Sund opskrift på boller i karry: Nem og lækker madlavning

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har fundet en sund opskrift på boller i karry, som vi vil dele med jer. Denne ret er en klassiker i mange danske hjem, men den kan ofte være fyldt med kalorier og fedt. Derfor har vi fundet en sundere version, som stadig smager fantastisk.

v2 33izl kuy5l Sund opskrift på boller i karry: Nem og lækker madlavning

Ingredienserne til denne opskrift er nemme at få fat i og retten tager ikke lang tid at lave. Kogetiden er cirka 30 minutter og stegetiden er cirka 15 minutter. Vi har også fundet nogle tips til at gøre retten endnu mere velsmagende og sund.

Boller i karry er en ret med oprindelse i Indien, men den er blevet en populær ret i Danmark. Vi har valgt at dele vores favorit opskrift på retten, som er en sundere version. Vi har også inkluderet en video og billeder, så I kan se, hvordan retten skal se ud. Vi vil også gerne høre jeres mening og kommentarer, hvis I prøver opskriften derhjemme.

Læs også:  Opskrift på kanelkage: Lær at lave den perfekte kage med kanel og sukker

Forberedelse af kødboller

v2 33izo r0307 Sund opskrift på boller i karry: Nem og lækker madlavning

Ingredienser til kødboller

For at forberede kødboller til boller i karry skal vi bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Hakket svine- og kalvekød 500 g
Hvedemel 2 spsk
Æg 1 stk
Mælk 1 dl
Salt og peber Efter smag

Vi kan også tilføje andre krydderier og urter efter vores smag for at give vores kødboller en unik smag.

Fremgangsmåde

For at forberede kødboller i karry, skal vi først forberede kødboller. Her er trinene, vi skal følge:

  1. Bland det hakket svine- og kalvekød med hvedemel, æg og mælk i en stor skål.
  2. Tilsæt salt og peber efter smag og ælt ingredienserne sammen, indtil de er godt blandet.
  3. Form små kødboller med hænderne. Vi kan vælge størrelsen på vores kødboller efter vores smag.
  4. Steg kødbollerne i en pande med lidt olie, indtil de er gyldne og gennemstegte.

Vi kan også vælge at koge kødbollerne i vand i ca. 10 minutter, inden vi steger dem, for at give dem en mere saftig og blød tekstur.

Nu er vores kødboller klar til at blive tilsat i vores boller i karry. Vi kan også vælge at fryse vores kødboller, hvis vi vil forberede dem på forhånd og bruge dem senere.

Vi håber, at disse tips og trin vil hjælpe dig med at forberede lækre kødboller til din favorit boller i karry ret. Del din mening og kommentarer med os, og vi vil gerne se billeder og videoer af dine kødboller i karry.

Tilberedning af karrysovs og ris

v2 33izt of69r Sund opskrift på boller i karry: Nem og lækker madlavning

Ingredienser til karrysovs og ris

Til boller i karry skal man bruge en lækker og cremet karrysovs, samt nogle velsmagende ris. Her er ingredienserne, som vi bruger til vores opskrift:

Læs også:  Opskrift på Cæsar Salat: Enkel og Lækker

Karrysovs

  • 2 spsk mel
  • 2 spsk olie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 bouillonterninger (hønsebouillon)
  • 3 spsk karry
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 spsk ingefær
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk sukker
  • 400 ml kokosmælk
  • 400 ml kogende vand
  • Salt og peber efter smag
  • Ærter (valgfrit)

Ris

  • 300 g ris
  • 600 ml vand
  • Salt efter smag

Fremgangsmåde

Karrysovs

  1. Hak løg og hvidløg fint og svits dem i olien i en gryde i ca. 5 minutter, eller indtil de er bløde og gyldne.
  2. Tilsæt mel og karry og rør godt rundt, så det bliver til en jævn masse.
  3. Tilsæt bouillonterninger, gurkemeje, ingefær, koriander og sukker og rør godt rundt.
  4. Tilsæt kokosmælk og kogende vand og rør godt rundt, så det bliver til en jævn sovs.
  5. Lad sovsen simre i ca. 10 minutter, eller indtil den er tyk og cremet.
  6. Blend sovsen med en stavblender, hvis du ønsker en helt glat konsistens.
  7. Tilsæt ærter og lad dem simre med i sovsen i ca. 5 minutter, eller indtil de er møre.

Ris

  1. Skyl risene i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.
  2. Kog risene i vand med lidt salt i ca. 10-12 minutter, eller indtil de er møre og kogte.
  3. Lad risene hvile i ca. 5 minutter, inden de serveres.

Vi håber, at disse tips og vores opskrift på boller i karry kan blive en favorit i dit køkken. Del endelig din mening og kommentarer med os, og tag gerne billeder eller optag en video af din tilberedning.

Scroll to Top