Opskrift på rugbrødslagkage – en lækker og anderledes kage med rugbrød og chokolade

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle hørt om den sønderjyske klassiker, rugbrødslagkagen. Denne kage er en del af det sønderjyske kaffebord og er en favorit blandt mange danskere. Men hvordan laver man egentlig denne lækre kage derhjemme? I denne artikel vil vi give dig en nem og lækker opskrift på rugbrødslagkage, samt dele vores tips og tricks til at gøre den perfekt.

v2 32fc8 Opskrift på rugbrødslagkage - en lækker og anderledes kage med rugbrød og chokolade

Ingredienserne til denne kage er få og nemme at finde. Du vil have brug for rugbrød, flødeskum, sukker og syltede bær. Rugbrødet er det vigtigste element i denne kage og det er vigtigt at vælge en god kvalitet. Oprindelseslandet for rugbrødslagkagen er selvfølgelig Sønderjylland, hvor den er en fast del af det sønderjyske kaffebord. Men nu kan du også nyde den hjemme i dit eget køkken. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på solbærsaft: Sådan laver du den lækreste saft af solbær

Ingredienser og Forberedelse

v2 32fca b7048 Opskrift på rugbrødslagkage - en lækker og anderledes kage med rugbrød og chokolade

Vi har her en fantastisk opskrift på rugbrødslagkage, som er både lækker og nem at lave. Her er de ingredienser, du skal bruge, samt hvordan du forbereder dem.

Rugbrød og Lagkagebunde

Til rugbrødsbundene skal du bruge 6 skiver rugbrød uden kerner, som du river fint. Til lagkagebundene skal du bruge 4 æg, 150 g sukker, 50 g kartoffelmel og 1 tsk bagepulver. Rugbrødet og ingredienserne til lagkagebundene skal forberedes hver for sig.

Sukker og Chokolade

Til sukkerblandingen skal du bruge 100 g sukker og 2 spsk kakaopulver. Til chokoladecremen skal du bruge 200 g mørk chokolade og 2 dl piskefløde. Sukkerblandingen og chokoladecremen skal også forberedes hver for sig.

Æg, Fløde og Flødeskum

Til æggemassen skal du bruge 4 æggeblommer og 100 g sukker, som du pisker sammen. Til flødeskummen skal du bruge 2 dl piskefløde, som du pisker stiv. Til æggehviderne skal du bruge 4 æggehvider, som du pisker stive.

Nødder og Syltetøj

Til pynt skal du bruge 100 g hakket hasselnødder, 100 g solbær og 2 spsk solbærsyltetøj. Nødderne og solbærrene skal hakkes og syltetøjet skal varmes op.

Bagepulver, Smør og Kartoffelmel

Til sidst skal du bruge 100 g smør og 50 g kartoffelmel til at smøre formen og drysse på bundene, samt 1 tsk bagepulver til lagkagebundene.

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader C.
  2. Riv rugbrødet fint og fordel det i en springform på 22 cm i diameter. Tryk det godt ned.
  3. Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggemasse. Tilsæt kartoffelmel og bagepulver og pisk igen.
  4. Fordel æggemassen over rugbrødet og bag bunden i ovnen i ca. 20 minutter. Tag den ud og lad den køle af.
  5. Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt piskefløden. Rør godt rundt og lad det køle af.
  6. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i chokoladecremen.
  7. Fordel halvdelen af chokoladecremen over rugbrødsbunden og læg en lagkagebund ovenpå. Gentag med den resterende chokoladecreme og den sidste lagkagebund.
  8. Lad kagen stå i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.
  9. Pynt kagen med hakket hasselnødder, solbær og varmet solbærsyltetøj.
Læs også:  Opskrift på solbærrom: Sådan laver du din egen hjemmelavede rom med solbær

Tips: Du kan også pynte kagen med hindbær og mandelflager. Kagen kan fryses ned i portionsstørrelser og tages op efter behov.

Din mening og kommentarer: Har du prøvet vores opskrift på rugbrødslagkage? Hvad synes du om den? Del gerne dine tanker og erfaringer i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil meget gerne høre din mening.

Bagning og Servering

v2 32fcj atakb Opskrift på rugbrødslagkage - en lækker og anderledes kage med rugbrød og chokolade

Brug af Ovn og Springform

For at bage en lækker rugbrødslagkage skal du bruge en almindelig springform på 24 cm i diameter. Smør formen godt og læg bagepapir i bunden. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Lagkage og Rugbrødslagkage

Lagkage er en klassisk kage, der typisk består af to eller flere lag kagebunde med fyld imellem. Rugbrødslagkage er en mere rustik version af lagkagen, hvor kagebundene er lavet af rugbrød.

For at lave rugbrødslagkagen, skal du skære rugbrødet i tynde skiver og lægge dem i en springform, så de dækker bunden og siderne. Herefter laves fyldet af en blanding af flødeskum og creme, som fordeles på rugbrødet. Gentag processen med et nyt lag rugbrød og fyld, indtil formen er fyldt. Slut af med et lag fyld på toppen.

Servering og Præsentation

Rugbrødslagkagen er en spændende og anderledes kage, der vil imponere dine gæster. Server kagen på et flot fad og pynt den med friske bær eller chokoladestykker.

En god idé er også at servere rugbrødslagkagen som en del af et kaffebord eller som en lille dessert efter middagen. Du kan eventuelt servere kagen med en kugle is eller en lille skefuld minihakket chokolade på toppen.

Husk at drysse lidt flormelis på toppen af kagen lige inden servering, så den ser ekstra indbydende ud.

Læs også:  Opskrift på lammeribben: Sådan tilbereder du den perfekte lammeribbe

Vi håber, at vores opskrift på rugbrødslagkage vil blive en favorit hos dig og dine gæster. Del gerne dine kommentarer og din mening om kagen i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top