Opskrift på fastelavnsboller: Sådan laver du de bedste fastelavnsboller derhjemme

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Fastelavn er en dansk tradition, som fejres hvert år i februar eller marts måned. Det er en børnenes fest, hvor man klæder sig ud og slår katten af tønden for at få fat i de lækre fastelavnsboller. Fastelavnsboller er en af de vigtigste elementer i denne tradition, og det er en populær dessert i Danmark.

v2 31myj 2zecv Opskrift på fastelavnsboller: Sådan laver du de bedste fastelavnsboller derhjemme

Opskriften på fastelavnsboller varierer fra familie til familie, men de fleste opskrifter indeholder ingredienser såsom mel, sukker, gær, mælk, æg og smør. Stegetiden og kogetiden kan også variere, men det er vigtigt at følge opskriften nøje for at få de bedste resultater. Der er også forskellige tips og tricks til at lave de perfekte fastelavnsboller, og vi vil dele vores favorit opskrift med jer og give jer vores bedste tips og tricks til at lave de bedste fastelavnsboller.

Læs også:  Opskrift på Osso Buco i gryde: Sådan laver du den klassiske italienske ret

I denne artikel vil vi give dig en grundig gennemgang af oprindelsen af fastelavn, traditionen bag børnenes fest, og hvordan du kan lave dine egne fastelavnsboller derhjemme. Vi vil også inkludere en video og billeder til at hjælpe dig med at følge opskriften, og vi vil opfordre dig til at dele din mening og kommentarer nedenfor. Sådan gør du dine egne fastelavnsboller og får en smag af den danske tradition!

Ingredienser og Fremgangsmåde

v2 31myn gu2y5 Opskrift på fastelavnsboller: Sådan laver du de bedste fastelavnsboller derhjemme

Ingredienser

Til at lave vores lækre fastelavnsboller skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 50 g gær
 • 4 dl mælk
 • 150 g smør
 • 1 dl sukker
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. salt
 • 2 æg
 • 800-900 g hvedemel

Vi kan også tilføje fyld som creme, vaniljecreme, marmelade, Nutella, chokoladeganache, nougat, syltetøj, æblemos eller hindbærmarmelade.

Fremgangsmåde

 1. Vi starter med at opløse gæren i lunken mælk.
 2. Derefter tilsætter vi smeltet smør, sukker, kardemomme, salt og æg og rører det godt sammen.
 3. Vi tilsætter nu hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er blød og smidig.
 4. Dejen æltes godt igennem og hæver i en time.
 5. Imens kan vi forberede fyldet, hvis vi ønsker det.
 6. Efter hævning deles dejen op i 12-16 stykker og formes til boller.
 7. Bollerne efterhæver i 15-20 minutter.
 8. Vi pensler bollerne med æg og bager dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
 9. Når bollerne er afkølet, kan vi pynte dem med glasur, krymmel, chokolade eller marcipan.

Pynt og Servering

Vi kan pynte vores fastelavnsboller med glasur og krymmel eller marcipan og chokolade. Vi kan også tilføje flødeskum eller hindbærmarmelade som fyld. Bollerne serveres bedst friske og lune.

Næringsindhold og Opbevaring

Fastelavnsboller indeholder typisk mel, sukker, smør og mælk, og er derfor en sød og fyldig snack. Bollerne kan opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 2-3 dage. De kan også fryses ned og tøs op igen, hvis vi ønsker at gemme dem til senere.

Læs også:  Opskrift på krebsehaler: Sådan tilbereder du dem perfekt

Vi håber, at vores opskrift på fastelavnsboller har givet dig inspiration til at bage dine egne lækre boller derhjemme. Del gerne dine erfaringer og kommentarer med os, og husk at følge vores tips og tricks for at opnå det bedste resultat.

Scroll to Top