Opskrift på vaniljekranse: Sådan laver du de lækreste småkager

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vaniljekranse er en klassisk julekage, som mange danskere forbinder med den hyggelige juletid. Disse små kager er sprøde, smørbagte og smager skønt af vanilje. Opskriften på vaniljekranse er enkel og kræver ikke mange ingredienser, men det er vigtigt at følge opskriften nøje for at opnå det bedste resultat.

v2 31lww 9m4wj Opskrift på vaniljekranse: Sådan laver du de lækreste småkager

Ingredienserne til vaniljekranse er få og nemme at skaffe. Du skal bruge smør, sukker, mel, vaniljesukker og æggeblommer. Det er vigtigt at bruge rigtig smør og vaniljesukker af god kvalitet for at opnå den bedste smag. Når dejen er lavet, skal den køles af i køleskabet, før den formes til små kranse og bages i ovnen. Stegetiden er kort, så det er vigtigt at holde øje med kagerne undervejs, så de ikke bliver for mørke.

Læs også:  Opskrift på overnight oats: Sådan laver du den perfekte morgenmad

En god idé er at lave en større portion af dejen og fryse en del ned, så du altid har friske vaniljekranse på lager. Der er også mulighed for at tilføje forskellige smage til dejen, såsom chokolade eller lakrids. Vaniljekranse er en traditionel julekage, men kan også nydes året rundt. Vi håber, at vores opskrift på vaniljekranse vil blive en favorit i dit køkken.

Fremgangsmåde

v2 31lx0 lvr0q Opskrift på vaniljekranse: Sådan laver du de lækreste småkager

Forberedelse af dejen

Ingredienser:

  • 250g blødt smør
  • 150g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 375g hvedemel
  • 100g mandelmel

Sådan gør du:

  1. Pisk smør og sukker sammen i en røremaskine, indtil det er luftigt og cremet.
  2. Tilsæt vaniljekornene fra vaniljestangen og ægget, og pisk det sammen.
  3. Tilsæt hvedemel og mandelmel og rør det sammen, indtil det danner en sammenhængende dej.
  4. Form dejen til en kugle og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Formning og bagning

Ingredienser:

  • Sprøjtepose med stjernetyl
  • Bagepapir
  • 100g hakkede mandler
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Rul dejen ud i små ruller på ca. 10 cm i længden og form dem til små kranse.
  3. Placer vaniljekransene på bagepapir på en bageplade og drys med hakkede mandler og vaniljesukker.
  4. Bag vaniljekransene i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Tag vaniljekransene ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Opbevaring og servering

Tips:

  • Opbevar vaniljekransene i en kagedåse eller en lufttæt beholder.
  • Vaniljekranse er fryseegnet og kan gemmes i fryseren i op til 3 måneder.

Sådan gør du:

  1. Når vaniljekranse er helt afkølet, kan de serveres.
  2. Vaniljekranse er en favorit juletradition i Danmark og kan serveres til juletræet eller som en sød snack.
  3. Del dine billeder og din mening om opskriften i kommentarerne nedenfor.
Læs også:  Opskrift på pebernødder fra Lagkagehuset

Vi håber, du nyder at lave disse hjemmelavede vaniljekranse og dele dem med dine kære i denne juletid!

Næringsindhold og sundhed

v2 31lx6 mti9i Opskrift på vaniljekranse: Sådan laver du de lækreste småkager

Vi ved alle, at vaniljekranse er en lækker julesnack, men hvordan ser det ud med næringsindholdet og sundheden? Vi har undersøgt det og samlet informationen til dig.

Vaniljekranse er lavet af ingredienser som mel, sukker, smør og vanilje. Derfor indeholder de også en del kalorier og sukker. En enkelt vaniljekrans indeholder typisk omkring 50 kalorier og 3 gram sukker. Hvis man spiser en hel portion på 5-6 kranse, kan det altså hurtigt blive til en del kalorier og sukker.

Men vaniljekranse er også en kilde til kulhydrater og fedt, som kan give kroppen energi. Hvis man spiser dem med måde og som en del af en varieret kost, kan de sagtens nydes uden at det går ud over sundheden.

En god idé er at bage dem selv, så man ved præcis hvad der er i dem. Man kan også eksperimentere med at bruge mindre sukker eller erstatte en del af melet med fuldkornsmel for at gøre dem lidt sundere.

Alt i alt er vaniljekranse en lækker julesnack, som kan nydes med måde. Vi anbefaler at bage dem selv og eksperimentere med ingredienserne for at gøre dem lidt sundere.

Scroll to Top