Gammel Opskrift på Jødekager Småkager: En Tidsprøvet Delikatesse

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi vil gerne dele en gammel opskrift på jødekager småkager, som vi har fundet fra 1700-tallet. Disse småkager har en spændende historie, da de blev til i jødiske bagerier i Danmark. Opskriften inkluderer eksotiske krydderier, som giver kagerne en helt unik smag.

v2 31l04 tbv4p Gammel Opskrift på Jødekager Småkager: En Tidsprøvet Delikatesse

Ingredienserne til jødekager er simple og lettilgængelige, og kogetiden er kort. Stegetiden er også kort, så man kan hurtigt nyde de lækre småkager. Vi vil også give nogle tips til at gøre jødekagerne endnu bedre.

Vi er begejstrede for at dele denne oprindelsesrige opskrift på jødekager småkager med jer. Vi har også inkluderet en video og billeder, så I kan se, hvordan man laver disse lækre småkager. Del gerne jeres mening og kommentarer med os, hvis I prøver opskriften derhjemme.

Læs også:  Opskrift på kødboller: Nem og lækker måde at tilberede kød på

Ingredienser og Forberedelse

v2 31l07 d90ym Gammel Opskrift på Jødekager Småkager: En Tidsprøvet Delikatesse

Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser til vores gammeldags jødekager småkager:

 • 250g smør
 • 250g sukker
 • 2 æg
 • 500g hvedemel
 • 1 tsk hjortetaksalt
 • 100g hakkede mandler
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk citronskal
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk hjortetakssalt
 • Rørsukker til drys

Forberedelse af Dejen

For at forberede dejen skal du følge disse trin:

 1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver blødt.
 2. Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det bliver lyst og luftigt.
 3. Tilsæt æggene, og fortsæt med at piske indtil det er godt blandet.
 4. Tilsæt hvedemel, hjortetaksalt, hakkede mandler, vaniljesukker, citronskal og kanel, og rør det hele sammen til en ensartet dej.
 5. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time.
 6. Tænd ovnen på 180 grader.
 7. Form små kugler af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir.
 8. Drys med rørsukker og bag i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de er let gyldne.
 9. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Her er vores opskrift på jødekager småkager. Vi håber, at du vil nyde at bage dem og dele dine kommentarer og favorit tips med os.

Bagning og Opbevaring

v2 31l0c v7iqh Gammel Opskrift på Jødekager Småkager: En Tidsprøvet Delikatesse

Bagning

Når vi bager jødekager, er det vigtigt at have styr på temperaturen i ovnen. Vi anbefaler at bruge varmluft ved 180 grader. For at undgå at småkagerne hænger fast på bagepladen, kan man lægge bagepapir på pladen eller bruge en rist til at bage kagerne på.

Dejen skal formes til små kugler, som herefter rulles i kanelsukker og mandelflager. Herefter placeres kagerne på bagepladen og bages i ovnen i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Læs også:  Opskrift på pizzadej: Sådan laver du den perfekte dej til dine pizzaer

Opbevaring

Når jødekagerne er bagt og afkølet, kan de opbevares i en kagedåse eller på en tallerken dækket med madpapir. For at bevare kagerne friske og sprøde anbefaler vi at opbevare dem i køleskabet.

Hvis man ønsker at fryse dej til senere brug, kan man gøre det ved at forme dejen til små kugler og placere dem på en bageplade. Herefter skal de fryses i ca. 30 minutter, inden de kan lægges i en frysepose og opbevares i fryseren.

For at genopvarme frosne småkager, kan man tage dem ud af fryseren og lade dem tø op ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Herefter kan man varme dem op i ovnen ved 180 grader i ca. 5-7 minutter, indtil de er varme og sprøde igen.

Det er vigtigt at opbevare jødekagerne på en tør og kølig plads, så de ikke bliver bløde eller tørrer ud. Sådan kan man sikre sig, at man altid har friske småkager klar til servering.

Vi håber, at disse tips og tricks kan hjælpe dig med at bage og opbevare dine jødekager på bedste vis.

Scroll to Top