Opskrift på Bedstefars Skæg: En Traditionel Favorit til Julen

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle minder om vores bedsteforældre, og for mange af os inkluderer disse minder også deres signaturkage – bedstefars skæg. Denne klassiske kage er en favorit blandt mange, og med god grund. Den er nem at lave og smager fantastisk. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på bedstefars skæg, så du også kan nyde denne lækre kage derhjemme.

v2 328pd g5vsb Opskrift på Bedstefars Skæg: En Traditionel Favorit til Julen

Ingredienserne til bedstefars skæg er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Du vil have brug for mel, sukker, smør, æg, bagepulver og vaniljesukker. Med disse få ingredienser kan du lave en lækker kage, der vil imponere dine gæster. Vi vil også inkludere tips til at tilpasse opskriften til dine personlige præferencer og smag.

Læs også:  Opskrift på stegte svinekæber med sprødt svær og mørt kød

Følg vores trin-for-trin guide til at lave bedstefars skæg, og du vil have en lækker kage på ingen tid. Vi vil også inkludere billeder af processen og en video, der viser, hvordan man laver kagen. Efter at have prøvet vores opskrift, vil vi gerne høre din mening og eventuelle kommentarer eller ændringer, du har foretaget. Så lad os komme i gang med at lave bedstefars skæg!

Ingredienser og Forberedelse

v2 328ph nppir Opskrift på Bedstefars Skæg: En Traditionel Favorit til Julen

Ingredienser

Til opskriften på Bedstefars Skæg skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Mel 250 g
Smør 125 g
Sukker 125 g
Bagepulver 1 tsk
Æg 2 stk
Hvedemel 50 g
Mælk 2 dl
Hvider 2 stk
Marmelade 1 dl
Appelsin 1 stk
Blommer 2 stk
Vanilje 1 tsk
Vaniljesukker 1 tsk
Syltetøj 2 spsk
Jordbær 100 g
Fyld Efter smag
Citron 1 stk
Melis Efter smag
Jordbærsyltetøj 2 spsk
Flormelis Efter smag
Hindbærmarmelade 2 spsk
Appelsinskal 1 spsk
Rabarber Efter smag
Chokolade Efter smag
Marcipan Efter smag

Forberedelse

Før du begynder at bage Bedstefars Skæg, skal du forvarme ovnen til 200 grader varmluft.

I en stor skål skal du blande mel, smør, sukker og bagepulver sammen, indtil det danner en ensartet dej.

Derefter skal du tilsætte æggene og hvedemel og blande det godt sammen.

Til sidst skal du tilsætte mælken og røre rundt, indtil dejen er glat og ensartet.

Nu skal du piske hviderne stive og tilsætte dem forsigtigt til dejen.

Tag en bradepande og smør den med fedtstof. Hæld dejen i bradepanden og bag den i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil den er gyldenbrun.

Servering

Bedstefars Skæg kan serveres med en lækker hindbærmarmelade eller et godt jordbærsyltetøj. Drys evt. lidt flormelis over kagen inden servering for at give den et ekstra pift.

Læs også:  Opskrift på gullash med kartoffelmos: En lækker og nem ret til aftensmad

Vi håber, at du vil nyde din Bedstefars Skæg og vil elske den lige så meget som vi gør. Del gerne dine billeder og din mening om opskriften i kommentarerne nedenfor. Se også vores video for at få et bedre indtryk af, hvordan du kan tilberede denne lækre kage.

Scroll to Top