Opskrift på bagt græskar med honning og timian

laura madsen Opskrift på bagt græskar med honning og timian
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside |  + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 8 oktober, 2024

Vi nyder at prøve forskellige opskrifter med græskar, og en af vores yndlingsretter er bagt græskar. Bagt græskar er en velsmagende og sund måde at spise denne sæsonbestemte grøntsag på. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på bagt græskar og give dig råd til at lave det perfekte bagte græskar.

v2 33uol be61o Opskrift på bagt græskar med honning og timian

Ingredienserne til vores bagte græskar er enkle og lette at finde i dit lokale supermarked. Vi bruger hokkaido græskar, som er en lille, sød og lækker variant, der er god til bagning. Du kan også vælge butternut græskar, hvis du hellere vil have det. Udover græskar bruger vi også olivenolie, salt og peber til at krydre dem.

For at tilberede vores bagte græskar skal du først skære græskaret i skiver og fjerne kernerne. Derefter pensler du græskarskiverne med olivenolie og krydrer dem med salt og peber. Bag græskarskiverne i ovnen i cirka 30-40 minutter, indtil de er møre og gyldne. Server det bagte græskar som en lækker og sund tilføjelse til din aftensmad.

Ingredienser og Tilberedning

v2 33uop vvehu Opskrift på bagt græskar med honning og timian

Nødvendige Ingredienser

For at lave denne lækre opskrift på bagt græskar, skal du bruge følgende ingredienser:

  • 1 stort græskar
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saften fra 1 citron
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt og peber efter smag
  • 50 g revet parmesanost
  • Friske urter til pynt

Tilberedningsproces

Først skal du forvarme ovnen til 200 grader varmluft og forberede en bageplade med bagepapir.

Skær græskaret i halve og fjern kernerne med en ske. Skær græskarkødet i mindre stykker og læg dem på bagepladen.

Bland olivenolie, citronsaft, hakket hvidløg, timian, rosmarin, chiliflager, spidskommen, salt og peber i en skål. Fordel blandingen over græskarstykkerne og vend dem godt rundt, så alle stykkerne er dækket.

Bag græskarstykkerne i ovnen i cirka 25-30 minutter, eller indtil de er møre og gyldne.

Når græskarstykkerne er færdigbagte, tages de ud af ovnen og drysses med revet parmesanost og friske urter.

Server det bagte græskar som en lækker og sund tilføjelse til din aftensmad eller som en vegetarisk hovedret til middagen.

Tips: Hvis du ønsker en mere fyldig smag, kan du tilføje hakket bacon eller chorizo til blandingen inden bagning. Du kan også fylde græskarhalvdelene med en blanding af kogte ris, bælgfrugter og rodfrugter inden bagning.

Oprindelseslandet for græskar er Mexico, men de dyrkes nu over hele verden. Dette er en af vores favoritopskrifter til efteråret og især til Halloween, hvor græskar er i sæson.

Sådan gør du! Følg denne nemme og hurtige opskrift på bagt græskar, og nyd et lækkert og velsmagende måltid. Vi håber, du nyder det så meget som vi gør!

Vi vil meget gerne høre din mening om denne opskrift. Del dine kommentarer og eventuelle ændringer, du har foretaget i opskriften. Se også gerne vores video eller billeder af processen, hvis du har brug for yderligere inspiration.

Serveringsforslag og Variationer

v2 33uow Opskrift på bagt græskar med honning og timian

Tilbehør og Variationer

Når du serverer bagt græskar, kan du vælge at tilføje forskellige typer tilbehør og variationer for at give retten en personlig touch. Her er nogle forslag:

  • Krydderurter: Tilføj friske urter som timian, rosmarin og persille for at give retten ekstra smag.
  • Salater: Server græskarret med en grøn salat, som rucola eller grønkål, for at give retten en frisk og let balance.
  • Svampe: Tilføj svampe som champignon eller shiitake for at give retten en mere fyldig smag.
  • Grønt: Server græskarret med grøntsager som broccoli eller blomkål for at give retten en mere afbalanceret og næringsrig profil.
  • Snack: Skær græskarret i mindre stykker og server det som en sund snack med en dip som yoghurt eller hummus.
  • Desserter: Brug bagt græskar i desserter som græskar tærte eller græskar cheesecake for at tilføje en sød og krydret smag.
  • Madpakke: Brug resterne af bagt græskar i en sandwich eller wrap til en nem og sund madpakke.

Næringsindhold og Sundhedsfordel

Græskar er en sund og næringsrig ingrediens, der er rig på vitaminer og mineraler, herunder A-vitamin, C-vitamin og kalium. Bagt græskar er også en god kilde til fiber, som kan hjælpe med at regulere fordøjelsen og opretholde en sund tarmfunktion.

En portion bagt græskar (ca. 100 gram) indeholder omkring 26 kalorier, 6 gram kulhydrater og 1 gram protein. Da græskar er lavt på fedt, er det en god ingrediens at bruge i sund madlavning.

Tips: For at få mest muligt ud af næringsstofferne i græskar, kan du prøve at tilberede det med skrællen på. Skrællen indeholder en masse fiber og næringsstoffer, og når græskarret er bagt, bliver skrællen blød og spiselig.

Oprindelsesland: Græskar stammer fra Nordamerika, men dyrkes nu i mange forskellige lande over hele verden.

Din mening: Hvordan kan du lide at servere bagt græskar? Del dine favorit variationer og tilbehør i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top