Opskrift på jordbærgrød – nem og lækker måde at bruge friske jordbær

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at lave hjemmelavet sommerdessert, og en af vores favoritter er jordbærgrød. Denne lækre og forfriskende dessert er perfekt til varme sommerdage, og den er nem at lave med vores opskrift på jordbærgrød.

v2 322ht ug5in Opskrift på jordbærgrød - nem og lækker måde at bruge friske jordbær

Ingredienserne til jordbærgrøden er få og nemme at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge friske jordbær, sukker, vand og majsstivelse. Kogetiden er kort, og stegetiden er minimal. Vi har også inkluderet nogle tips i vores opskrift, som vil hjælpe dig med at opnå den perfekte konsistens og smag.

Oprindelseslandet for jordbærgrød er ikke helt klart, men det er en populær dessert i mange lande, herunder Danmark. Vi har lavet en video og taget billeder af hele processen, så du kan se, hvordan vi gør det. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer om vores opskrift på jordbærgrød, så tøv ikke med at dele dem med os. Sådan gør du: følg vores opskrift nedenfor og nyd en lækker og forfriskende dessert med friske jordbær.

Læs også:  Opskrift på Brændte Mandler i Actifry - Sådan laver du dem nemt og lækkert!

Forberedelse og Ingredienser

v2 322hx Opskrift på jordbærgrød - nem og lækker måde at bruge friske jordbær

Ingredienser Samling

Vi har samlet de nødvendige ingredienser til vores lækre jordbærgrød. For at lave 4 portioner af jordbærgrød skal du bruge:

Ingredienser Mængde
Jordbær (friske eller frosne) 500 gram
Vand 500 ml
Sukker 100 gram
Kartoffelmel 2 spsk.
Mælk 500 ml
Fløde 100 ml
Vaniljestang 1 stk.
Maizena 2 spsk.

Forberedelse af Jordbær

Først skal jordbærrene vaskes og skæres i mindre stykker. Hvis du bruger frosne jordbær, skal de tøs op først.

Derefter hælder vi vandet i en gryde sammen med sukker og jordbær. Vaniljestangen skæres over på langs, og vaniljekornene skrabes ud og tilsættes til gryden sammen med stangen.

Gryden sættes over varmen og bringes i kog. Når det koger, skrues der ned for varmen, og jordbærrene simrer i ca. 5 minutter.

Imens røres kartoffelmel og maizena ud i lidt koldt vand, og tilsættes derefter jordbærblandingen.

Tilsidst tilsættes mælk og fløde, og det hele koges op igen.

Nu er vores jordbærgrød færdig, og vi kan servere den varm eller kold alt efter din smag.

Tips

For at give jordbærgrøden en ekstra smag kan du tilsætte lidt citronsaft eller et nip kanel.

Hvis du ønsker en mere glat konsistens kan du bruge en stavblender til at blende jordbærblandingen inden du tilsætter kartoffelmel og maizena.

Jordbærgrøden kan også serveres med et drys af hakkede nødder eller chokolade.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på jordbærgrød. Del gerne din mening og kommentarer med os.

Tilberedning og Servering

v2 322i3 otols Opskrift på jordbærgrød - nem og lækker måde at bruge friske jordbær

Kogning og Jævning

Når vi tilbereder vores opskrift på jordbærgrød, starter vi med at hælde jordbærrene i en gryde og koger dem op sammen med sukker og vand. Vi lader det simre i ca. 10 minutter, indtil bærrene er blevet bløde og saftige.

Læs også:  Opskrift på salat med grønkål: En sund og velsmagende måde at få dine grøntsager på

Herefter jævner vi grøden med kartoffelmel, som vi har rørt ud i lidt koldt vand. Vi tilsætter lidt ad gangen, indtil grøden har den ønskede konsistens. Det er vigtigt at røre godt rundt under jævningen, så der ikke dannes klumper.

Servering og Opbevaring

Når jordbærgrøden er færdig, hælder vi den op i skåle og lader den køle af. Vi serverer den gerne med lidt vaniljeis eller flødeskum på toppen.

Hvis der er rester tilbage, kan jordbærgrøden opbevares i køleskabet i op til 3 dage. Den kan også bruges i forskellige desserter, såsom mormors jordbærgrød, jordbærtrifli eller Eton Mess.

Vi håber, at vores opskrift på jordbærgrød har inspireret dig til at lave din egen favoritversion. Husk at justere mængden af sukker og kartoffelmel efter din egen smag og konsistenspræference.

Har du nogle tips eller kommentarer til vores opskrift, er du velkommen til at dele din mening med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top