Opskrift på gløgg med rom: En lækker og krydret juledrik

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på gløgg med rom

v2 33fe9 377h4 Opskrift på gløgg med rom: En lækker og krydret juledrik

Vi nærmer os julen, og hvad er bedre end at nyde en varm og krydret gløgg på en kold vinteraften? Vi har her en opskrift på en lækker gløgg med en lille ekstra twist – rom. Denne opskrift er nem at følge og tager ikke lang tid at lave.

Ingredienser:

  • 1 flaske rødvin
  • 1 dl mørk rom
  • 1 dl sukker
  • 1 appelsin
  • 10 nelliker
  • 2 kanelstænger
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 stjerneanis
  • Rosiner og mandler til servering

Kogetid: ca. 30 minutter
Stegetid: ingen

Sådan gør du:

  1. Skær appelsinen i skiver og sæt nellikerne fast i skiverne.
  2. Kom appelsinskiverne, kanelstængerne, kardemommekapslerne, stjerneanis og sukker i en gryde sammen med en smule vand. Varm op og lad det simre i ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt rødvinen og rommen og varm det op til lige under kogepunktet. Lad det simre i yderligere 10-15 minutter.
  4. Fjern krydderierne og appelsinskiverne fra gryden.
  5. Server gløggen varm med rosiner og mandler.
Læs også:  Opskrift på tomatsuppe med pasta - nem og lækker

Tips:

  • Hvis du ønsker en sødere gløgg, kan du tilsætte mere sukker.
  • Gløggen kan også laves med hvidvin i stedet for rødvin.
  • Server gerne gløggen med pebernødder eller æbleskiver.

Vi håber, at du vil nyde denne lækre gløgg med rom. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at tagge os i dine billeder og videoer, hvis du prøver opskriften derhjemme. God jul!

Ingredienser og Forberedelse

v2 33fee uycfo Opskrift på gløgg med rom: En lækker og krydret juledrik

Nødvendige Ingredienser

For at lave en lækker gløgg med rom, skal du bruge følgende ingredienser:

  • 1 flaske rødvin
  • 2 dl mørk rom
  • 1 dl portvin
  • 1 dl vand
  • 200 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 5 nelliker
  • 5 kardemommefrø
  • 1 tsk allehånde
  • 1 stjerneanis
  • 50 g hakkede mandler
  • 50 g rosiner
  • Skal af 1 appelsin
  • Saft af 1 citron
  • 1 cm frisk ingefær

Forberedelsesproces

Her er trinene til at lave en lækker gløgg med rom:

  1. Hak ingefær og skær vaniljestangen i to på langs.
  2. Tilsæt alle ingredienserne i en stor gryde og varm op ved lav varme.
  3. Rør rundt jævnligt i gryden, indtil sukkeret er opløst.
  4. Lad gløggen simre i 30-40 minutter, indtil smagen er intens og fyldig.
  5. Si gløggen igennem en finmasket si og server varm med en kanelstang og et par hakkede mandler på toppen.

Tips: Hvis du vil have en mere intens smag, kan du tilsætte en smule snaps eller rom lige inden servering. Du kan også tilføje ekstra sukker eller vand, hvis du ønsker en sødere eller mildere smag.

Oprindelsesland: Gløgg er en populær juledrik i mange nordiske lande, herunder Danmark, Sverige og Norge.

Favorit: Gløgg med rom er en personlig favorit hos os på grund af den rige og fyldige smag, som rommen tilføjer.

Læs også:  Opskrift på spaghetti carbonara: En autentisk italiensk klassiker

Sådan gør du: Følg trinene ovenfor for at lave din egen lækre gløgg med rom.

Video: Der er mange videoer på internettet, der viser, hvordan man laver gløgg med rom. Du kan finde inspiration og tips der.

Billeder: Du kan finde mange billeder af gløgg med rom på internettet for at få en idé om, hvordan det ser ud.

Din mening: Hvad synes du om gløgg med rom? Del din mening og dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Kommentarer: Har du nogle gode tips eller tricks til at lave den perfekte gløgg med rom? Del dem gerne i kommentarfeltet nedenfor.

Servering og Variationer

v2 33fek uhkrm Opskrift på gløgg med rom: En lækker og krydret juledrik

Serveringsforslag

Når det kommer til servering af gløgg med rom, er der flere muligheder at vælge imellem. En klassisk måde er at servere den varm i små krus eller glas med lidt tørrede frugter og nødder som tilbehør. Hvis du ønsker at tilføje lidt ekstra julestemning, kan du også pynte glassene med en lille kvist gran eller kanelstang.

En anden mulighed er at servere gløggen kold som en forfriskende drink på en varm sommerdag. I dette tilfælde kan du tilsætte lidt isterninger og pynte glasset med en skive appelsin eller citron.

Gløgg Variationer

Hvis du ønsker at eksperimentere med forskellige smagsvarianter, kan du tilføje forskellige ingredienser til din gløgg med rom. Du kan for eksempel tilføje lidt hvidvin eller æblemost for at give en friskere smag. Hvis du er mere til den traditionelle gløgg, kan du tilføje lidt kanel, nelliker og kardemomme.

En anden variation er at lave hvid gløgg med rom ved at erstatte rødvinen med hvidvin og tilføje nogle tørrede abrikoser og mandelsplitter. Denne hvide gløgg er perfekt som en dessert og kan serveres med en skive kage eller en lille dessert.

Læs også:  Opskrift på kringle med æbler: Sådan laver du den perfekte kringle med æblefyld

Husk at opbevare din gløgg med rom i køleskabet, hvis du ikke drikker den med det samme. Gløggen kan holde sig i op til en uge, hvis den opbevares korrekt.

Vi håber, at disse tips og variationer har inspireret dig til at lave din egen gløgg med rom. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at tagge os i dine billeder og videoer, hvis du deler dem på sociale medier.

Scroll to Top