Opskrift på Rosinbrød: Sådan bager du det perfekte brød med rosiner

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på rosinbrød

v2 34z53 cf68y Opskrift på Rosinbrød: Sådan bager du det perfekte brød med rosiner

Rosinbrød er en klassisk dansk favorit, der er perfekt til morgenmad eller som en snack i løbet af dagen. Det er en simpel opskrift, der kræver få ingredienser og ikke tager lang tid at lave. I denne artikel vil vi dele vores favoritopskrift på rosinbrød og give dig nogle tips til at lave det perfekte brød.

Ingredienser og kogetid

For at lave rosinbrød skal du bruge mel, gær, salt, sukker, rosiner og vand. Det er en simpel opskrift, der ikke kræver nogen særlige ingredienser. Efter at have blandet ingredienserne sammen, skal dejen æltes i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Derefter skal dejen hæve i ca. 1 time, indtil den er dobbelt størrelse. Når dejen er hævet, skal den formes til brød og bages i ovnen i ca. 30 minutter.

Læs også:  Opskrift på helstegt mørbrad - Sådan får du den perfekte svær og saftige kød

Tips og tricks

For at få det bedste resultat er det vigtigt at bruge friske ingredienser og følge opskriften nøje. Hvis du vil have ekstra saftigt rosinbrød, kan du tilføje lidt ekstra rosiner til dejen. Du kan også prøve at tilføje lidt kanel eller kardemomme for at give brødet ekstra smag. Vi anbefaler at servere rosinbrødet med smør og syltetøj eller honning.

Sådan gør du

  1. Bland mel, gær, salt, sukker, rosiner og vand sammen i en skål
  2. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk
  3. Lad dejen hæve i ca. 1 time, indtil den er dobbelt størrelse
  4. Form dejen til brød og læg det på en bageplade
  5. Bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter, indtil det er gyldent og sprødt

Vi håber, du vil nyde vores opskrift på rosinbrød og vil dele din mening og kommentarer nedenfor.

Forberedelse af Dejen

v2 34z59 Opskrift på Rosinbrød: Sådan bager du det perfekte brød med rosiner

Ingredienser

Før vi starter med at lave dejen til vores lækre rosinbrød, skal vi have fat i følgende ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 1 æg
  • 100 g koldt smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g rosiner

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en skål.
  2. Smuldr gæren i blandingen og tilsæt mælk, vand og æg.
  3. Ælt dejen godt igennem, indtil den er blød og smidig.
  4. Skær smørret i små tern og tilsæt det til dejen.
  5. Ælt dejen igen, indtil smørret er godt fordelt.
  6. Tilsæt rosinerne og ælt dejen igen, indtil rosinerne er jævnt fordelt.
  7. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i 30 minutter.

Tips: Hvis du vil have ekstra saftigt brød, kan du tilsætte lidt ekstra mælk eller vand til dejen. Du kan også pensle brødet med æg inden bagning for at give det en flot glans.

Læs også:  Sfogliatelle Opskrift på Dansk: Lær at Lave Den Italienske Delikatesse

Nu er dejen klar til at blive formet og bagt. Vi fortsætter med at lave vores lækre rosinbrød i næste afsnit.

Bagning og Servering

v2 34z5d hozv1 Opskrift på Rosinbrød: Sådan bager du det perfekte brød med rosiner

Bagning

Når man skal bage rosinbrød, er det vigtigt at have alle ingredienserne klar, før man går i gang. Dejen skal æltes godt igennem, så den bliver luftig og let. Vi anbefaler at bruge kærnemælk i dejen, da det giver en ekstra saftig og lækker smag til brødet.

Når dejen er æltet færdig, skal den hæve i en time på et lunt sted. Herefter kan man tilsætte rosiner og evt. nødder eller kanel, hvis man ønsker det. Dejen formes herefter til boller og sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne pensles med æg og drysses med perlesukker, inden de sættes i ovnen.

Opskriften på rosinbrød er fryseegnet, så man kan lave en stor portion og gemme nogle boller til senere.

Servering

Når rosinbollerne er færdigbagte, skal de køle af på en bagerist, inden de serveres. De kan serveres med ost eller som en sød snack med et glas kold mælk til.

Rosinbrød egner sig også godt til at tage med på madplaner eller som en del af en brunch eller frokostbuffet.

Et tip til at få det perfekte saftige brød er at tilsætte en smule citronsaft til dejen. Det giver en ekstra frisk smag og gør brødet mere saftigt.

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hæve i en time på et lunt sted.
  4. Tilsæt rosiner og evt. nødder eller kanel.
  5. Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med æg og drys med perlesukker.
  7. Bag bollerne i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  8. Lad bollerne køle af på en bagerist.
  9. Server og nyd!
Læs også:  Opskrift på French Toast - Sådan laver du den bedste morgenmad

Vi håber, at I vil nyde vores favoritopskrift på rosinbrød. Del gerne jeres mening og kommentarer nedenfor.

Scroll to Top