Opskrift på Vaniljekranse fra Den Gamle By: Sådan laver du de lækreste småkager

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vaniljekranse er en klassisk julekage, som mange af os forbinder med barndommens jul. Den sprøde kage med den lækre vaniljesmag er en favorit hos mange, og der findes utallige opskrifter på denne lækre kage. I denne artikel vil vi tage dig med til Den Gamle By i Århus og dele en opskrift på vaniljekranse fra Madam Mangors Kogebog.

v2 32wmc u6tjo Opskrift på Vaniljekranse fra Den Gamle By: Sådan laver du de lækreste småkager

Madam Mangors Kogebog er en af Danmarks ældste kogebøger og er udgivet første gang i 1837. Bogen indeholder en lang række opskrifter på klassiske danske retter, og en af dem er opskriften på vaniljekransen. Opskriften er enkel og nem at følge, og resultatet er en lækker og sprød kage med masser af vaniljesmag. Vi har også inkluderet et video og billeder, så du kan følge med trin for trin og se, hvordan kagerne skal se ud undervejs.

Læs også:  Opskrift på bønnesalat: Sund og lækker måltid til enhver lejlighed

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift på vaniljekranse fra Den Gamle By og Madam Mangors Kogebog. Vi har også inkluderet nogle tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften efter din smag, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til opskriften. Sådan gør du: følg vores trin for trin guide og nyd de lækre vaniljekranse.

Ingredienser og Forberedelse

v2 32wmg 8a1pp Opskrift på Vaniljekranse fra Den Gamle By: Sådan laver du de lækreste småkager

Ingrediensliste

Vi har lavet en opskrift på vaniljekranse fra Den Gamle By, og her er ingredienserne, som du skal bruge:

  • 250 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 125 g mandelmel
  • 1 knivspids salt

Forberedelse af Dejen

Først skal du riste mandelmel i en tør pande i et par minutter, indtil det bliver let gyldent. Lad det køle af, inden du går videre.

I en stor skål skal du blande smør og sukker sammen, indtil det bliver en ensartet masse. Tilsæt derefter æg og vaniljesukker, og rør det hele godt sammen.

I en anden skål skal du blande hvedemel, mandelmel og salt sammen. Tilsæt derefter melblandingen til smørblandingen lidt ad gangen, og ælt det hele sammen, indtil det bliver en glat dej.

Sæt dejen i køleskabet i mindst 30 minutter, så den kan blive fastere. Imens kan du forvarme ovnen til 200 grader.

Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud til små kranse. Læg kranse på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i cirka 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Lad vaniljekransene køle af, inden du serverer dem.

Tips

Hvis du vil have endnu mere smag i dine vaniljekranse, kan du tilsætte lidt revet vaniljekorn i dejen.

Læs også:  Opskrift på gratin med kartofler og ost

Hvis du har svært ved at rulle dejen ud, kan du prøve at lægge dejen i køleskabet i længere tid, så den bliver mere fast.

Opskriften på vaniljekranse fra Den Gamle By er en klassiker, og den er altid en favorit blandt både store og små.

Vi håber, at du nyder at bage disse lækre vaniljekranse, og vi vil meget gerne høre din mening om opskriften i kommentarerne.

Bagning og Opbevaring

v2 32wml kqj96 Opskrift på Vaniljekranse fra Den Gamle By: Sådan laver du de lækreste småkager

Bagning

Når vi bager vores vaniljekranse fra Den Gamle By, sørger vi altid for at have vores ovn forvarmet til 180 grader varmluft. Vi bruger en bageplade med bagepapir, og rillerne på pladen sørger for, at vores småkager bliver sprøde og gyldne på begge sider.

Dejen æltes godt og trilles ud i små stykker, som formes til små kranse og lægges på bagepladen. Vi bruger en sprøjtepose til at forme vores kager, og når dejen slipper vores hænder, ved vi, at de er klar til at blive formet.

Vi drysser hakkede mandler på vores vaniljekranse, inden de bliver sat i ovnen i cirka 10-12 minutter. Når kagerne er færdigbagte, tages de ud af ovnen og ristes på en rist, inden de lægges i en kagedåse.

Opbevaring

For at sikre, at vores vaniljekranse holder sig sprøde og lækre, opbevarer vi dem altid i en lufttæt beholder. På den måde undgår vi, at vores småkager bliver bløde og kedelige.

Hvis du vil fryse dine vaniljekranse ned, så er det også en mulighed. Vi anbefaler dog, at du undgår at fryse kager med hakkede mandler, da de kan miste deres sprødhed.

Læs også:  Meyers Opskrift på Honningkager: En Lækker Juleklassiker

Vi håber, at vores tips til bagning og opbevaring af vaniljekranse vil hjælpe dig med at lave dine egne lækre julekager.

Scroll to Top