Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele

laura madsen Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside |  + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør, kendt for sin ekspertise og passion inden for kulinariske kunster. Hun har gjort sig bemærket i gastronomiens verden med sin innovative tilgang til madlavning og en dyb forståelse for smagssammensætninger.

Laura startede sin karriere som kok, hvor hun hurtigt udmærkede sig for sin kreativitet og evne til at skabe udsøgte retter. Hendes interesse for madlavning førte hende til at udforske forskellige køkkener og kulturer, hvilket har beriget hendes kulinariske repertoire betydeligt.

Ud over sin karriere som kok, har Laura også gjort en markant indsats som forfatter og redaktør for websitet Menuboxen.dk. Her har hun specialiseret sig i at skrive om "måltidskasser" - en populær trend inden for moderne madlavning, hvor man får leveret friske ingredienser og opskrifter direkte til døren. Laura bidrager med sin ekspertise ved at udvikle innovative opskrifter og vejledninger, som gør det nemmere og mere tilgængeligt for folk at lave lækker og sund mad hjemme.

Desuden er Laura en entusiastisk skribent, når det kommer til "opskrifter på kager og andet." Hendes artikler og opskrifter er præget af kreativitet og en fin fornemmelse for detaljer, hvilket har gjort hende til en elsket skikkelse blandt læsere, der søger inspiration til bagning og dessertlavning.

Lauras arbejde på Menuboxen.dk afspejler hendes dedikation til at dele sin viden og passion for madlavning. Hendes evne til at formidle komplekse opskrifter på en forståelig og tilgængelig måde har gjort hende til en værdifuld ressource for både nybegyndere og erfarne madentusiaster. Med en blanding af traditionelle teknikker og moderne twists, fortsætter Laura med at inspirere og berige det danske madlandskab.

Sidst opdateret: 7 oktober, 2024

Opskrift på Svensk Prinsessekage

v2 333ad Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele

Vi har fundet en lækker opskrift på svensk prinsessekage, som vi gerne vil dele med jer. Prinsessekage er en klassisk kage, som er kendt i hele Norden, men den svenske version er lavet med en særlig ingrediens, nemlig svensk gåsebryst.

Kageingredienserne er ikke mange, men det er vigtigt at følge opskriften nøje for at få den rigtige smag og konsistens. Vi har inkluderet en video, der viser, hvordan du laver kagen trin for trin, og vi har også tilføjet vores egne tips til, hvordan du kan gøre kagen endnu mere lækker.

Svensk prinsessekage har sin oprindelse i Småland i Sverige, og den er en favorit blandt mange svenske familier. Vi håber, at du vil nyde denne opskrift og dele din mening og kommentarer med os, hvis du prøver at lave kagen derhjemme. Sådan gør du:

Forberedelse og ingredienser

v2 333ag gbmfa Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele

Vi vil nu give dig en detaljeret vejledning i, hvordan du kan forberede og lave en lækker svensk prinsessekage. Først vil vi se på de forskellige ingredienser, du vil have brug for, og derefter vil vi gennemgå, hvordan du forbereder hver enkelt del af kagen.

Kagebund og fyld

Til kagebunden skal du bruge følgende ingredienser:

  • 200g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100g sukker
  • 100g smør
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl mælk

Til fyldet skal du bruge:

  • 2 dl hindbærsyltetøj
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk glukosesirup
  • 1 tsk kartoffelmel

Bland alle ingredienserne til kagebunden sammen i en skål og rør det godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform og bag i ovnen i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad kagebunden køle af, inden du skærer den i to lag.

Bland hindbærsyltetøj, piskefløde, glukosesirup og kartoffelmel sammen i en gryde og varm det op, indtil det begynder at koge. Lad det køle af, inden du smører fyldet på den nederste kagebund.

Vaniljecreme og flødeskum

Til vaniljecremen skal du bruge følgende ingredienser:

  • 2 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk vaniljesukker

Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og varm det op, indtil det begynder at koge. Lad det køle af, inden du smører det på den øverste kagebund.

Pisk flødeskum og tilsæt vaniljesukker for at give det en lækker smag. Fordel flødeskummet på toppen af vaniljecremen.

Marcipanovertræk og pynt

Til marcipanovertrækket skal du bruge følgende ingredienser:

  • 200g marcipan
  • 100g flormelis
  • Pastafarve (pink og grøn)
  • Kugler og blade til pynt

Ælt marcipanen sammen med flormelis og tilsæt pastafarve for at give det den ønskede farve. Rul marcipanen ud og læg den over kagen. Pynt med kugler og blade, og voila! Din lækre svenske prinsessekage er klar til servering.

Vi håber, at vores vejledning har været nyttig, og at du vil nyde at lave og servere denne lækre kage. Del gerne dine erfaringer og kommentarer nedenfor.

Fremgangsmåde

v2 333an ss01u Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele

Her er vores opskrift på svensk prinsessekage, som er en klassisk kage med en lækker smag af vanilje og marcipan.

Ingredienser

For at lave denne kage skal du bruge følgende ingredienser:

  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk

Sådan gør du

  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader og smør en springform på 24 cm i diameter.
  2. Rør marcipanen med sukkeret, indtil det bliver en ensartet masse.
  3. Tilsæt smørret og rør igen, indtil det er godt blandet.
  4. Tilsæt æggeblommerne og vaniljepulveret, og rør igen.
  5. Tilsæt mel og bagepulver, og rør det godt sammen.
  6. Tilsæt mælken og rør igen, indtil dejen er ensartet.
  7. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  8. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller indtil den er gylden og gennembagt.
  9. Lad kagen køle af i formen, inden du tager den ud.

Tips

  • Hvis du vil have en mere traditionel prinsesstårta, kan du tilføje et lag hindbærmarmelade og et lag pisket flødeskum mellem bundene.
  • Du kan også pynte kagen med flødeskum, friske bær eller glasur.
  • Prøv at servere kagen med en kop kaffe eller te til en hyggelig eftermiddagssnack.

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift på svensk prinsessekage. Del gerne din mening og kommentarer nedenfor, og husk at se vores video og billeder for at få en bedre idé om, hvordan kagen skal se ud.

Scroll to Top