Opskrift på cannelloni med kødsovs og ricotta

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Cannelloni er en lækker italiensk ret, der typisk består af rørformede pastaplader fyldt med en blanding af kød, ost og grøntsager. Opskriften på cannelloni kan varieres i det uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser. I denne artikel vil vi dele vores favoritopskrift på cannelloni og give dig tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften efter dine egne smagspræferencer.

v2 34ocw Opskrift på cannelloni med kødsovs og ricotta

Ingredienserne til denne opskrift på cannelloni er nemme at finde i de fleste supermarkeder, og retten er også let at tilberede. Du skal bruge rørformede pastaplader, kød (f.eks. hakket oksekød eller kylling), en blanding af grøntsager (f.eks. champignon, løg og spinat), tomatsauce og revet ost. Kogetiden for pastapladerne afhænger af den specifikke type, du bruger, så følg altid anvisningerne på pakken. Stegetiden for kødet og grøntsagerne afhænger af størrelsen på stykkerne, men generelt skal de steges, indtil kødet er brunt og grøntsagerne er møre.

Læs også:  Opskrift på nemme pandekager: Sådan laver du dem på under 15 minutter

Sådan gør du: Først skal pastapladerne koges i rigeligt saltet vand, indtil de er al dente. Imens kan du stege kødet og grøntsagerne i en pande og tilsætte tomatsauce. Når pastapladerne er færdigkogte, skylles de i koldt vand og lægges på en tallerken. Herefter fyldes hver pastaplade med en skefuld af kød- og grøntsagsblandingen og rulles sammen til en cylinderform. De fyldte pastaruller lægges i et ovnfast fad og drysses med revet ost. Bag cannellonierne i ovnen, indtil osten er smeltet og gyldenbrun. Server straks og nyd den lækre italienske ret! Del gerne din mening og eventuelle kommentarer nedenfor.

Forberedelse af Cannelloni

v2 34od1 cc7nu Opskrift på cannelloni med kødsovs og ricotta

Ingredienser

Til at lave denne velsmagende cannelloni med spinat skal du bruge følgende ingredienser:

  • 10-12 lasagneplader
  • 400 g frisk spinat
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød (kan udelades for en vegetarisk version)
  • 2 æg
  • 250 g ricottaost
  • 500 g tomatsauce
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • Frisk basilikum
  • Salt og peber

Tilberedning

  1. Start med at forberede fyldet til cannellonien. Skyl og hak spinaten, skær løget og hvidløget i små tern og steg det hele sammen med det hakket oksekød i en kasserolle med olivenolie, indtil kødet er brunet og grøntsagerne er bløde.
  2. Tilsæt tomatsauce og lad det simre i yderligere 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
  3. Pisk æggene sammen med ricottaost og lidt friskkværnet peber i en skål.
  4. Kog lasagnepladerne i rigeligt med vand i ca. 3-4 minutter, indtil de er bløde. Tag dem op med en hulske og læg dem på et rent viskestykke til tørring.
  5. Fordel fyldet på lasagnepladerne og rul dem sammen til en rulle.
  6. Smør et ovnfast fad med lidt smør og læg de fyldte cannellonier i fadet.
  7. Hæld tomatsaucen over cannellonierne og drys med revet parmesanost og lidt frisk basilikum.
  8. Bag cannellonierne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter, indtil osten er smeltet og gyldenbrun.
  9. Server med en lækker spidskålssalat og friske tomater.
Læs også:  Opskrift på Bayonneskinke: Sådan tilbereder du den franske delikatesse

Tips: Hvis du ikke kan finde færdiglavet tomatsauce, kan du nemt lave din egen ved at blende hakkede tomater med lidt olivenolie, sukker, salt og peber. Du kan også tilføje andre grøntsager som squash, rød peberfrugt eller revet squash for at gøre retten endnu mere velsmagende.

Vi håber, at du vil nyde denne lækre opskrift på cannelloni med spinat. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Servering og Præsentation

v2 34od7 otk48 Opskrift på cannelloni med kødsovs og ricotta

Når du har lavet din lækre cannelloni, er det vigtigt at servere og præsentere den på en måde, der får munden til at løbe i vand på dine gæster.

Vi anbefaler at servere cannellonien på en stor tallerken med et drys frisk basilikum eller persille på toppen. Hvis du vil have en mere formel præsentation, kan du pynte tallerkenen med lidt balsamicosirup eller tomatsauce.

For at give dine gæster en god smagsoplevelse, kan du servere en frisk salat ved siden af cannellonien. En simpel salat med f.eks. tomater, agurk og rucola vil passe perfekt til retten.

Hvis du vil dele din lækre cannelloni med andre, kan du tage et billede og dele det på dine sociale medier som Instagram eller Facebook. Husk at inkludere ingredienser og kogetid i din beskrivelse, så andre kan prøve at lave retten selv.

Vi håber, at du vil nyde din cannelloni, og vi vil meget gerne høre din mening om retten. Del gerne dine kommentarer og tips med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top