Opskrift på Søren Ryges kringle: Lær at lave den populære kageklassiker

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på Søren Ryges kringle

v2 33ek7 el258 Opskrift på Søren Ryges kringle: Lær at lave den populære kageklassiker

Vi er sikre på, at mange af jer allerede kender til den berømte Søren Ryge kringle. Denne lækre kringle er en af de mest populære kager i Danmark og er kendt for sin bløde dej og søde smag. Hvis du endnu ikke har smagt den, så er det på tide at prøve den!

Ingredienser og fremgangsmåde

For at lave Søren Ryges kringle skal du bruge følgende ingredienser: 500 g mel, 50 g gær, 2,5 dl mælk, 100 g sukker, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. salt, 2 æg og 150 g smør. Start med at blande mel, gær, mælk, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggene og ælt dejen godt igennem. Tilsæt til sidst smørret og fortsæt med at ælte dejen, indtil den er blød og elastisk.

Læs også:  Opskrift på nøddebrud: En simpel og lækker dessert

Når dejen er færdigæltet, skal den hæve i cirka 30 minutter. Imens kan du forberede fyldet, som består af marcipan og sukker. Når dejen har hævet, skal den rulles ud til en stor firkant og fyldes med marcipanblandingen. Herefter skal dejen rulles sammen til en kringle og bages i ovnen i cirka 25-30 minutter ved 200 grader.

Tips og tricks

For at give din Søren Ryge kringle det perfekte look, kan du pensle den med et æg og drysse lidt perlesukker på toppen inden bagning. Hvis du ønsker en mere smagfuld kringle, kan du tilføje lidt kanel eller vaniljesukker til fyldet.

Oprindelsesland og popularitet

Søren Ryges kringle er en dansk klassiker og er opkaldt efter den kendte tv-journalist, Søren Ryge. Kringlen er kendt for at være en af de bedste i verden og er en favorit blandt mange danskere. Der findes utallige opskrifter på kringle, men Søren Ryges opskrift er uden tvivl en af de bedste.

Vi håber, at denne opskrift på Søren Ryges kringle har givet dig inspiration til at bage din egen hjemmebagte kringle. Del gerne din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil også gerne se billeder af din færdige kringle, så tøv ikke med at dele dem med os!

Ingredienser og Forberedelse

v2 33ekd ib1c7 Opskrift på Søren Ryges kringle: Lær at lave den populære kageklassiker

Ingredienser

Til en lækker Søren Ryges kringle skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Gær 50 g
Sukker 3 spsk
Æg 2 stk
Remonce 200 g
Mel 500 g
Margarine 125 g
Nød 100 g
Vand 2,5 dl
Salt 1 tsk
Rosiner 100 g
Fyld Efter smag
Kager Efter smag
Hvedemel Efter behov
Kardemomme Efter smag
Kanel Efter smag
Nødder Efter smag
Perlesukker Efter smag
Marcipan Efter smag
Smør Efter behov
Lunkent vand Efter behov
Hasselnøddeflager Efter smag
Makroner Efter smag
Mandler Efter smag
Blød margarine Efter behov
Chokolade Efter smag
Æble Efter smag
Læs også:  Opskrift på Kir Royal: Sådan laver du den klassiske champagne-cocktail

Forberedelse

  1. Start med at opløse gæren i lunkent vand og tilsæt sukker og æg.
  2. Tilsæt remonce, mel, margarine, salt, kardemomme og kanel og ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter på et lunt sted.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord og form den til en rektangel.
  5. Fordel fyldet på dejen og drys med rosiner, kager, nødder, perlesukker, marcipan, makroner, mandler, chokolade eller æble efter smag.
  6. Fold dejen sammen på midten og læg den på en bagepapirbeklædt bageplade.
  7. Lad kringle hæve i yderligere 15 minutter.
  8. Pensl kringle med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
  9. Når kringle er færdigbagt, kan du flette den eller servere den som den er.

Tips: Hvis du vil have en mere sprød kringle, kan du pensle den med smeltet smør inden bagning. Du kan også fryse kringle og bage den senere.

Vi håber, du vil nyde din Søren Ryges kringle lige så meget som vi gør. Del gerne dine kommentarer og din mening om opskriften.

Scroll to Top