Opskrift på appelsinfromage: En lækker dessert til enhver anledning

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at eksperimentere med forskellige opskrifter og prøve nye ting i køkkenet. En af vores favoritter er klassisk appelsinfromage. Denne lækre dessert er perfekt til enhver lejlighed og er nem at lave. Her deler vi vores opskrift på appelsinfromage, som du kan lave derhjemme og imponere dine gæster med.

v2 32u61 ew4ff Opskrift på appelsinfromage: En lækker dessert til enhver anledning

Ingredienserne til denne opskrift er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge appelsiner, sukker, fløde, æg og gelatine. Kogetiden og stegetiden er ikke lang, og du kan have desserten klar på ingen tid. Vi har også inkluderet nogle tips og tricks til at gøre din appelsinfromage endnu mere lækker og velsmagende.

Læs også:  Opskrift på varmrøget ørredsalat med friske grøntsager og citronvinaigrette

Oprindelseslandet for denne dessert er Frankrig, men den er blevet populær over hele verden. Vi har tilpasset opskriften til vores smag og gjort den til en af vores personlige favoritter. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin-guide og se vores video og billeder, så du kan få den perfekte appelsinfromage hver gang. Del din mening og kommentarer nedenfor, hvis du har prøvet opskriften, eller hvis du har dine egne tips til en endnu bedre appelsinfromage.

Fremgangsmåde

v2 32u64 5krfi Opskrift på appelsinfromage: En lækker dessert til enhver anledning

Forberedelse

Vi starter med at samle ingredienserne til vores appelsinfromage. Vi skal bruge appelsiner, sukker, husblas, æg, fløde og appelsinsaft. Vi skal også bruge appelsinskaller til at give vores fromage den lækre appelsinsmag.

Vi begynder med at skylle appelsinerne og rive skallen af. Vi presser saften ud af appelsinerne og hælder den i en skål sammen med sukkeret. Herefter lægger vi husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.

Imens skiller vi æggene og pisker æggeblommerne sammen med sukkeret, indtil det bliver en luftig æggemasse. Vi pisker også fløden til flødeskum og sætter den på køl.

Tilberedning

Nu varmer vi appelsinsaften op i en gryde og tilsætter husblassen, som vi har taget op af vandet og knuget fri for vand. Vi rører godt rundt, indtil husblassen er opløst i saften.

Herefter hælder vi saften over æggemassen, mens vi fortsætter med at piske, så massen bliver ensartet. Vi tilsætter også appelsinskallerne og rører forsigtigt rundt. Til sidst vender vi flødeskummet i æggemassen og rører forsigtigt rundt, så massen bliver luftig.

Anretning

Nu hælder vi vores appelsinfromage i en skål eller i portionsglas og sætter det på køl i mindst 2 timer, så det kan sætte sig.

Læs også:  Opskrift på hjemmelavet fuglemad: Sådan laver du din egen fuglemad

Inden servering kan vi pynte med appelsinskiver, appelsinskal eller chokolade. Vi kan også drysse lidt sukker eller kanel på toppen for ekstra smag.

Opbevaring

Appelsinfromagen kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage.

Servering

Server appelsinfromagen kold og nyd den luftige konsistens og den friske appelsinsmag.

Kalorier og næringsindhold

En portion appelsinfromage indeholder omkring 250 kalorier, 15 gram fedt, 22 gram kulhydrat og 5 gram protein. Det er vigtigt at bemærke, at næringsindholdet kan variere afhængigt af ingredienserne og størrelsen på portionen.

Scroll to Top