Opskrift på tærte med broccoli og bacon: En lækker og nem måde at bruge broccoli på

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på en tærte med broccoli og bacon, som er perfekt til aftensmaden. Denne tærte er fyldt med smag og er en god måde at få grøntsager på. Vi har lavet denne tærte mange gange og den er altid en favorit hos os.

v2 34309 w79g8 Opskrift på tærte med broccoli og bacon: En lækker og nem måde at bruge broccoli på

Ingredienserne til tærten er nemme at finde og kogetiden er ikke lang. Stegetiden er heller ikke lang, så du kan have en lækker tærte klar på kort tid. Vi har også nogle tips til, hvordan du kan gøre tærten endnu mere lækker. Oprindelseslandet for denne tærte er ikke specifikt, men den er inspireret af klassiske tærter og er tilpasset vores smag.

Læs også:  Opskrift på aronia syltetøj: Sådan laver du det selv

Forberedelse af ingredienser

v2 3430b hr18a Opskrift på tærte med broccoli og bacon: En lækker og nem måde at bruge broccoli på

Forberedelse af tærtedej

Først og fremmest skal vi forberede tærtedejen. Vi skal bruge følgende ingredienser: hvedemel, fuldkornshvedemel, salt, smør, æg og vand. Vi blander de to slags mel og salt i en skål og tilsætter derefter smørret i små tern. Vi ælter det sammen, indtil det ligner grove krummer. Derefter tilsætter vi et æg og lidt vand ad gangen, mens vi ælter dejen sammen. Til sidst pakker vi dejen ind i køkkenfilm og lader den køle i køleskabet i mindst 30 minutter.

Forberedelse af fyld

Mens tærtedejen køler af, kan vi forberede fyldet. Vi skal bruge følgende ingredienser: broccoli, bacon, løg, rødløg, porre, peberfrugt, salt, peber, æg, mælk, fløde, ost og fuldkornsmel. Vi starter med at skære broccoli i små buketter og koge dem i saltet vand i ca. 3-4 minutter, indtil de er møre. Derefter steger vi bacon i en pande, indtil det er sprødt. Vi tager baconet op og steger derefter løg, rødløg, porre og peberfrugt i det overskydende fedt. Vi tilsætter derefter broccoli og bacon til panden.

Vi tager tærtedejen ud af køleskabet og ruller den ud på et meldrysset bord. Vi lægger den i en smurt springform og prikker bunden med en gaffel. Vi forvarmer ovnen til 180 grader varmluft. Vi pisker æg, mælk, fløde, ost, salt og peber sammen i en skål og hælder det over fyldet i tærten. Vi bager tærten i ovnen i ca. 30-35 minutter, indtil den er gylden og sprød på toppen.

Tips: Server tærten med en frisk salat og karamelliserede rødløg på toppen for ekstra smag. Tærten kan også laves med kylling eller skinke i stedet for bacon for at øge proteinindholdet. Brug en foodprocessor til at blande tærtedejen hurtigt og nemt.

Læs også:  Bedste Opskrift på Brændte Mandler: Sådan Laver Du Dem Hjemme

Vi håber, du finder vores opskrift på tærte med broccoli og bacon nyttig og lækker. Del gerne din mening og kommentarer med os nedenfor.

Madlavning og servering

v2 3430i Opskrift på tærte med broccoli og bacon: En lækker og nem måde at bruge broccoli på

Madlavning af tærte

Når vi laver tærte med broccoli og bacon, bruger vi en tærteform på 24 cm i diameter. Først opvarmer vi ovnen til 180 grader. Derefter skærer vi bacon i små tern og steger det på en pande, indtil det er sprødt. Imens hakker vi broccoli i små buketter og koger dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.

I en skål pisker vi æg sammen med fløde, salt, peber og revet ost. Herefter fordeler vi broccoli og bacon i tærteformen og hælder æggemassen over. Tærten bages i ovnen i ca. 30-35 minutter, indtil den er gylden og fast i midten.

Servering og næringsindhold

Når tærten er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af i et par minutter, inden vi skærer den ud i stykker og serverer den. Tærten kan serveres med en frisk grøn salat og et godt brød til.

Næringsindholdet i tærten afhænger af ingredienserne og størrelsen på portionerne. Men generelt er tærte med broccoli og bacon en god kilde til protein, fibre og vitaminer.

Et tip til at gøre tærten endnu mere lækker er at tilføje lidt ekstra peber eller krydderier efter smag og behag. Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på tærte med broccoli og bacon, og vi ser frem til at høre din mening i kommentarerne.

Scroll to Top