Opskrift på sigtebrød: Sådan bager du det perfekte brød med en fin krumme

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på sigtebrød, som vi gerne vil dele med jer. Dette brød er fyldt med smag og har en skøn, sprød skorpe. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 327k7 cob88 Opskrift på sigtebrød: Sådan bager du det perfekte brød med en fin krumme

For at lave dette brød skal du bruge mel, gær, vand og lidt salt. Det er vigtigt at sigte melet først, da dette vil give brødet en mere luftig konsistens. Når dejen er æltet sammen, skal den hæve i et par timer, indtil den er blevet dobbelt så stor. Herefter skal brødet bages i ovnen i cirka 30 minutter.

Vi har også et par tips til at gøre dit sigtebrød endnu bedre. For eksempel kan du tilføje lidt honning eller olivenolie til dejen for at give den ekstra smag. Du kan også drysse lidt havsalt på toppen af brødet før bagning for at få en sprødere skorpe. Vi håber, at I vil nyde denne opskrift på sigtebrød lige så meget som vi gør. Del gerne jeres mening og kommentarer nedenfor.

Læs også:  Opskrift på supper: 5 lækre og sunde opskrifter til vinteren

Ingredienser og forberedelse

v2 327ka joqui Opskrift på sigtebrød: Sådan bager du det perfekte brød med en fin krumme

Ingredienser

Til vores klassiske sigtebrød skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500 g sigtemel
  • 10 g salt
  • 15 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 dl vand
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 50 g ost

Forberedelse

  1. Start med at varme kærnemælken op til kropstemperatur og opløs gæren i det.
  2. Tilsæt salt, fennikelfrø, honning, æg og smeltet smør til blandingen og rør det godt sammen.
  3. Tilsæt sigtemel og ost til blandingen og ælt dejen godt igennem, indtil den er glat og smidig.
  4. Lad dejen hæve i en time på et lunt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.
  5. Form dejen til et brød og læg det på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad brødet hæve i yderligere 30 minutter, indtil det er blevet pænt og hævet.
  7. Pensl brødet med vand og skær et par snit i overfladen med en skarp kniv.
  8. Bag brødet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, indtil det er gyldent og gennembagt.
  9. Lad brødet køle af på en bagerist inden servering.

Tips: For at få en sprød skorpe på brødet kan du riste det på bageristen i et par minutter efter bagning. Brug en gaffel til at banke på bunden af brødet – hvis det lyder hult, er det færdigbagt. Brug en bradepande til at tilsætte vand i bunden af ovnen for at give brødet en ekstra fugtig skorpe.

Vi håber, at du vil nyde at bage dette lækre sigtebrød! Del gerne din mening og kommentarer med os nedenfor.

Bagning og efterbehandling

v2 327kf l86up Opskrift på sigtebrød: Sådan bager du det perfekte brød med en fin krumme

Bagning

Når vi bager vores sigtebrød, starter vi med at forvarme ovnen til 200 grader. Vi lægger bagepapir i en bradepande og sætter den til side.

Læs også:  Opskrift på donuts: Sådan laver du dine egne lækre donuts derhjemme

Vi tager vores dej og formgiver den til en aflang form og lægger den på bagepapiret. Vi skærer et par snit i toppen af brødet med en skarp kniv og drysser lidt rugmel på toppen.

Vi bager brødet i ovnen i ca. 45 minutter, indtil det er gyldentbrunt og lyder hult, når vi banker på det.

Efterbehandling

Når brødet er færdigbagt, tager vi det ud af ovnen og lader det afkøle på en rist i ca. 30 minutter.

Vi bruger en gaffel til at prikke nogle små huller i bunden af brødet og drysser lidt brun kommen på toppen for at give det ekstra smag.

Vi efterhæver brødet i ca. 10 minutter, så det bliver ekstra luftigt og lækkert.

Til sidst skærer vi vores sigtebrød i skiver og serverer det med vores favorit pålæg eller som en lækker snack.

Husk at opbevare brødet i en lufttæt beholder for at holde det friskt i længere tid.

Vi håber, at vores tips og tricks har hjulpet dig med at bage det perfekte sigtebrød! Del gerne din mening og kommentarer med os.

Scroll to Top