Opskrift på Bornholmske Rugkiks: Sådan laver du dem selv!

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på hjemmebagte bornholmske rugkiks, som vi gerne vil dele med jer. Disse rugkiks er en favorit på Bornholm og er kendt for deres sprødhed og smagfulde rugsmag. Med vores opskrift kan du nemt lave dine egne rugkiks derhjemme og imponere dine gæster.

v2 332vl q7nqj Opskrift på Bornholmske Rugkiks: Sådan laver du dem selv!

Ingredienserne til disse rugkiks er få og nemme at få fat i. Du skal bruge rugmel, hvedemel, sukker, salt, smør og vand. Opskriften kræver ikke meget kogetid eller stegetid, så det er en nem og hurtig opskrift at følge. Vi har også inkluderet nogle tips, så du kan få det bedste resultat ud af din opskrift på bornholmske rugkiks.

Læs også:  Opskrift på brødtorte: En nem og lækker dessert til enhver lejlighed

Rugkiks er en populær snack i Danmark og især på Bornholm. Oprindelseslandet for disse lækre kiks er Tyskland, men de er nu blevet en del af det bornholmske køkken. Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på bornholmske rugkiks og dele din mening og kommentarer med os. Vi har også inkluderet en video og nogle billeder, så du kan se, hvordan rugkiksene skal se ud, når de er færdige. Sådan gør du:

Ingredienser og forberedelse

v2 332vo hlsqc Opskrift på Bornholmske Rugkiks: Sådan laver du dem selv!

Ingredienser

Til at lave bornholmske rugkiks skal du bruge følgende ingredienser:

  • 200 g rugmel
  • 100 g mel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 1 dl øl
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vand
  • Kammen
  • Revet ost (valgfrit)
  • Surdej (valgfrit)

Forberedelse

For at lave de lækre bornholmske rugkiks skal du først blande de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt derefter smørret og ælt det godt ind i melet. Tilsæt mælk og øl og rør det godt sammen. Hvis du ønsker en mere syrlig smag, kan du tilsætte en spiseskefuld surdej.

Når dejen er ensartet, skal du dele den i to og forme hver del til en aflang pølse. Rul pølserne i kammen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Hvis du ønsker at tilføje ost, kan du drysse det på toppen af kiksene.

Bagning og opbevaring

Forvarm ovnen til 175 grader og bag kiksene i ca. 25-30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist, inden du opbevarer dem i en bøtte.

Et tip til at få de bedste bornholmske rugkiks er at bruge en god kvalitet af rugmel og øl. Du kan også eksperimentere med forskellige typer af ost for at få din favorit smag.

Læs også:  Opskrift på dansk karbonade: Sådan laver du den klassiske ret med kød og løg

Sådan gør du! Nu er det din tur til at prøve at lave de lækre bornholmske rugkiks. Del dine resultater og din mening i kommentarerne nedenfor. Vi vil elske at se dine billeder og videoer af processen.

Scroll to Top