Opskrift på lækker rabarberkage med marcipan og mandler

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at dele vores yndlingsopskrifter med jer, og i dag vil vi præsentere en nem opskrift på rabarberkage. Denne opskrift er perfekt til en aftensmad, hvor du vil forkæle din familie eller venner med noget lækkert og nemt at lave. Rabarberkage er en af vores favoritter, og denne opskrift vil helt sikkert blive en favorit i din familie også.

v2 31w5t m94pk Opskrift på lækker rabarberkage med marcipan og mandler

Ingredienserne i denne opskrift er nemme at finde i dit lokale supermarked, og du kan have kagen klar på kun 30 minutter. Det er en nem hverdagsmad, som du kan lave til aftensmad og have tilovers til næste dag. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre din rabarberkage endnu mere lækker og saftig. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på jordbærmousse: En nem og lækker dessert

Følg vores trin-for-trin vejledning, og du vil have en lækker rabarberkage på ingen tid. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan kagen skal se ud undervejs. Efter du har prøvet vores opskrift, vil vi meget gerne høre din mening og se dine kommentarer. Vi er sikre på, at denne opskrift vil blive en favorit i din familie, og vi glæder os til at høre om din oplevelse med at lave denne lækre rabarberkage.

Ingredienser og Tilberedning

v2 31w5w pkh8f Opskrift på lækker rabarberkage med marcipan og mandler

Ingredienser

Her er ingredienserne, som du vil have brug for at lave en lækker rabarberkage:

 • 250 g rabarber
 • 200 g mel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 2 æg
 • 150 g sukker
 • 100 g smør
 • 1 dl mælk
 • 1 dl flødeskum
 • 1 spsk. creme fraiche
 • En knivspids salt

Tilberedning

Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du laver en lækker rabarberkage:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Vask rabarberne og skær dem i små stykker.
 3. Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukkeret. Rør godt rundt.
 4. Tilsæt æggene og rør igen.
 5. Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Rør godt rundt.
 6. Tilsæt mælk, flødeskum og creme fraiche. Rør godt rundt.
 7. Tilsæt rabarberstykkerne og rør forsigtigt rundt.
 8. Smør en springform med smør og drys den med mel. Hæld dejen i formen.
 9. Bag kagen i ovnen i ca. 40-45 minutter, indtil den er gyldenbrun og gennembagt.
 10. Lad kagen køle af i formen i ca. 10 minutter, før du tager den ud og serverer den.

Tips: Server kagen med vaniljeis eller flødeskum og friske bær eller frugt. Du kan også prøve at tilføje andre bær eller frugter til kagen, såsom jordbær eller hindbær. Kagen kan også laves som muffins eller crumble. Hvis du bruger frosne rabarber, skal du tø dem op og dræne overskydende væske før brug.

Læs også:  Nem opskrift på vafler: Sådan laver du lækre vafler på ingen tid

Vi håber, du vil nyde denne lækre rabarberkage, som er en favorit i mange danske hjem. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at se vores video og billeder for at få inspiration til din egen kage.

Bagning og Servering

v2 31w62 jfsk2 Opskrift på lækker rabarberkage med marcipan og mandler

Når vi har samlet alle ingredienserne til vores lækre rabarberkage, er det tid til at bage den. Vi anbefaler at bruge en stor bageform, så kagen får plads til at hæve og blive lækker og luftig.

Vi bager vores rabarberkage i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 40-45 minutter. Det er vigtigt at holde øje med kagen undervejs, da stegetiden kan variere afhængigt af ovnens præcision og størrelsen på bageformen.

Når kagen er færdigbagt, skal den køle af i formen i ca. 10 minutter, inden den kan tages ud. Vi anbefaler at servere kagen lun eller ved stuetemperatur, og den smager skønt med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis til.

Hvis du ønsker at servere kagen udenfor huset, kan den nemt transporteres i en tætsluttende boks eller en kagekasse. Vi har også gode erfaringer med at bage kagen bag facaden på en gasgrill eller i en bærbar ovn på ferie eller i sommerhuset.

Husk at vælge det rette køkkenudstyr til opgaven. Vi anbefaler at bruge en stor bagespade eller en kagespatel til at løfte kagen ud af formen, og en kagekniv eller en brødkniv til at skære den ud i passende stykker.

Vi håber, at vores opskrift på rabarberkage bliver din nye favorit. Del gerne dine tips og tricks med os i kommentarfeltet, og husk at tagge os i dine billeder og videoer på sociale medier. Vi er altid glade for at høre din mening og kommentarer.

Læs også:  Opskrift på ristede havregryn med honning og kanel
Scroll to Top