Vi har fundet den ideelle opskrift på jule-cheesecake, som vil imponere dine gæster i denne sæson. Denne julet version af cheesecake er fyldt med smag og er et godt alternativ til de klassiske julekager. Vi har fået inspiration til opskriften fra sociale medier, hvor den er blevet delt og rost af mange.
Ingredienserne til denne jule cheesecake er lette at få fat i og tager ikke lang tid at lave. Kogetiden er kort, og stegetiden er minimal, så du kan have denne lækre cheesecake klar hurtigt. Vi har også tilføjet nogle tips til at gøre denne opskrift endnu mere lækker og speciel.
Oprindelseslandet for cheesecake er Grækenland, men denne opskrift er blevet tilpasset til en juleversion ved at tilføje nogle sæsonbetonede ingredienser. Dette er en af vores favoritopskrifter, og vi er sikre på, at du vil elske den også. Se vores video og billeder for at se, hvordan du kan gøre denne jule cheesecake til din egen. Del også gerne din mening og kommentarer nedenfor.
Forberedelse og Ingredienser
Forberedelse af springform og kiksebund
Før vi går i gang med at lave jule cheesecake, skal vi sørge for at forberede vores springform og kiksebund. Vi skal bruge en springform med en diameter på 24 cm. Vi beklæder bunden af formen med bagepapir og sætter en kagering omkring. Vi lægger lagkageplast på indersiden af kageringen, så det bliver nemmere at få cheesecaken ud af formen.
Til kiksebunden skal vi bruge 250 g knuste brunkager og 125 g smeltet smør. Vi blander brunkager og smeltet smør sammen og fordeler det jævnt i bunden af springformen. Vi presser det godt ned i bunden og sætter det i køleskabet i 30 minutter, så det kan sætte sig.
Samling af Ingredienser
Nu er det tid til at samle ingredienserne til vores jule cheesecake. Vi skal bruge følgende ingredienser:
- 6 blade husblas
- 2 spsk vand
- 500 g flødeost
- 2 dl fløde
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- Saft og skal fra 1 citron
- Saft og skal fra 1 appelsin
- 100 g hvid chokolade
- 50 g grødris
- 2 dl mælk
- 2 dl naturel flødeost
- 100 g kirsebær
- Kirsebærsauce til servering
- Kirsebærgele til pynt
- Gløgg til pynt
- Appelsinskal til pynt
- Appelsinsaft til pynt
- Guldstøv til pynt
- Vaniljekranse og pebernødder til servering
Fremgangsmåde
Nu er vi klar til at lave vores jule cheesecake. Vi starter med at udbløde 6 blade husblas i koldt vand i 10 minutter. Imens varmer vi forsigtigt 2 spsk vand op i en gryde. Når husblassen er udblødt, tager vi den op af vandet og smelter den i den varme gryde.
I en foodprocessor eller med en stavblender blander vi 500 g flødeost, 2 dl fløde, 100 g sukker, kornene fra 1 vaniljestang, 1 tsk vaniljesukker, en knivspids salt, saft og skal fra 1 citron og saft og skal fra 1 appelsin sammen. Vi tilsætter den smeltede husblas og blander det godt sammen.
Vi smelter 100 g hvid chokolade over vandbad og tilsætter det til osteblandingen. Vi koger 50 g grødris i 2 dl mælk, indtil det er mørt og tilsætter det også til osteblandingen. Til sidst tilsætter vi 2 dl naturel flødeost og pisker det godt sammen.
Vi hælder osteblandingen over kiksebunden og sætter cheesecaken i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over.
Pynt og Servering
Inden servering pynter vi cheesecaken med kirsebær, kirsebærgele, gløgg, appelsinskal, appelsinsaft og guldstøv. Vi serverer cheesecaken med vaniljekranse og pebernødder ved siden af.
Tips og Tricks
- Vi kan bruge andre kiks end brunkager til kiksebunden, f.eks. digestivekiks eller havrekiks.
- Vi kan erstatte kirsebær med andre bær, f.eks. hindbær eller blåbær.
- Hvis vi vil have en sprød bund, kan vi bruge brændte mandler i kiksebunden.
- Cheesecaken kan fryses ned, men pynten skal tages af, inden den
Afslutning
Vi håber, at vores opskrift på jule cheesecake har været nyttig for dig. Vi har forsøgt at give dig en detaljeret vejledning i, hvordan du kan lave denne lækre dessert.
Vi vil gerne opsummere opskriften og give dig nogle tips til, hvordan du kan tilpasse den til dine egne præferencer.
Ingredienserne i opskriften er alle let tilgængelige og kan købes i de fleste supermarkeder. Kogetiden og stegetiden er også rimelige og bør ikke tage for lang tid.
Vi anbefaler, at du følger opskriften nøje og bruger vores tips til at lave den perfekte jule cheesecake. Vores oprindelsesland er Danmark, og vi er stolte af at dele vores favorit jule dessert med dig.
Husk, at du altid kan tilpasse opskriften til dine egne præferencer. Du kan tilføje forskellige toppings eller justere mængden af sukker og krydderier, hvis du ønsker det.
Vi håber, at vores video og billeder har hjulpet dig med at forstå opskriften bedre. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.
Tak fordi du har valgt vores opskrift på jule cheesecake. Vi håber, at den vil bringe glæde og smag til din jul.