Opskrift på brød med grahamsmel: Sådan bager du et sundt og lækkert brød

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på brød med grahamsmel

v2 34x8g o7iio Opskrift på brød med grahamsmel: Sådan bager du et sundt og lækkert brød

Er du på udkig efter en sundere og mere nærende måde at nyde dit daglige brød på? Så er brød med grahamsmel måske noget for dig. Grahamsmel er lavet af hele korn, hvilket betyder, at det indeholder flere næringsstoffer og fibre end almindeligt hvidt mel.

Ingredienserne til dette brød er få og nemme at finde i ethvert supermarked. Du vil have brug for grahamsmel, hvedemel, gær, vand, salt og en smule honning. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre dit brød endnu mere lækkert og vellykket.

Sådan gør du: Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen i en stor skål. Opløs gæren i lidt lunkent vand og tilsæt honning. Rør blandingen godt sammen og lad det stå i et par minutter, indtil gæren begynder at skumme. Tilsæt gærblandingen til melblandingen og rør godt rundt, indtil dejen er glat og elastisk. Læg dejen i en smurt brødform og lad det hæve i en time. Bag brødet i ovnen i 30-40 minutter, indtil det er gyldent og sprødt på toppen.

Læs også:  Opskrift på ratatouille: En lækker og nem vegetarisk ret

Har du nogle tips eller tricks til at lave det perfekte brød med grahamsmel? Del dine billeder og din mening i kommentarfeltet nedenfor. Vi håber, du nyder denne opskrift på et sundere og mere nærende brød.

Grundlæggende Fremgangsmåde

v2 34x8k 175k9 Opskrift på brød med grahamsmel: Sådan bager du et sundt og lækkert brød

Forberedelse af Dejen

Til at lave brød med grahamsmel, har vi brug for følgende ingredienser: grahamsmel, hvedemel, vand, gær, salt og sukker. Vi blander først de tørre ingredienser i en skål og tilsætter derefter vandet. Vi ælter dejen i røremaskinen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Derefter lader vi dejen hæve i en skål i ca. 1 time.

Hævning og Formning

Efter hævning tager vi dejen ud af skålen og ælter den kort igennem. Vi former dejen til den ønskede form og lægger den i en hævekurv med et klæde over. Vi lader dejen efterhæve i yderligere 30 minutter.

Bagning og Afkøling

Vi forvarmer ovnen til 220 grader varmluft og sætter brødet i ovnen på en bageplade eller bunden af ovnen. Brødet bages i ca. 30 minutter, indtil det er gyldent og sprødt på skorpen. Vi tager brødet ud af ovnen og lader det køle af på en bagerist i ca. 1 time.

Ekstra Tips og Tricks

For at opnå en sprød skorpe på brødet, kan vi pensle det med æg eller olie inden bagning. Vi kan også lave et snit i brødet inden bagning for at give det en flot skorpe. Hvis vi ønsker en mere grov struktur i brødet, kan vi tilsætte havregryn, solsikkekerner eller honning til dejen.

Anvendelse og Variationer

Brødet med grahamsmel er velegnet til at lave danske retter og desserter. Vi kan også variere opskriften ved at tilsætte fuldkornsmel eller koldt smør til dejen. Brødet kan fryses og tages op igen senere, hvis det ikke spises med det samme.

Læs også:  God Opskrift på Boller i Karry: En Lækker og Nem Middagsret

Vi håber, at denne grundlæggende fremgangsmåde har været nyttig for dig. Del gerne dine egne tips og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top