Opskrift på vaniljekranse med sprøjtepose: Sådan laver du dem let og hurtigt!

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker juletidens klassiske kager, og vaniljekranse er bestemt en af vores favoritter. Der er noget særligt ved den sprøde konsistens og den søde smag af vanilje, der gør dem uimodståelige. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på vaniljekranse med sprøjtepose, så du kan imponere dine gæster med hjemmelavede kager til jul.

v2 32yfr Opskrift på vaniljekranse med sprøjtepose: Sådan laver du dem let og hurtigt!

Ingredienserne til vaniljekranse er ganske enkle og kan findes i de fleste køkkener. Vi bruger mel, sukker, smør, vaniljesukker og æggeblommer til vores opskrift. Det tager omkring 10 minutter at forberede dejen, og derefter skal den køles ned i en time, før den kan formes med en sprøjtepose og bages i ovnen.

Læs også:  Opskrift på hornfisk: Sådan tilbereder du den perfekte hornfisk

Vi har også inkluderet tips til at få de perfekte vaniljekranse, herunder hvordan man undgår at dejen bliver for varm og hvordan man kan tilføje ekstra smag med forskellige varianter af vaniljesukker. Vi håber, at vores opskrift og tips vil inspirere dig til at lave dine egne vaniljekranse og dele din mening i kommentarerne.

Fremstilling af Vaniljekranse Dej

v2 32yfv ckjuh Opskrift på vaniljekranse med sprøjtepose: Sådan laver du dem let og hurtigt!

Ingredienser

Til vores opskrift på vaniljekranse med sprøjtepose skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 250 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 vaniljestang
  • 375 g hvedemel
  • 75 g mandelmel
  • 1 tsk stjernetyl
  • 1 knivspids salt

Forberedelse

Vi starter med at tage smørret ud af køleskabet i god tid, så det kan blive blødt. Imens kan vi forberede resten af ingredienserne. Vaniljestangen skæres over på langs, og vaniljekornene skrabes ud med en kniv. Sukker, stjernetyl og salt tilsættes i en skål og blandes sammen. Hvedemel og mandelmel sigtes sammen i en anden skål.

Bagning

Nu er det tid til at blande det hele sammen. Vi tilsætter først sukkerblandingen til smørret og pisker det sammen med en røremaskine eller foodprocessor, indtil det er lyst og luftigt. Derefter tilsættes ægget og vaniljekornene, og det hele piskes sammen. Til sidst tilsættes melblandingen, og dejen æltes sammen.

Dejen kommes i en sprøjtepose med en stjerne- eller cirkeltip og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir. Vi bager vores vaniljekranse i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og ensartede i farven.

Opbevaring

Vaniljekransene afkøles på en bagerist og opbevares derefter i en kagedåse. De kan holde sig i op til en uge.

Tips og Tricks

  • Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du også forme dejen til små kugler og trykke dem flade med en gaffel.
  • For at give vaniljekransene ekstra smag kan du tilsætte lidt vaniljesukker eller revet citronskal i dejen.
  • For at sikre en ensartet bagning kan du skifte bagepladerne ud i ovnen halvvejs i bagetiden.
  • Hvis du vil have sprøjtevenlige vaniljekranse, kan du tilsætte lidt mere mel for at gøre dejen mere fast i konsistensen.
  • Kalorierne i vaniljekranse kan reduceres ved at erstatte smørret med margarine eller skære ned på sukkermængden.
  • Vaniljekranse er en populær julesmåkage i Danmark og kan serveres sammen med andre julekager som pebernødder, julekage og jødekager.
  • For at give vaniljekranse en ekstra smagfuld twist kan du tilføje lidt rom til dejen.
Læs også:  Bedste Opskrift på Aperol Spritz: Sådan laver du den perfekte italienske cocktail

Sådan fremstiller vi vores vaniljekranse dej. Vi håber, at denne opskrift kan blive en favorit i din julebagning. Del gerne din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet, og tag os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Scroll to Top