Opskrift på karameller: Sådan laver du lækre og bløde karameller

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har altid haft en svaghed for søde sager, og karameller er ingen undtagelse. Der er noget særligt ved den bløde og cremede konsistens, der smelter i munden og efterlader en sød smag. Hvis du er enig, vil du elske vores hjemmelavede opskrift på karameller.

v2 324b7 563o8 Opskrift på karameller: Sådan laver du lækre og bløde karameller

Ingredienserne er få og nemme at finde, og kogetiden er ikke længere end en halv time. Stegetiden er også kort, men det kræver lidt tålmodighed og præcision at opnå den perfekte konsistens. Men fortvivl ikke, for vi har masser af tips og tricks til at hjælpe dig igennem processen.

Oprindelseslandet for karameller er Frankrig, men denne opskrift er vores personlige favorit, og vi er sikre på, at den vil blive din også. Sådan gør du: Se vores video og billeder, følg trin-for-trin vejledningen, og del din mening og kommentarer med os. Vi er spændte på at høre, hvordan dine karameller bliver!

Læs også:  Opskrift på havremælk: Sådan laver du din egen plantebaserede mælk

Ingredienser og forberedelse

v2 324bb w253l Opskrift på karameller: Sådan laver du lækre og bløde karameller

Ingredienser

Til vores hjemmelavede karameller skal vi bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Sukker 300 g
Lys sirup 150 g
Glukosesirup 100 g
Kondenseret mælk 1 dåse (397 g)
Fløde 200 ml
Smør 100 g
Salt 1 tsk
Lakridspulver (valgfrit) 1 spsk
Kanel (valgfrit) 1 tsk
Kardemomme (valgfrit) 1 tsk
Flagesalt (til pynt) Efter behov

Forberedelse

For at lave vores lækre karameller skal vi først forberede vores ingredienser og udstyr. Vi skal bruge en stor gryde, en sukkertermometer, en beholder til vores karameller, bagepapir og evt. lakridspulver til at give vores karameller en ekstra smag.

Først skal vi hælde sukker, lys sirup og glukosesirup i gryden og varme det op ved medium varme. Vi skal røre jævnligt i blandingen, indtil sukkeret er smeltet og blandingen er blevet gyldenbrun.

Derefter skal vi tilsætte kondenseret mælk, fløde og smør til blandingen og røre godt rundt. Vi skal fortsætte med at varme blandingen op, indtil den når en temperatur på 120 grader Celsius på sukkertermometeret.

Når blandingen har nået den rette temperatur, skal vi tage gryden af varmen og tilsætte salt og evt. lakridspulver, kanel eller kardemomme for ekstra smag. Vi skal røre godt rundt i blandingen og hælde den forsigtigt i vores beholder, som er blevet beklædt med bagepapir.

Vi skal lade vores karameller køle af i mindst 2 timer, indtil de har opnået den rette konsistens. Derefter kan vi skære dem ud i ønsket størrelse og pynte dem med flagesalt.

Tips: For at opnå den rette konsistens på vores karameller, er det vigtigt at følge opskriften nøje og bruge en sukkertermometer til at måle temperaturen på blandingen. Det er også vigtigt at have tålmodighed og lade karamellerne køle af i den rette tid, indtil de er blevet seje og bløde på samme tid.

Læs også:  Opskrift på Ringriderpølser: Sådan laver du den traditionelle fynske ret

Vi håber, at vores opskrift på hjemmelavede flødekarameller har været til hjælp. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at dele dine favorit karamelopskrifter med os også!

Fremstilling og servering

v2 324bi y8c66 Opskrift på karameller: Sådan laver du lækre og bløde karameller

Fremstilling

Vi elsker hjemmelavede karameller, og derfor vil vi gerne dele vores opskrift på bløde og lækre flødekarameller med jer. For at lave disse lækre karameller skal du bruge følgende ingredienser: sukker, fløde, smør og salt.

Først skal du koge sukker, fløde og smør sammen i en gryde, indtil blandingen når en bestemt temperatur på sukkertermometeret. Derefter skal du tage gryden af varmen og lade blandingen køle ned, indtil den er sej nok til at forme.

Når blandingen har nået den ønskede konsistens, kan du forme karamellerne ved at skære dem ud i passende størrelser og rulle dem i bagepapir eller cellofan. Hvis du ønsker at tilføje lidt ekstra smag, kan du også tilføje lakridspulver eller andre smagsvarianter.

Servering

Når karamellerne er færdige, kan du servere dem som en lækker snack eller som en sød gave til venner og familie. Vi anbefaler at opbevare karamellerne i køleskabet i en lufttæt beholder for at bevare deres bløde konsistens.

Hvis du ønsker at tilføje lidt ekstra flair til dine karameller, kan du også dyppe dem i smeltet chokolade eller drysse lidt flagesalt på toppen af ​​dine saltkarameller.

Vi håber, at vores opskrift på hjemmelavede flødekarameller vil blive din nye favorit, og vi ser frem til at høre din mening og kommentarer omkring vores opskrift.

Scroll to Top