Opskrift på Bistik Kage – En Lækker Kage med Chokolade og Nødder

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har her en lækker opskrift på en klassisk bistik kage, som vil tilfredsstille enhver sød tand. Bistik kage er en traditionel tysk kage, som består af en blød gærdej, en sød fyld af vaniljecreme og en sprød topping af karameliserede mandler. Kagen er kendt for sin karakteristiske smag og tekstur, og den er populær i hele Europa.

v2 351uy obhry Opskrift på Bistik Kage - En Lækker Kage med Chokolade og Nødder

Ingredienserne til denne bistik kage er nemme at finde i ethvert supermarked, og kogetiden er ikke længere end en time. Stegetiden er cirka 30 minutter, og når kagen er færdig, vil du blive belønnet med en lækker og fyldig smag, som vil gøre dine smagsløg glade. Vi har også inkluderet nogle tips og tricks til at sikre, at din bistik kage bliver perfekt hver gang.

Læs også:  Opskrift på rødkål til jul: Sådan laver du den perfekte rødkål til julemiddagen

Bistik kage har sin oprindelse i Tyskland, hvor den har været en favorit blandt bagerier og konditorier i årtier. Nu kan du også lave denne skønne kage derhjemme med vores nemme opskrift. Følg vores trin-for-trin guide, som inkluderer billeder og en video, så du kan se, hvordan kagen skal se ud undervejs. Vi vil også gerne høre din mening om denne opskrift, så tøv ikke med at dele dine kommentarer nedenfor.

Ingredienser og Forberedelse

v2 351v2 Opskrift på Bistik Kage - En Lækker Kage med Chokolade og Nødder

Ingredienser

Til vores opskrift på bistik kage skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 1 dl mælk
  • 200 g dej
  • 150 g smør
  • 200 g mel
  • 100 g mandel
  • 1 springform
  • 1 tsk bagepulver
  • Bagepapir
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl fløde
  • Fyld (valgfrit)
  • Mandelglasur (valgfrit)
  • Mandelflager (til pynt)
  • Vaniljesukker
  • Smurt springform
  • En knivspids salt
  • 25 g gær
  • 150 g pisket smør
  • 1 æg
  • 1 tsk mandelaroma
  • 300 g sigtet hvedemel
  • Mandeltopping (valgfrit)

Forberedelse

Før vi går i gang med at bage vores bistik kage, skal vi forberede vores ingredienser. Vi starter med at tænde ovnen på 175 grader varmluft og smøre vores springform med smør. Herefter lægger vi bagepapir i bunden af formen og smører det også med smør.

Derefter tager vi vores æg og sukker og pisker det sammen i en skål, indtil det bliver lyst og luftigt. Herefter tilsætter vi mælken og pisker det sammen.

I en anden skål tager vi vores dej og smør og smuldrer det sammen, indtil det ligner rasp. Herefter tilsætter vi mel, mandel, bagepulver og en knivspids salt, og blander det godt sammen.

Nu tager vi vores æggeblanding og tilsætter den til vores dej, og blander det godt sammen. Herefter hælder vi det i vores smurte springform og bager det i ovnen i ca. 30-40 minutter, indtil det er gyldent og gennembagt.

Læs også:  Opskrift på kartoffelsalat med græsk yoghurt: En sund og lækker sommerside

Mens kagen bager, kan vi forberede vores mandelglasur og mandeltopping, hvis vi ønsker det. Når kagen er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af i formen i ca. 10 minutter, inden vi tager den ud af formen og lader den køle helt af på en bagerist.

Når kagen er helt afkølet, kan vi pynte den med mandelglasur og mandelflager, hvis vi ønsker det. Og så er vores lækre bistik kage klar til servering!

Vi håber, at I vil nyde vores opskrift på bistik kage, og vi vil meget gerne høre jeres mening og kommentarer til opskriften.

Bagning og Servering

v2 351v8 7jl58 Opskrift på Bistik Kage - En Lækker Kage med Chokolade og Nødder

Bagning

Når vi bager vores bistik kage, sørger vi altid for at forvarme ovnen til 175 grader. Så snart ovnen er klar, placerer vi kagebunden på en bagerist og bager den i ovnen i cirka 20-25 minutter, indtil den er gyldenbrun og gennembagt.

Efter bagning tager vi kagebunden ud af ovnen og lader den køle af på bageristen i cirka 10 minutter, inden vi tager den ud af formen og lader den afkøle helt på bageristen.

Servering

Når kagen er helt afkølet, er det tid til at tilføje toppingen. Vi vælger altid vores yndlings topping og dækker kagebunden med den. Det kan være alt fra frisk frugt til chokolade og flødeskum.

Vi anbefaler at servere bistik kagen på en flot tallerken og pynte den med lidt ekstra frugt eller chokolade. Det giver kagen et ekstra pift og gør den endnu mere indbydende.

Tips: Hvis du vil have din bistik kage til at se ekstra flot ud, kan du bruge en kageform med høje kanter. Det giver kagen en flot form og gør den nemmere at skære ud.

Læs også:  Gammeldags opskrift på sirupslagkage: En klassisk dessert til enhver lejlighed

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på bistik kage lige så meget som vi gør. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top