Opskrift på lækker jordbærkage med flødeskumstopping

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at bage, og der er intet bedre end en nem og lækker opskrift på jordbærkage, især om sommeren. Jordbærkage er en klassisk favorit, og med den rette opskrift kan den være så nem at lave, at selv børn kan hjælpe til i køkkenet.

v2 320pl Opskrift på lækker jordbærkage med flødeskumstopping

Ingredienserne til denne opskrift er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Kogetiden er kort, og stegetiden er minimal, så du kan have din kage klar på ingen tid. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre din jordbærkage endnu mere lækker og imponerende til dine gæster.

Oprindelseslandet for jordbærkage er svært at fastslå, da variationer af kagen findes over hele verden. Men med vores opskrift kan du lave en klassisk jordbærkage på ingen tid. Følg vores trin-for-trin guide, og se vores video og billeder for at få inspiration til din egen kage. Vi vil også gerne høre din mening og se dine kommentarer om denne opskrift på jordbærkage.

Læs også:  Opskrift på forloren pindsvin - En klassisk dansk ret med en moderne twist

Forberedelse og ingredienser

v2 320pp 848tb Opskrift på lækker jordbærkage med flødeskumstopping

Ingredienser til jordbærkage

Vi har samlet alle de nødvendige ingredienser til at lave en lækker jordbærkage. Du kan finde ingredienserne i dit lokale supermarked eller bageri. Her er hvad du skal bruge:

  • 200 g jordbær
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl fløde

Forberedelse af ingredienser

Før du begynder at lave jordbærkagen, skal du forberede ingredienserne. Først skal du vaske jordbærrene og skære dem i små stykker. Sæt jordbærrene til side og tænd ovnen på 175 grader.

Tag en stor skål og pisk sukkeret og æggene sammen, indtil det er en luftig masse. Tilsæt smørret og pisk det ind i blandingen. Bland melet, vaniljesukkeret og bagepulveret sammen og tilsæt det gradvist til dejen, mens du pisker.

Tilsæt fløden og jordbærrene til dejen og rør forsigtigt, indtil det er en ensartet blanding. Tag en kageform og smør den med smør eller brug bagepapir. Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen i 35-40 minutter.

Når kagen er færdigbagt, skal den køle af i formen i 10-15 minutter, inden den tages ud. Server kagen med flødeskum og friske jordbær på toppen.

Vi håber, at du vil nyde at lave denne lækre jordbærkage. Hvis du har nogle tips eller kommentarer, er du velkommen til at dele dem med os.

Bageprocessen

v2 320pv a9gn7 Opskrift på lækker jordbærkage med flødeskumstopping

Bageprocessen trin for trin

Vi har lavet denne opskrift på jordbærkage mange gange, og vi har fundet ud af, at det er bedst at følge bageprocessen trin for trin for at få det bedste resultat. Først skal du forvarme ovnen til 175 grader. Mens ovnen varmer op, skal du forberede springformen ved at smøre den med smør og beklæde bunden med bagepapir.

Læs også:  Bedste Opskrift på Hveder: Sådan bager du de lækreste hveder med en blød og luftig krumme

Derefter skal du forberede dejen ved at blande mel, sukker, bagepulver og salt i en stor skål. Tilsæt smør og mælk, og rør det sammen, indtil dejen er glat. Tilsæt æggene, og rør igen, indtil dejen er ensartet. Vend forsigtigt jordbærrene i dejen.

Hæld dejen i springformen, og glat overfladen med en spatel. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og gennembagt. Brug en tandstik til at kontrollere, om kagen er færdigbagt. Hvis tandstikken kommer ud ren, er kagen færdig.

Færdiggørelse og servering

Når kagen er færdigbagt, skal du tage den ud af ovnen, og lad den køle af i springformen i ca. 10 minutter. Fjern derefter forsigtigt springformen, og lad kagen køle af på en bagerist i yderligere 10-15 minutter.

Mens kagen køler af, kan du forberede en flot topping ved at blande flødeost, flormelis og vaniljesukker i en skål. Når kagen er helt afkølet, kan du smøre toppingen på toppen af kagen og dekorere med friske jordbær.

Jordbærkagen er perfekt til en lækker dessert eller som en sød afslutning på en god aftensmad. Vi håber, at du vil nyde denne hjemmelavede jordbærkage lige så meget som vi gør. Del gerne din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top