagsblandingen til kødet og lad det simre i 10-15 minutter.

Mens kødet simrer, kan du forberede bagekartoflerne. Kog dem i en gryde med vand i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Når kartoflerne er færdige, skal du dræne vandet og tilsætte lidt smør og mælk. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, indtil de er glatte og cremede.

Servering

Nu er din Shepherd’s Pie klar til servering! Hæld kød og grøntsager i et ovnfast fad og dæk det med kartoffelmosen. Drys lidt rasp og parmesanost på toppen og bag det i ovnen i ca. 20-30 minutter, eller indtil kartoffelmosen er gylden og sprød.

Læs også:  Opskrift på sweater med mønster: Strik din egen unikke sweater

Server Shepherd’s Pie med en frisk salat og nyd denne lækre ret, der stammer fra England. Det er en af vores favoritter, og vi håber, at du vil synes om den også!

Tips: Du kan tilføje ekstra smag til kartoffelmosen ved at tilsætte lidt hakket persille. Hvis du vil have en mere sprød skorpe på din Shepherd’s Pie, kan du drysse lidt rasp på toppen, inden du bager den i ovnen.

Kommentarer: Vi håber, at denne opskrift på Shepherd’s Pie vil inspirere dig til at prøve denne klassiske engelske ret derhjemme. Del gerne din mening og eventuelle kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil meget gerne høre, hvordan din Shepherd’s Pie smagte, og om du har nogle tips eller tricks til at gøre denne ret endnu bedre.

Scroll to Top