Opskrift på spaghetti carbonara: En autentisk italiensk klassiker

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk pastaret, der er kendt og elsket over hele verden. Denne ret er en af vores personlige favoritter fra det italienske køkken, og vi vil gerne dele vores opskrift på den originale spaghetti alla carbonara med jer.

v2 321gt 3hujo Opskrift på spaghetti carbonara: En autentisk italiensk klassiker

Ingredienserne til denne ret er få og enkle, men det er vigtigt at have dem alle klar inden du begynder at lave retten. Kogetiden for spaghettien er cirka 8-10 minutter, og stegetiden for baconet tager cirka 5-7 minutter. Vi har også nogle tips til at gøre retten endnu mere lækker.

Oprindelseslandet for denne ret er Italien, og den er blevet en klassiker i det italienske køkken. Vi vil guide dig igennem, hvordan du laver den originale opskrift på spaghetti carbonara, sådan gør du, og vi har også inkluderet en video og billeder til at hjælpe dig undervejs. Vi ser frem til at høre din mening og kommentarer til denne lækre ret.

Læs også:  Opskrift på Sophie Shawl: Sådan strikker du din egen sjal

Fremgangsmåde

v2 321gw 98u6t Opskrift på spaghetti carbonara: En autentisk italiensk klassiker

Her er vores autentiske opskrift på spaghetti carbonara. Vi vil guide dig igennem trin-for-trin, så du kan lave denne lækre italienske ret hjemme i dit eget køkken.

Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser til at lave spaghetti carbonara:

  • 400 g tørret spaghetti
  • 200 g bacon eller pancetta, skåret i små tern
  • 4 æggeblommer
  • 100 g revet parmesan og/eller pecorino
  • 1,5 dl madlavningsfløde
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  • Olivenolie

Sådan gør du

  1. Start med at sætte en stor gryde med vand over at koge. Tilsæt en god sjat salt til vandet.

  2. Imens vandet koger, kan du begynde at stege bacon eller pancetta i en stor pande ved medium varme. Steg det, indtil det er sprødt og gyldent.

  3. Tilsæt hakket løg til panden sammen med baconet og steg det i et par minutter, indtil løget er blødt.

  4. Tag panden af varmen og tilsæt en sjat rom. Rør rundt og sæt panden tilbage på varmen.

  5. Tilsæt fløden til panden og rør rundt. Lad det simre i et par minutter, indtil det er blevet lidt cremet.

  6. Imens fløden simrer, kan du begynde at koge spaghetti i den store gryde med saltet vand. Kog det, indtil det er al dente.

  7. Når spaghetti er færdigkogt, skal du tage en kop kogevand fra gryden og sætte det til side.

  8. Dræn spaghetti og tilsæt det til panden med bacon og fløde.

  9. Tilsæt æggeblommer og revet ost til panden og rør rundt, indtil alt er godt blandet.

  10. Hvis retten er for tør, kan du tilsætte lidt af det kogevand, som du satte til side.

  11. Server straks med friskkværnet peber og evt. mere revet ost.

Læs også:  Opskrift på syltede bønner: Sådan laver du dem selv

Tips

  • For at gøre retten endnu mere autentisk, kan du bruge guanciale i stedet for bacon eller pancetta.
  • Hvis du vil have mere protein i retten, kan du tilføje et par æggehvider sammen med æggeblommerne.
  • Hvis du vil have en mere cremet konsistens, kan du bruge mere fløde eller tilsætte et ekstra æggeblomme.
  • Hvis du vil undgå at retten bliver for salt, kan du bruge mindre salt i vandet, når du koger spaghetti.

Ernæring og variationer

v2 321h4 vfqe9 Opskrift på spaghetti carbonara: En autentisk italiensk klassiker

Når det kommer til spaghetti carbonara, er det vigtigt at huske på, at det er en ret, der er rig på kalorier og fedt. Men det betyder ikke, at man ikke kan nyde den lækre pasta carbonara som aftensmad engang imellem.

For at gøre retten lidt sundere, kan man vælge at bruge en mindre mængde pasta og i stedet tilsætte flere grøntsager i retten. Man kan også erstatte nogle af ingredienserne med sundere alternativer. For eksempel kan man bruge mascarpone i stedet for fløde, og man kan tilføje mere protein ved at tilsætte kylling eller bacon.

Her er nogle tips til at variere din spaghetti carbonara:

  • Brug forskellige typer pasta, såsom fuldkornspasta eller squash-pasta.
  • Tilsæt forskellige grøntsager, såsom spinat, broccoli eller cherrytomater.
  • Tilføj mere protein ved at tilsætte kylling, bacon eller skinke.
  • Prøv at bruge forskellige ostetyper, såsom parmesan eller pecorino.
  • Tilføj mere smag ved at tilføje friske krydderurter som basilikum eller persille.
  • Prøv at tilføje lidt ekstra krydderi, såsom sort peber eller chili.

Husk, at der ikke er en fast opskrift på spaghetti carbonara, og at du kan tilpasse retten efter din egen smag og inspiration. Vi håber, at du og din familie vil nyde denne lækre ret som en favorit i jeres livretter.

Læs også:  Opskrift på mysli i ovn: Sådan laver du den perfekte morgenmad

Del gerne din mening og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor, og se vores video og billeder for at få mere inspiration og se, hvordan vi gør det.

Scroll to Top