Opskrift på gammeldags fastelavnsboller – Sådan laver du dem selv

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller

v2 32kwr ungqo Opskrift på gammeldags fastelavnsboller – Sådan laver du dem selv

Fastelavn er en af de mest populære traditioner i Danmark, og en af de bedste ting ved fastelavn er de lækre fastelavnsboller. Hvis du er på udkig efter en traditionel opskrift på gammeldags fastelavnsboller, er du kommet til det rette sted. Vi har samlet en nem og lækker opskrift til dig, så du kan imponere dine gæster eller forkæle din familie med disse skønne boller.

Ingredienserne til disse fastelavnsboller er simple og nemme at finde i ethvert supermarked. Du vil have brug for mel, gær, sukker, mælk, smør, æg, kardemomme og rosiner. Kogetiden og stegetiden er også nemme at følge, så du kan være sikker på at få de perfekte fastelavnsboller hver gang. Vi har også nogle tips til, hvordan du kan gøre dine fastelavnsboller endnu mere lækre og saftige.

Læs også:  Opskrift på fedtfattig risalamande: Sådan laver du en sund og lækker juledessert

Oprindelseslandet for fastelavnsboller er faktisk ikke Danmark, men Tyskland. Men fastelavnsboller er blevet en fast tradition i Danmark, og vi elsker dem! Vi har alle vores favorit opskrifter og måder at spise dem på. Sådan gør du vores opskrift på gammeldags fastelavnsboller er op til dig, men vi er sikre på, at du vil elske resultatet. Del dine billeder og din mening om vores opskrift i kommentarerne, og lad os vide, hvad du synes!

Fremstilling af Dej og Fyld

v2 32kwv Opskrift på gammeldags fastelavnsboller – Sådan laver du dem selv

Forberedelse af Dej

For at lave de bedste gammeldags fastelavnsboller er det vigtigt at have en god dej. Vi starter med at blande gær og sukker i lunken mælk og lader det stå i 5 minutter, indtil det skummer op. Herefter tilsætter vi æg, smør, salt og kardemomme og rører det godt sammen. Til sidst tilsætter vi hvedemel og ælter dejen, indtil den er glat og smidig. Dejen skal hæve i 30-40 minutter, indtil den er blevet dobbelt så stor.

Tilberedning af Fyld

Mens dejen hæver, kan vi forberede fyldet. Vi laver en remonce af blødt smør, sukker, majsstivelse og marcipan, som vi rører sammen til en blød masse. Vi kan også tilføje kanel eller andre krydderier efter smag. Når dejen er hævet, ælter vi den igennem og deler den op i mindre stykker. Vi ruller dejen ud og fylder den med remonce og eventuelt lidt syltetøj eller frugt. Vi lukker bollerne godt sammen og lader dem hæve i yderligere 15-20 minutter.

Til sidst pensler vi bollerne med sammenpisket æggeblomme og bager dem i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader. Når bollerne er færdige, kan vi drysse dem med flormelis og servere dem med en kop varm kakao.

Læs også:  Opskrift på risengrød: Sådan laver du den perfekte risengrød

Vi håber, du vil prøve vores opskrift på gammeldags fastelavnsboller og nyde dem lige så meget som vi gør. Del gerne dine kommentarer og din mening om opskriften i kommentarfeltet nedenfor.

Bagning og Pyntning

v2 32kx0 3tg5e Opskrift på gammeldags fastelavnsboller – Sådan laver du dem selv

Bagning

Når vi skal bage gammeldags fastelavnsboller, er det vigtigt at have de rigtige ingredienser og udstyr klar. Vi skal bruge bagepapir, en bageplade, en rist, en pensel, en ovn og en røremaskine eller en stor skål og en ske.

Ingredienserne, som vi skal bruge, er mel, sukker, gær, mælk, æg, smør, vaniljestang og kardemomme. Vi starter med at blande mel, sukker, gær og kardemomme i en skål. Derefter tilsætter vi mælk, æg og smør og rører det godt sammen. Dejen skal æltes godt, indtil den er blød og elastisk.

Når dejen er klar, skal den hæve i ca. 30 minutter på et varmt sted. Derefter formes dejen til boller og sættes på bagepapir på en bageplade. Bollerne skal efterhæve i ca. 15 minutter, inden de pensles med letmælk og bages i ovnen i ca. 10-12 minutter ved 200 grader.

Pyntning og Servering

Når bollerne er færdigbagte og afkølet, kan de pyntes og serveres. Vi kan lave en glasur af flormelis og vand eller smelte mørk chokolade og pensle det på bollerne. Vi kan også fylde bollerne med vaniljecreme eller hindbærmarmelade og pynte med krymmel, frysetørrede hindbær, appelsinskal eller spiselige blomster.

En populær variant af fastelavnsboller er semlor, som er fyldt med mandelmasse og flødeskum. Vi kan også lave chokoladeboller eller kardemommesnurrer, som er en lækker variation af fastelavnsboller.

Vi kan servere fastelavnsboller med en kop varm kakao eller te. Det er en dejlig tradition at nyde disse lækre boller til fastelavnstid.

Læs også:  Opskrift på kage: Den du ved nok med en hemmelig ingrediens

Husk at dele dine favoritopskrifter og tips i kommentarerne nedenfor. Vi vil også gerne se dine billeder og høre din mening om vores opskrift. Se vores video for at se, hvordan vi bager vores gammeldags fastelavnsboller.

Scroll to Top