Opskrift på svampesuppe: En lækker og nem måde at nyde svampe på

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker en god svampesuppe, især når efteråret kommer og temperaturen falder. Der er noget trøstende ved at varme sig op med en lækker suppe, og denne opskrift på svampesuppe er en af vores favoritter.

v2 34tca 36eii Opskrift på svampesuppe: En lækker og nem måde at nyde svampe på

Ingredienserne er enkle og lette at finde i ethvert supermarked. Du behøver ikke at være en mesterkok for at lave denne ret, og kogetiden er kort, så du kan have en lækker forret på bordet på ingen tid. Vi har også inkluderet nogle tips og tricks til at gøre din svampesuppe endnu mere lækker.

Denne opskrift på svampesuppe har sine rødder i det nordlige Europa, men er blevet tilpasset vores smag. Vi håber, at du vil nyde at prøve den og dele din mening i kommentarerne nedenfor. Følg med i vores abonnement for flere lækre opskrifter og videoer om madlavning. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på poncho: Sådan strikker du din egen poncho

Ingredienser og forberedelse

v2 34tcd 1i5cv Opskrift på svampesuppe: En lækker og nem måde at nyde svampe på

Nødvendige ingredienser

Til vores lækre svampesuppe skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500 g blandede svampe (fx champignon, kantareller, østershatte)
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1 l hønsebouillon eller hønsefond
  • 2 dl piskefløde
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk persille til pynt

Forberedelse før madlavning

Inden vi går i gang med at lave vores svampesuppe, skal vi sørge for at forberede vores ingredienser. Vi starter med at rense vores svampe og skære dem i mindre stykker. Herefter hakker vi vores skalotteløg og hvidløg fint.

I en stor gryde smelter vi smørret og steger vores løg og hvidløg i et par minutter, indtil de er bløde og let gyldne. Nu tilsætter vi vores svampe og steger dem i et par minutter, indtil de er blevet bløde og gyldne.

Herefter tilsætter vi vores hvidvin og lader det koge ind i et par minutter. Nu tilsætter vi vores hønsebouillon eller hønsefond og lader det simre i 10-15 minutter, indtil vores svampe er helt møre.

Nu blender vi vores suppe med en stavblender, tilsætter vores fløde og citronsaft og varmer det op igen. Vi smager til med salt og peber og serverer vores lækre svampesuppe med lidt frisk persille på toppen.

Tips

  • Hvis du vil have en mere cremet suppe, kan du tilsætte lidt ekstra fløde eller bouillon.
  • Hvis du vil have en mere fyldig suppe, kan du tilsætte lidt bacon eller brødtern i suppen.
  • Hvis du vil have en stærkere smag, kan du tilsætte lidt sherry eller timian til suppen.

Vi håber, at du vil nyde vores favorit opskrift på svampesuppe!

Læs også:  Opskrift på Poke Bowl: En sund og farverig skål med rå fisk og grøntsager

Tilberedning og servering

v2 34tcj Opskrift på svampesuppe: En lækker og nem måde at nyde svampe på

Madlavning

Når vi laver vores favorit svampesuppe, begynder vi altid med at forberede ingredienserne. Vi hakker løg og hvidløg fint og skærer svampene i mindre stykker. Derefter smelter vi smør i en gryde og steger løgene og hvidløget, indtil de er bløde og klare.

Derefter tilsætter vi svampene og lader dem stege i et par minutter, indtil de er bløde og gyldne. Herefter hælder vi grøntsagsbouillon i gryden og lader det simre i cirka 20 minutter.

Når suppen er færdig, tager vi gryden af varmen og lader den køle lidt af. Derefter bruger vi en stavblender til at blende suppen, indtil den har en lækker cremet konsistens.

Servering

Når suppen er blendet, tilsætter vi citronsaft og friskkværnet peber for at give den lidt ekstra smag. Vi serverer den varm som hovedret til aftensmaden med et lækkert butterdejslåg til.

For at undgå madspild kan man også vælge at tilføje rester af træer og blomster i suppen, som kan give den en ekstra dimension af smag og tekstur.

Et par tips til servering af svampesuppe er at pynte med friske urter og servere med et stykke brød til at dyppe i suppen.

Sådan gør du:

  1. Forbered ingredienserne
  2. Steg løg og hvidløg i smør indtil bløde og klare
  3. Tilsæt svampe og steg i et par minutter
  4. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og lad det simre i 20 minutter
  5. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af
  6. Brug en stavblender til at blende suppen
  7. Tilsæt citronsaft og friskkværnet peber
  8. Pynt med friske urter og server med et stykke brød

Vi håber, at vores opskrift på svampesuppe vil falde i din smag. Del endelig din mening og kommentarer med os, og se gerne vores video og billeder af processen.

Læs også:  Ideer til mad til barnedåb: Enkelt og lækkert menuvalg
Scroll to Top