Opskrift på banan muffins – Lækre og nemme at lave

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi er glade for at dele vores opskrift på bananmuffins med jer. Disse muffins er nemme at lave, og de smager fantastisk. De er perfekte til morgenmad eller som en snack i løbet af dagen.

v2 31uzt 2wt7l Opskrift på banan muffins - Lækre og nemme at lave

Ingredienserne er enkle og lette at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge modne bananer, mel, sukker, æg, smør, bagepulver, vaniljeekstrakt og salt. Kogetiden for muffinsene er cirka 20-25 minutter, og stegetiden afhænger af din ovn. Vi har også inkluderet nogle tips og tricks til at få de perfekte bananmuffins.

Denne opskrift på bananmuffins stammer fra USA, men den er blevet tilpasset til danske ingredienser og smagsløg. Dette er en af vores favoritopskrifter, og vi håber, at I vil nyde den lige så meget som vi gør. Se vores video og billeder for at se, hvordan vi laver dem, og del gerne din mening og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på franske flutes - nem og lækker bagning

Ingredienser og Forberedelse

v2 31uzx y1iqi Opskrift på banan muffins - Lækre og nemme at lave

Nødvendige Ingredienser

For at lave disse lækre banan muffins, skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 2 modne bananer
 • 2 æg
 • 100 g sukker
 • 100 g smør
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk kanel
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 200 g hvedemel
 • 50 g mørk chokolade
 • 1 dl mælk
 • 2 spsk rapsolie

Forberedelse før Bagning

Først skal du tænde ovnen på 180 grader varmluft og forberede muffin forme med papirforme eller smør og mel. Herefter skal du følge disse trin:

 1. Mos bananerne i en skål med en gaffel.
 2. Tilsæt sukker og smør, og rør det godt sammen.
 3. Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør godt efter hvert æg.
 4. Hak chokoladen groft og tilsæt den sammen med bagepulver, vaniljesukker, salt, kanel og kardemomme i skålen.
 5. Tilsæt mælk og rapsolie og rør det hele sammen.
 6. Tilsæt hvedemel og rør det sammen, indtil dejen er jævn og uden klumper.
 7. Fordel dejen i muffin formene og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
 8. Lad muffinsene køle af i formene i ca. 5 minutter, inden du tager dem ud og serverer dem.

Vi håber, at du vil nyde disse lækre banan muffins, og vi vil meget gerne høre din mening og eventuelle kommentarer.

Bagning og Servering

v2 31v02 cr1p7 Opskrift på banan muffins - Lækre og nemme at lave

Bagning af Muffins

Når vi bager vores saftige banan muffins, bruger vi en muffinform med 12 stk. Vi foretrækker at bruge muffinforme i metal, da de giver en mere jævn varmefordeling i ovnen. Vi anbefaler at bruge muffinforme med en diameter på ca. 7 cm.

Ingredienserne til vores banan muffins er nemme at finde og tage ikke lang tid at forberede. Vi bruger bananer, mel, sukker, æg, smør, bagepulver, vaniljesukker og salt. Efter at have forvarmet ovnen til 180 grader (varmluft), blander vi alle ingredienserne i en skål og rører det godt sammen.

Læs også:  Opskrift på gullash suppe: Sådan laver du en velsmagende og fyldig suppe

Vi fylder muffinformene ca. 2/3 fulde med dejen og bager dem i ovnen i ca. 20-25 minutter. For at tjekke om muffinsene er færdige, kan du indsætte en tandstik i midten af muffinen. Hvis tandstikken kommer ud ren, er muffinsene færdige.

Servering og Opbevaring

Vores banan muffins er perfekte til en tur i skoven eller som en lille snack på farten. De kan også serveres som en lækker dessert eller som en del af en brunch.

For at opbevare muffinsene, skal de først afkøles helt, før de placeres i en lufttæt beholder. De kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage eller fryses ned i op til 2 måneder.

Vi anbefaler at servere muffinsene med en lækker glasur eller som de er. Hvis du ønsker en variation, kan du tilføje chokolade eller andre fyld i dejen.

Vi håber, at vores opskrift på banan muffins vil blive din nye favorit. Del gerne dine kommentarer og din mening om vores opskrift.

Scroll to Top