Opskrift på kiksekage med palmin – nem og lækker dessert

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Kiksekage med Palmin er en klassisk kageopskrift, som har været populær i mange år. Den er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Kagen er perfekt til både børnefødselsdage og som en sød snack til kaffen. Vi har fundet en simpel opskrift på kiksekage med Palmin, som vi vil dele med jer.

v2 338oe n11v6 Opskrift på kiksekage med palmin - nem og lækker dessert

Ingredienserne til denne kage er få og nemme at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge kiks, Palmin, sukker, kakao og æg. Det tager kun få minutter at røre dejen sammen, og så skal kagen blot køle af i køleskabet i et par timer.

En af fordelene ved denne opskrift er, at den er nem at tilpasse efter smag og behag. Du kan fx tilføje nødder, rosiner eller tørret frugt for at give kagen ekstra smag og tekstur. Vi har også nogle tips til, hvordan du kan pynte kagen og gøre den endnu mere indbydende. Se med i vores video og følg vores trin-for-trin guide til at lave den perfekte kiksekage med Palmin.

Læs også:  Opskrift på rabarber marmelade: Sådan laver du den perfekte marmelade med rabarber

Ingredienser og Forberedelse

v2 338oh hmgwb Opskrift på kiksekage med palmin - nem og lækker dessert

Nødvendige Ingredienser

Vi vil bruge følgende ingredienser til at lave vores lækre kiksekage med palmin:

 • 250g kiks (vi anbefaler vaniljekiks eller mariekiks)
 • 200g palmin
 • 50g kakao
 • 150g flormelis
 • 1 appelsin (usprøjtet)
 • 100g mørk chokolade
 • 100g smør
 • 2 pasteuriserede æggeblommer
 • 1 spsk. pulverkaffe
 • 1 spsk. kondenseret mælk
 • 1 håndfuld mandelflager

Trin-for-Trin Forberedelse

Følg disse nemme trin for at lave din egen kiksekage med palmin:

 1. Smelt palmin i en gryde ved svag varme. Tilsæt kakao og flormelis, og rør det hele sammen, indtil det er helt glat.
 2. Tilsæt appelsinskal (revet) og pulverkaffe til blandingen, og rør det hele sammen.
 3. Tilsæt kondenseret mælk og pasteuriserede æggeblommer, og rør det hele sammen.
 4. Hak mørk chokolade og smør, og tilsæt det til blandingen. Rør det hele sammen, indtil chokoladen er smeltet og blandingen er helt glat.
 5. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af i 10-15 minutter.
 6. Imens kan du tage en sandkageform og beklæde den med bagepapir. Knus kiksene i mindre stykker og bland dem sammen med mandelflagerne i en skål.
 7. Tilsæt blandingen fra gryden til skålen med kiks og mandelflager, og rør det hele sammen, indtil kiksene er dækket af blandingen.
 8. Fordel blandingen i sandkageformen, og pres den godt ned, så den er jævnt fordelt.
 9. Lad kagen køle i køleskabet i mindst 2 timer, indtil den er helt fast.
 10. Tag kagen ud af formen, og pynt den med lidt ekstra mandelflager og chokolade, hvis du ønsker det.

Vi håber, du vil nyde din kiksekage med palmin! Hvis du har nogle tips eller kommentarer, er du velkommen til at dele din mening med os.

Læs også:  Opskrift på hånddukker: Sådan laver du dine egne kreative hånddukker

Servering og Opbevaring

v2 338on e7nej Opskrift på kiksekage med palmin - nem og lækker dessert

Serveringsforslag

Når du serverer kiksekage med palmin, kan du med fordel pynte den med flødeskum, bær eller frugt. Du kan også skære kagen ud i små skiver og servere den som en lækker dessert til kaffen. Kagen er også perfekt til fødselsdage og andre festlige lejligheder.

Opbevaring og Holdbarhed

Kiksekage med palmin kan opbevares i køleskabet i op til en uge. Du kan også fryse kagen ned i op til tre måneder. Vi anbefaler, at du pakker kagen ind i husholdningsfilm eller bagepapir, inden du lægger den i fryseren. Når du skal servere kagen, kan du tage den ud af fryseren og lade den tø langsomt op i køleskabet i et par timer.

For at bevare kagens friskhed og smag bedst muligt, opbevar den på en kølig og tør plads. Vi anbefaler, at du opbevarer kagen i en tætsluttende beholder eller indpakning, så den ikke tørrer ud eller optager lugte fra andre fødevarer i køleskabet.

Husk at kiksekage med palmin er en sød og kalorieholdig dessert. Hvis du ønsker at reducere kalorieindholdet, kan du skære kagen ud i mindre skiver eller servere den sammen med frisk frugt som f.eks. citron eller bær. Vi håber, at vores opskrift på kiksekage med palmin falder i din smag, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.

Scroll to Top