Opskrift på stjerneskud: En klassisk dansk fiskeanretning

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på stjerneskud er en klassisk ret i det danske køkken, som de fleste af os har smagt mindst én gang i vores liv. Den består af en bund af ristet brød, som er toppet med frisk fisk og rejer, salat, asparges og mayonnaise. Det er en let og lækker ret, som kan serveres både som frokost og aftensmad.

v2 31s8m naqfo Opskrift på stjerneskud: En klassisk dansk fiskeanretning

Ingredienserne til stjerneskud er få og nemme at få fat i. Du skal bruge ristet brød, frisk fisk, rejer, salat, asparges og mayonnaise. Kogetiden og stegetiden afhænger af, hvilken type fisk du vælger at bruge, men generelt skal fisken steges i et par minutter på hver side, indtil den er gennemstegt. Tips til at gøre retten endnu mere lækker kan være at tilføje lidt citronsaft eller dild til mayonnaisen.

Læs også:  Opskrift på jægergryde: En klassisk ret med vildt og svampe

Opskriften på stjerneskud har sin oprindelse i Danmark og er en af vores favoritretter. Det er en nem og hurtig ret at lave, som samtidig smager fantastisk. Vi har lavet en video, hvor du kan se, hvordan du laver stjerneskud, og vi vil meget gerne høre din mening og læse dine kommentarer til opskriften.

Ingredienser

v2 31s8q csj4h Opskrift på stjerneskud: En klassisk dansk fiskeanretning

Fisk og skaldyr

For at lave en lækker stjerneskud skal du bruge forskellige slags fisk og skaldyr. Vi anbefaler at bruge rødspættefileter, laks og rejer. Du kan også tilføje stenbiderrogn for ekstra smag og tekstur.

Dressing og tilbehør

Til dressingen kan du bruge en skaldyrsdressing, thousand island dressing eller en hjemmelavet dressing med creme fraiche, mayonnaise, sennep og skalotteløg. Tilbehøret kan bestå af salat, asparges, agurk, tomat og franskbrød.

For at panere fisken skal du bruge hvedemel, rasp og æg. Steg fisken i smør på panden eller bag den i ovnen med lidt hvidvin og citronsaft.

Husk at krydre fisken med salt og peber, og pynt retten med dild og rogn.

Det er vigtigt at bruge friske ingredienser og at følge kogetid og stegetid nøje for at opnå den bedste smag og konsistens.

Her er vores favoritopskrift på stjerneskud:

Ingredienser:

  • 4 rødspættefileter
  • 4 laksefileter
  • 200 g rejer
  • 100 g stenbiderrogn
  • 1 citron
  • 100 g smør
  • 2 dl hvidvin
  • Salt og peber
  • 1 bundt dild
  • 1 salathoved
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 agurk
  • 2 tomater
  • 4 skiver franskbrød
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 spsk sennep
  • 2 skalotteløg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl rasp
  • 2 æg

Sådan gør du:

  1. Skyl og tør salaten og skær den i mindre stykker. Skær agurken og tomaterne i skiver.
  2. Skyl aspargesene og skær den nederste del af. Kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, indtil de er møre.
  3. Smelt smørret på panden og steg rødspættefileterne i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
  4. Paner laksefileterne i hvedemel, æg og rasp og steg dem i smør på panden i ca. 3-4 minutter på hver side.
  5. Pisk creme fraiche, mayonnaise, sennep og hakket skalotteløg sammen til dressingen. Smag til med salt og peber.
  6. Anret salaten på tallerkener og læg rødspættefileterne og laksefileterne ovenpå. Pynt med rejer, stenbiderrogn, dild og citronskiver.
  7. Server med asparges, agurk, tomater og franskbrød. Top med dressingen.
Læs også:  Opskrift på pandekager: Sådan laver du pandekager med Arla

Vi håber, du nyder vores opskrift på stjerneskud. Del gerne din mening og kommentarer med os, og tag os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Fremgangsmåde

v2 31s8y Opskrift på stjerneskud: En klassisk dansk fiskeanretning

Forberedelse

Først skal du sørge for at have alle ingredienserne klar til brug. Til stjerneskud skal du bruge rugbrød, stegt fisk og varmrøget laks. Du kan tilføje krydderurter efter eget valg for at give retten ekstra smag.

Tilberedning

Start med at riste rugbrødet, så det bliver sprødt og lækkert. Imens kan du tilberede fisken. Stegetiden afhænger af fisken, men typisk skal fisken have 3-5 minutter på hver side. Varmrøget laks skal ikke tilberedes yderligere.

Servering

Nu er det tid til at samle stjerneskuddet. Placer det ristede rugbrød på en tallerken og læg fisken og laksen ovenpå. Pynt med krydderurter efter eget valg.

Stjerneskud er en klassisk dansk ret, som er nem at lave og smager fantastisk. Retten er rig på protein og kulhydrater, og kan derfor være en god kilde til energi.

Når du laver stjerneskud, er det vigtigt at være opmærksom på tilberedningstiden for fisken, så den ikke bliver tør. Du kan også tilføje andre ingredienser efter eget valg, såsom rejer eller æg, for at give retten ekstra smag og variation.

Vi håber, at vores opskrift på stjerneskud har inspireret dig til at prøve det selv derhjemme. Del gerne dine billeder og din mening om retten på sociale medier som Instagram og Facebook. Her er et tip: Hvis du vil have endnu mere inspiration, kan du søge efter videoer af fremgangsmåden på YouTube.

Læs også:  Opskrift på Valnøddelagkage fra Svinkløv: En Lækker og Nøddeagtig Kage

Bon appétit!

Scroll to Top