Opskrift på sprængt oksebryst: Sådan tilbereder du det møreste kød

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi vil gerne dele vores favoritopskrift på sprængt oksebryst med jer. Sprængt oksebryst er en klassisk ret, som er populær i mange forskellige lande, herunder Danmark. Retten er nem at lave, og kræver ikke mange ingredienser.

v2 34i71 krgns Opskrift på sprængt oksebryst: Sådan tilbereder du det møreste kød

Ingredienserne til sprængt oksebryst inkluderer oksebryst, salt, peberkorn, laurbærblade og vand. Kogetiden afhænger af størrelsen på oksebrystet, men typisk skal det koges i 2-3 timer. Stegetiden er kort, og det er vigtigt at stege kødet på høj varme, indtil det er gyldent og sprødt.

Vi har også et par tips til, hvordan man kan få det bedste resultat med sprængt oksebryst. Det er vigtigt at bruge godt kød af høj kvalitet, og at man ikke skærer kødet for tykt. Det er også en god idé at lade kødet hvile i et par minutter, inden man skærer det ud. Vi håber, I vil nyde vores opskrift på sprængt oksebryst, og vi ser frem til at høre jeres mening og kommentarer.

Læs også:  Opskrift på TUC kage: Lær at lave den lækre snack-kage selv

Opskrift på sprængt oksebryst

v2 34i74 zzcp4 Opskrift på sprængt oksebryst: Sådan tilbereder du det møreste kød

Vi har her en lækker opskrift på sprængt oksebryst, som er en klassisk ret i det danske køkken. Det er en ret, som kræver lidt tid og tålmodighed, men resultatet er helt sikkert det værd.

Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser:

 • 1 kg oksebryst
 • 2 tsk peber
 • 2 spsk salt
 • 1 liter vand
 • 2 dl øl
 • 2 løg
 • 10 peberkorn
 • 2 laurbærblade
 • 1 lille kvist timian
 • Saltlage (til sprængning)

Sådan gør du

 1. Start med at sprænge oksebrystet. Det gøres ved at lægge kødet i en saltlage i køleskabet i 2-3 dage. Saltlagen laves ved at blande 1 liter vand med 2 spsk salt. Når kødet er færdigsprængt, tages det op af saltlagen og skylles grundigt i koldt vand.
 2. Læg oksebrystet i en stor gryde sammen med øl, løg, peberkorn, laurbærblade og timian. Tilsæt vand, så kødet er dækket.
 3. Lad det hele simre i 2-3 timer, indtil kødet er mørt og falder fra hinanden.
 4. Tag kødet op af gryden og lad det køle af i køleskabet i et par timer.
 5. Skær kødet i skiver og server det med fx rødkål og kartofler.

Tips

 • Hvis du ikke har tid til at sprænge oksebrystet selv, kan du købe det færdigsprængt hos din slagter.
 • Kødet kan også fryses ned efter tilberedning, så du har til en anden gang.
 • Du kan justere mængden af krydderier efter smag og behag.

Vi håber, at du vil prøve vores opskrift på sprængt oksebryst og nyde den lækre ret. Del gerne din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet.

Tilbehør og serveringsforslag

v2 34i7a Opskrift på sprængt oksebryst: Sådan tilbereder du det møreste kød

Når man laver sprængt oksebryst, er det vigtigt at have noget lækkert tilbehør og nogle gode serveringsforslag. Her er nogle af vores favoritter:

Læs også:  Opskrift på Tomatsild: Sådan laver du den perfekte julesild med tomatsovs

Kartofler

Kogte kartofler er et klassisk tilbehør til sprængt oksebryst. Vi foretrækker at bruge små, nye kartofler, som koges i letsaltet vand i cirka 15-20 minutter, indtil de er møre. Drys med lidt hakket persille og server med smør.

Peberrodssovs

Peberrodssovs er en lækker og klassisk sovs til sprængt oksebryst. Vi laver den ved at blande friskrevet peberrod med fløde, mælk, æbleeddike, sukker og lidt hvidløg og sennep. Kog op og lad det simre i cirka 10 minutter, indtil sovsen er tyk og cremet.

Grøntsager

Til sprængt oksebryst kan man servere mange forskellige slags grøntsager. Vi kan godt lide at bruge gulerødder, porre og selleri, som skæres i tynde skiver og sauteres i lidt smør og bouillon i cirka 10-15 minutter, indtil de er møre og saftige. Drys med lidt hakket persille og server som tilbehør.

Rugbrød

Rugbrød er en klassisk dansk følgesvend til sprængt oksebryst. Vi skærer rugbrødet i skiver og serverer det som en slags “smørbolle” med smør og friskrevet peberrod på toppen.

Disse er blot nogle af vores favoritter, men der er mange andre muligheder for tilbehør og serveringsforslag til sprængt oksebryst. Brug din fantasi og tilpas det til din smag. Vi håber, at du vil nyde denne klassiske opskrift på mormormad som en lækker og saftig aftensmad. Del gerne dine egne tips og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top