Opskrift på rabarbertrifli: En nem og lækker dessert til sommeren

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på rabarbertrifli, som vi gerne vil dele med jer. Denne dessert er perfekt til sommeren, hvor rabarberne er i sæson. Rabarbertrifli er en klassisk engelsk dessert, som består af lag af frugt, flødeskum og kage eller småkager. Vores version af rabarbertrifli er enkel at lave og smager fantastisk.

v2 32tcd aokly Opskrift på rabarbertrifli: En nem og lækker dessert til sommeren

Ingredienserne til denne opskrift er få og nemme at finde i de fleste supermarkeder. Du skal bruge friske rabarber, sukker, fløde, vaniljesukker og småkager. Kogetiden for rabarberne er cirka 10 minutter, og stegetiden for småkagerne er cirka 15 minutter. Vi har også nogle gode tips til at gøre din rabarbertrifli endnu mere lækker.

Læs også:  Opskrift på havreflager: Sådan laver du dem selv hjemme

Rabarbertrifli er en dessert med oprindelse i England, men den er blevet populær i mange lande. Det er en af vores favorit sommerdesserter, og vi håber, at I vil nyde den lige så meget som vi gør. Vi har også en video og billeder til at vise jer, hvordan I kan lave denne lækre dessert. Del endelig jeres mening og kommentarer med os, hvis I prøver opskriften derhjemme.

Fremgangsmåde

v2 32tch 6ko1f Opskrift på rabarbertrifli: En nem og lækker dessert til sommeren

Forberedelse af rabarberkompot

Først skal du forberede rabarberkompoten. Skær 500 gram rabarber i små stykker og kom dem i en gryde sammen med 100 gram sukker og 1 dl vand. Lad det koge i ca. 10 minutter, indtil rabarberne er møre. Rør 1 spsk majsstivelse ud i lidt vand og tilsæt det til gryden. Lad det koge yderligere i 1-2 minutter, indtil kompotten er jævn. Lad det køle af.

Tilberedning af vaniljecreme

Mens rabarberkompotten køler af, kan du tilberede vaniljecremen. Pisk 3 æggeblommer sammen med 1 spsk sukker og kornene fra 1/2 vaniljestang, indtil det bliver lyst og luftigt. Varm 2 1/2 dl sødmælk op i en gryde sammen med 1 spsk vaniljesukker. Hæld den varme mælk i æggemassen under konstant piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm det op ved lav varme under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Tag det af varmen og lad det køle af.

Lagdeling af trifli

Når både rabarberkompot og vaniljecreme er kølet af, kan du begynde at lave lagdelingen. Start med at smuldre 6 makroner i bunden af 4 glas. Fordel derefter rabarberkompot over makronerne, og læg en skefuld vaniljecreme ovenpå. Gentag lagene, indtil glassene er fyldt. Afslut med et lag vaniljecreme på toppen.

Servering og opbevaring

Pynt triflien med friske bær, et drys af hakket hvid chokolade eller marengs, og server det straks. Triflien kan også opbevares i køleskabet i op til 2 dage.

Læs også:  Opskrift på nem pizzadej: Sådan laver du den perfekte pizzadej uden besvær

Ernæringsoplysninger

Triflien er en rig dessert, der indeholder en del sukker og fedt. Men den kan stadig nydes som en del af en afbalanceret kost, så længe man spiser den med måde. En portion af denne rabarbertrifli indeholder ca. 400 kalorier, 20 gram fedt og 45 gram kulhydrater.

Vi håber, at du har nydt denne opskrift på rabarbertrifli. Hvis du har nogle tips eller kommentarer, er du velkommen til at dele dem med os.

Scroll to Top