Opskrift på æggekage med bacon og løg

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

I denne artikel vil vi give dig en nem opskrift på æggekage, som du kan lave derhjemme. Æggekage er en klassisk dansk ret, der kan serveres til både morgenmad, frokost og aftensmad. Den kan laves på mange forskellige måder, men vi vil give dig vores favoritopskrift, som er nem og lækker.

v2 31lzz pghbd Opskrift på æggekage med bacon og løg

Ingredienserne til æggekagen er få og nemme at finde i de fleste supermarkeder. Du skal bruge æg, mælk, mel, salt og peber. Kogetiden er kort, og stegetiden afhænger af, hvor stor panden er og hvor høj varmen er. Vi vil også give dig nogle tips til at få den perfekte æggekage, så den bliver luftig og lækker.

Læs også:  Opskrift på julerødkål: Sådan laver du den perfekte tilbehør til julemiddagen

Æggekage har sin oprindelse i Danmark og er en ret, som mange danskere har et forhold til. Vi håber, at vores opskrift kan give dig inspiration til at lave din egen æggekage derhjemme. Vi vil også dele en video og billeder af, hvordan vi laver vores æggekage, så du kan se, hvordan det skal gøres. Vi vil også gerne høre din mening om vores opskrift, så skriv endelig en kommentar, hvis du har nogle tips eller tricks til at lave den perfekte æggekage.

Ingredienser og tilberedning

v2 31m02 5n24m Opskrift på æggekage med bacon og løg

Ingredienser

Til denne opskrift på æggekage, beregnet til fire personer, skal du bruge følgende ingredienser:

  • 8 æg
  • 100 g bacon
  • 2 tomater
  • 50 g revet ost
  • Salt og peber
  • 1 dl mælk
  • 2 kogte kartofler
  • Purløg
  • Smør til stegning

Tilberedning

  1. Start med at skære bacon i små tern og steg det i en pande, indtil det er sprødt.
  2. Skær tomaterne i skiver og tilsæt dem til panden sammen med baconet. Steg i 2-3 minutter.
  3. Pisk æggene sammen med mælk, salt, og peber i en skål.
  4. Skær de kogte kartofler i skiver og tilsæt dem til æggemassen.
  5. Hak purløg fint og tilsæt det til æggemassen.
  6. Smelt smør i en pande og hæld æggemassen i. Lad det stege i ca. 5 minutter, indtil bunden er gyldenbrun.
  7. Drys revet ost over æggekagen og sæt panden i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter, indtil æggekagen er fast og osten er smeltet.
  8. Tag panden ud af ovnen og lad æggekagen køle af i et par minutter, før den skæres ud i passende stykker.
  9. Server æggekagen med stegt bacon og tomater på toppen samt lidt ekstra purløg til pynt.
Læs også:  Opskrift på Kværndruppigens Brunsviger - En Lækker Traditionel Kage fra Fyn

Tips og variationer

  • Du kan tilføje flere grøntsager til æggemassen, såsom spinat eller majs.
  • Hvis du vil have en mere luftig æggekage, kan du tilsætte en teskefuld bagepulver til æggemassen.
  • Du kan også tilberede æggekagen i ovnen ved at hælde æggemassen i en smurt form og bage den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter.
  • Hvis du vil have en mere traditionel æggekage, kan du erstatte bacon med flæsk eller skinke.
  • Æggekagen kan også tilberedes med kartofler, enten som kartoffelæggekage eller ovnbagt æggekage.
  • Server æggekagen med rugbrød eller piskefløde som tilbehør.
  • Tilsæt en teskefuld maizena til æggemassen for at gøre den mere cremet.
  • Se en video af, hvordan du laver æggekagen på vores hjemmeside.
  • Del dine billeder og din mening om denne opskrift i kommentarerne nedenfor.
  • Oprindelseslandet for æggekage er Danmark, og det er en af vores favoritretter til både frokost og aftensmad.
Scroll to Top