Opskrift på bananbrød: Lækker og nem opskrift med få ingredienser

laura madsen Opskrift på bananbrød: Lækker og nem opskrift med få ingredienser
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 9 oktober, 2024

Vi har alle haft et par overmodne bananer i frugtskålen, som ingen vil spise. Men i stedet for at smide dem ud, kan du bruge dem til at lave en nem og lækker opskrift på bananbrød. Bananbrød er en populær kage, der er let at lave og smager skønt til en kop kaffe eller te.

v2 31xd1 lkbed Opskrift på bananbrød: Lækker og nem opskrift med få ingredienser

Ingredienserne til bananbrødet er få og lette at finde. Du skal bruge mel, sukker, bagepulver, salt, æg, smeltet smør, mosede bananer og evt. lidt vaniljeekstrakt. Bagetiden er cirka en time, og stegetiden varierer alt efter din ovn. En god tommelfingerregel er at tjekke kagen efter 45 minutter og derefter hver 5-10 minutter, indtil den er klar.

Vi har fundet den bedste opskrift på bananbrød, som vi gerne vil dele med dig. Den er nem at følge, og resultatet er altid fantastisk. Her er vores favoritopskrift på bananbrød, med tips og tricks til at gøre kagen endnu bedre. Se vores video og billeder for at få en bedre idé om, hvordan du laver bananbrødet, og del gerne din mening og kommentarer nedenfor.

Ingredienser og Forberedelse

v2 31xd5 phgul Opskrift på bananbrød: Lækker og nem opskrift med få ingredienser

Nødvendige Ingredienser

For at lave vores lækre bananbrød skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 3 modne bananer (ca. 300 g)
  • 2 store æg
  • 100 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 100 g smeltet smør
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 g hvedemel

Forberedelse Før Bagning

For at forberede vores bananbrød før bagning, skal vi først forvarme ovnen til 175 grader Celsius. Derefter skal vi smøre en 9×5-inch loaf pan med cooking spray og sæt den til side.

I en stor skål skal vi piske de modne bananer indtil de er glatte. Derefter skal vi tilsætte æggene, sukker, brun farin, smeltet smør og vaniljeekstrakt, og blande det hele godt sammen.

I en separat skål skal vi blande bagepulver, natron, salt og hvedemel sammen. Derefter skal vi tilsætte blandingen til bananblandingen, og røre det hele sammen indtil det er godt kombineret.

Forberedelse af Variationer

Hvis du ønsker at give dit bananbrød lidt ekstra smag, kan du tilsætte nogle af følgende ingredienser til opskriften:

  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 kop hakket valnødder
  • 1/2 kop hakket chokolade
  • 1/2 kop tørret frugt

For at tilføje disse ingredienser, skal du blot tilsætte dem til dejen, inden du bager den.

Når dejen er klar, skal du hælde den i den forberedte loaf pan, og bage den i ovnen i ca. 50-60 minutter, eller indtil et tandstik, der indsættes i midten af brødet, kommer ud rent.

Når bananbrødet er færdigbagt, skal du lade det køle af i 10 minutter, inden du tager det ud af formen og lader det køle helt af på en bagerist.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på bananbrød, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.

Opbevaring og Ernæringsfakta

v2 31xdb tu129 Opskrift på bananbrød: Lækker og nem opskrift med få ingredienser

Opbevaring og Frysning

Efter du har bagt dit lækre bananbrød, er det vigtigt at vide, hvordan man opbevarer det korrekt, så det holder sig frisk og lækkert. Hvis du ikke spiser hele bananbrødet med det samme, kan du opbevare det i en lufttæt beholder eller pakke det ind i plastfolie eller bagepapir. Bananbrødet kan holde sig frisk i op til 3-4 dage ved stuetemperatur. Hvis du vil opbevare det længere, kan du fryse det ned.

For at fryse bananbrødet, skal du først pakke det ind i plastfolie eller bagepapir. Du kan også pakke det ind i aluminiumsfolie eller placere det i en frysepose. Sørg for at fjerne så meget luft som muligt, så det ikke tager skade i fryseren. Du kan opbevare bananbrødet i fryseren i op til 3 måneder.

Hvis du vil tø bananbrødet op, kan du tage det ud af fryseren og lade det tø op på en wire rack ved stuetemperatur i et par timer. Hvis du er i en fart, kan du også tø det op i mikrobølgeovnen i kortere tid.

Ernæringsfakta

Bananbrød er en lækker og nem snack eller morgenmad, men det er også vigtigt at vide, hvad det indeholder af næringsstoffer. En skive bananbrød på ca. 60 gram indeholder i gennemsnit omkring 196 kalorier, 5 gram protein, 32 gram kulhydrater, 2 gram fiber, 8 gram fedt og 14 gram sukker.

Bananbrød er også en god kilde til vitamin C, calcium, jern og vitamin A, afhængigt af opskriften og ingredienserne. Hvis du vil gøre dit bananbrød endnu sundere, kan du tilføje nødder eller frø for at øge indholdet af sunde fedtstoffer og proteiner.

Husk, at bananbrød er stadig en form for kage og bør nydes med måde. Men med den rette opskrift og ingredienser kan det være en sund og lækker snack eller morgenmad.

Scroll to Top