Opskrift på bønnesalat med bacon
Vi elsker at prøve nye ting i køkkenet og finde spændende opskrifter, som vi kan dele på vores sociale medier. En af vores favoritter er bønnesalat med bacon, som er sund og velsmagende. Vi vil gerne dele vores opskrift med jer og give nogle tips til, hvordan I kan gøre den endnu bedre.
Ingredienser:
- 400 g grønne bønner
- 150 g bacon
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. dijonsennep
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. honning
- Saft af 1 citron
- Salt og peber
Kogetid: 5-7 minutter
Stegetid: 10-12 minutter
Oprindelsen af denne opskrift er ikke helt klar, men den er blevet en favorit i vores køkken. Sådan gør du: Start med at koge bønnerne i 5-7 minutter, indtil de er møre. Imens kan du stege baconet på en pande, indtil det er sprødt. Hak løg og hvidløg fint og tilsæt det til panden med baconet. Steg det i et par minutter, indtil det er blødt. Bland dijonsennep, olivenolie, honning og citronsaft i en skål og tilsæt salt og peber efter smag. Vend bønnerne i dressingen og kom bacon, løg og hvidløg i. Server straks.
Vi har også lavet en video og taget billeder af processen, som du kan se på vores Instagram og Facebook. Del gerne din mening og kommentarer, hvis du prøver opskriften derhjemme. Vi håber, I vil nyde denne lækre bønnesalat med bacon lige så meget som vi gør!
Fremgangsmåde til opskrift
Forberedelse af ingredienser
Først skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar til brug. Vi starter med at skære løget i små tern og baconet i mindre stykker. Derefter tager vi de grønne bønner og skærer dem i mindre stykker, hvis de er for store. Vi kan også bruge frosne grønne bønner, som vi koger i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Når de er færdige, skal de drænes og skylles i koldt vand.
Herefter tager vi rødløget og skærer det i tynde skiver. Tomaterne skæres i halve eller kvarte, alt efter størrelse. Til sidst tager vi fetaosten og smuldrer den.
Tilberedning og servering
Nu er det tid til at tilberede bønnesalaten. Vi starter med at stege baconternene på en bageplade i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
Imens baconet steger, kan vi lave dressingen. Vi blander olie, hvidvinseddike, dijonsennep, salt og peber sammen i en skål og rører det godt rundt.
Når baconet er færdigt, tager vi det ud af ovnen og lader det køle af. Derefter blander vi alle ingredienserne sammen i en stor skål og tilsætter dressingen. Vi kan også tilsætte krydderurter efter smag og behag.
Bønnesalaten kan serveres som tilbehør til en hovedret eller som en lækker picnic ret.
Funktioner og fordele ved opskriften
Denne opskrift på bønnesalat med bacon er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Salaten er fyldt med sunde grøntsager og er perfekt som et let måltid eller som tilbehør til en hovedret. Dressingen er hjemmelavet og giver salaten en lækker smag. Vi kan også tilføje oksemørbrad eller parmesanost for at gøre den mere fyldig.
Vi håber, at du vil prøve vores opskrift og dele din mening i kommentarerne. Hvis du vil se en video af, hvordan vi laver salaten, kan du besøge vores medlemsområde på vores hjemmeside.