Opskrift på bagt kartoffel med fyld – nem og lækker måltid

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på bagt kartoffel

v2 337mu jd68r Opskrift på bagt kartoffel med fyld - nem og lækker måltid

Vi holder meget af bagte kartofler, og de er et af vores yndlings tilbehør til enhver ret. Der er noget unikt ved den sprøde skal og den bløde inderside, som gør dem til den ideelle side dish. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på bagte kartofler og give dig tips til at lave dem perfekt.

Ingredienser

  • 4 store kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber

Kogetid og Stegetid

For at lave de bedste bagte kartofler, skal du først koge dem. Vi anbefaler at koge kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er bløde. Når de er færdigkogte, dræner du vandet og lader dem køle af i et par minutter. Skær dem derefter i halve og læg dem på en bageplade med skærefladen opad. Pensl hver halvdel med olivenolie og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

Læs også:  Opskrift på Grøn Giftkage: En Lækker og Skræmmende Kage til Halloween

Tips og Kommentarer

Du kan variere smagen ved at tilføje forskellige krydderier såsom timian, rosmarin eller hvidløg. Du kan også prøve at tilføje ost eller bacon for at gøre dem endnu mere lækre. Husk at tjekke dem jævnligt, mens de bager, så de ikke bliver for mørke. Vi håber, du vil nyde vores opskrift på bagt kartoffel og vil gerne høre din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Forberedelse og madlavning

v2 337mz fjifa Opskrift på bagt kartoffel med fyld - nem og lækker måltid

Forberedelse af kartoflerne

Først skal vi forberede kartoflerne. Vi anbefaler at bruge bagekartofler som Estima, Folva eller Jutlandia. Skræl og skrub kartoflerne godt, og skær et kryds i toppen af hver kartoffel. Dette hjælper med at frigive damp under bagningen og gøre kartoflerne mere møre.

Bagning af kartoflerne

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Når ovnen er varm, placer kartoflerne på en bageplade og bag dem i ovnen i cirka en time. Kartoflerne skal være møre, når de er færdige.

Tilberedning af fyld

Mens kartoflerne bager, kan du forberede fyldet. Du kan bruge alt fra hvidløgssmør, kryddersmør, olivenolie til stegt kød som kylling, oksekød, bacon eller skinke. Du kan også tilføje revet ost, creme fraiche, persille, purløg, rødløg, tomater, majs, rejesalat eller feta.

Tilbehør

Tilbehør kan være alt fra kartoffelmos, brasede kartofler, hasselback kartofler eller kartoffelsalat. Du kan også tilføje en dressing eller sauce efter eget valg.

Tips og tricks

For at gøre bagningen af kartoflerne nemmere, kan du pakke dem ind i stanniol, inden du sætter dem i ovnen. Dette hjælper med at holde dem varme og saftige. Du kan også tilføje friskkværnet peber og flagesalt for ekstra smag.

Læs også:  Opskrift på Janssons Fristelse - En klassisk svensk ret med kartofler og ansjoser

Husk at tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver blødt og nemt at arbejde med. Hvis du har travlt, kan du også tilberede kartoflerne i mikroovnen eller på grillen.

Ingredienser, kogetid, stegetid og kalorier varierer afhængigt af fyld og tilbehør. Vi anbefaler at eksperimentere med forskellige ingredienser og finde dine favoritter.

Vi håber, at vores opskrift på bagt kartoffel har været nyttig. Del gerne dine egne tips og tricks, og fortæl os din mening i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top