Opskrift på fransk løgsuppe med trin-for-trin vejledning

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en fantastisk opskrift på en klassisk fransk løgsuppe, som vi gerne vil dele med jer. Løgsuppe er en lækker og varmende suppe, der er perfekt til en kold efterårsdag eller en vinteraften. Oprindelseslandet er Frankrig, hvor suppen er en klassiker og en favorit blandt mange.

v2 32rh0 eit25 Opskrift på fransk løgsuppe med trin-for-trin vejledning

Ingredienserne i vores opskrift er få og nemme at få fat i. Kogetiden er cirka en time, og stegetiden for løgene er omkring 30 minutter. Vi har også nogle tips til, hvordan man kan gøre suppen endnu mere lækker og velsmagende.

Hvis I er mere visuelle, har vi også en video og nogle billeder, der viser, hvordan man laver den perfekte franske løgsuppe. Vi vil også meget gerne høre jeres mening og kommentarer til vores opskrift, så lad os endelig vide, hvad I synes. Sådan gør I:

Læs også:  Opskrift på kakaomælk: Sådan laver du den perfekte kakaomælk hjemme

Ingredienser og tilberedning

v2 32rh3 5feo2 Opskrift på fransk løgsuppe med trin-for-trin vejledning

Ingredienser

Til denne opskrift på fransk løgsuppe skal du bruge følgende ingredienser:

  • 1 kg løg
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 kviste timian
  • 1 tsk sukker
  • 4 dl hvidvin
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 8 skiver ciabatta eller surdejsbrød
  • 200 g revet emmentaler eller gruyere

Tilberedning

Start med at skære løgene i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde sammen med olien og tilsæt løgene. Steg løgene ved middel varme i ca. 30 minutter, indtil de er bløde og karamelliserede. Tilsæt hvidløg, laurbærblade, timian og sukker og steg videre i et par minutter.

Tilsæt hvidvin og lad det simre i et par minutter, indtil alkoholen er fordampet. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad suppen simre i yderligere 20-30 minutter. Smag til med salt og peber.

Mens suppen simrer, kan du tilberede ostebrødene. Skær brødet i skiver og dryp med olivenolie. Drys med revet ost og gratiner i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter, indtil osten er smeltet og brødet er sprødt.

Servering og ernæring

Server løgsuppen varm i suppeskåle og top med de sprøde ostebrød. Løgsuppen kan serveres som en forret eller som en hovedret med en salat til.

Løgsuppen er en klassisk fransk ret og er en favorit hos mange. Den har en sødlig smag og er rig på smag og aroma. Suppen er desuden også næringsrig og indeholder blandt andet fibre, vitaminer og mineraler.

Vi håber, du vil nyde denne opskrift på fransk løgsuppe. Del gerne dine kommentarer og din mening om retten. Se også gerne vores video og billeder af tilberedningen for yderligere tips og inspiration. Bon appétit!

Læs også:  Opskrift på sprængt gås med timian og hvidløg
Scroll to Top