Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på Svensk Prinsessekage

v2 333ad Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele

Vi har fundet en lækker opskrift på svensk prinsessekage, som vi gerne vil dele med jer. Prinsessekage er en klassisk kage, som er kendt i hele Norden, men den svenske version er lavet med en særlig ingrediens, nemlig svensk gåsebryst.

Ingredienserne til kagen er relativt få, men det er vigtigt at følge opskriften nøje for at opnå den helt rigtige smag og konsistens. Vi har inkluderet en video, der viser, hvordan du kan lave kagen trin for trin, og vi har også tilføjet vores egne tips og tricks til, hvordan du kan gøre kagen endnu mere lækker.

Læs også:  Opskrift på majspandekager med kødfyld: En lækker og nem ret til middagsbordet

Svensk prinsessekage har sin oprindelse i Småland i Sverige, og den er en favorit blandt mange svenske familier. Vi håber, at du vil nyde denne opskrift og dele din mening og kommentarer med os, hvis du prøver at lave kagen derhjemme. Sådan gør du:

Forberedelse og ingredienser

v2 333ag gbmfa Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele

Vi vil nu give dig en detaljeret vejledning i, hvordan du kan forberede og lave en lækker svensk prinsessekage. Først vil vi se på de forskellige ingredienser, du vil have brug for, og derefter vil vi gennemgå, hvordan du forbereder hver enkelt del af kagen.

Kagebund og fyld

Til kagebunden skal du bruge følgende ingredienser:

  • 200g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100g sukker
  • 100g smør
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl mælk

Til fyldet skal du bruge:

  • 2 dl hindbærsyltetøj
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk glukosesirup
  • 1 tsk kartoffelmel

Bland alle ingredienserne til kagebunden sammen i en skål og rør det godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform og bag i ovnen i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad kagebunden køle af, inden du skærer den i to lag.

Bland hindbærsyltetøj, piskefløde, glukosesirup og kartoffelmel sammen i en gryde og varm det op, indtil det begynder at koge. Lad det køle af, inden du smører fyldet på den nederste kagebund.

Vaniljecreme og flødeskum

Til vaniljecremen skal du bruge følgende ingredienser:

  • 2 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk vaniljesukker

Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og varm det op, indtil det begynder at koge. Lad det køle af, inden du smører det på den øverste kagebund.

Pisk flødeskum og tilsæt vaniljesukker for at give det en lækker smag. Fordel flødeskummet på toppen af vaniljecremen.

Læs også:  Opskrift på dorade: En lækker og nem måde at tilberede denne fiskeart

Marcipanovertræk og pynt

Til marcipanovertrækket skal du bruge følgende ingredienser:

  • 200g marcipan
  • 100g flormelis
  • Pastafarve (pink og grøn)
  • Kugler og blade til pynt

Ælt marcipanen sammen med flormelis og tilsæt pastafarve for at give det den ønskede farve. Rul marcipanen ud og læg den over kagen. Pynt med kugler og blade, og voila! Din lækre svenske prinsessekage er klar til servering.

Vi håber, at vores vejledning har været nyttig, og at du vil nyde at lave og servere denne lækre kage. Del gerne dine erfaringer og kommentarer nedenfor.

Fremgangsmåde

v2 333an ss01u Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele

Her er vores opskrift på svensk prinsessekage, som er en klassisk kage med en lækker smag af vanilje og marcipan.

Ingredienser

For at lave denne kage skal du bruge følgende ingredienser:

  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk

Sådan gør du

  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader og smør en springform på 24 cm i diameter.
  2. Rør marcipanen med sukkeret, indtil det bliver en ensartet masse.
  3. Tilsæt smørret og rør igen, indtil det er godt blandet.
  4. Tilsæt æggeblommerne og vaniljepulveret, og rør igen.
  5. Tilsæt mel og bagepulver, og rør det godt sammen.
  6. Tilsæt mælken og rør igen, indtil dejen er ensartet.
  7. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  8. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller indtil den er gylden og gennembagt.
  9. Lad kagen køle af i formen, inden du tager den ud.

Tips

  • Hvis du vil have en mere traditionel prinsesstårta, kan du tilføje et lag hindbærmarmelade og et lag pisket flødeskum mellem bundene.
  • Du kan også pynte kagen med flødeskum, friske bær eller glasur.
  • Prøv at servere kagen med en kop kaffe eller te til en hyggelig eftermiddagssnack.
Læs også:  Opskrift på laktosefri is: Sådan laver du den perfekte is uden laktose

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift på svensk prinsessekage. Del gerne din mening og kommentarer nedenfor, og husk at se vores video og billeder for at få en bedre idé om, hvordan kagen skal se ud.

Scroll to Top