Opskrift på lækre burgerbrød til hjemmelavede burgere

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker alle en god burger, men det er ofte burgerbrødet, der kan gøre eller ødelægge oplevelsen. Derfor vil vi i denne artikel give dig en lækker opskrift på hjemmelavede burgerbrød, der vil tage dine burgeroplevelser til det næste niveau.

v2 330bt h4ewy Opskrift på lækre burgerbrød til hjemmelavede burgere

Ingredienserne er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked, og kogetiden er ikke mere end en time, så du kan have friske burgerbrød klar på ingen tid. Vi vil også give dig tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften til din personlige smag og præferencer.

Disse lækre burgerbrød har deres oprindelse i USA, men vi har tilpasset opskriften, så den passer til vores danske smag. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide og se vores video, der viser dig, hvordan du kan lave de perfekte burgerbrød. Vi vil også inkludere billeder af processen, så du kan følge med og se, hvordan dine burgerbrød skal se ud. Vi vil også gerne høre din mening og læse dine kommentarer, så del dine erfaringer med os nedenfor.

Læs også:  Opskrift på vildand med appelsinsauce

Grundlæggende Opskrift

v2 330bw jklvb Opskrift på lækre burgerbrød til hjemmelavede burgere

Ingredienser

For at lave hjemmelavede burgerboller skal du bruge følgende ingredienser:

 • 500 g hvedemel
 • 2 tsk salt
 • 25 g gær
 • 2 tsk sukker
 • 3 dl mælk
 • 50 g smør
 • 1 æg til pensling
 • Sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde

 1. Bland mel og salt i en skål og rør det godt sammen.
 2. Smuldr gæren i skålen og tilsæt sukkeret. Rør det godt sammen.
 3. Varm mælken op i en gryde, indtil den er lunken, og tilsæt smørret, så det smelter.
 4. Tilsæt den lune mælk og smør til melblandingen og rør det godt sammen med en røremaskine eller med hænderne, indtil dejen er glat og elastisk.
 5. Lad dejen hæve i ca. 1 time på et lunt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.
 6. Form dejen til 8 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter.
 7. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
 8. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
 9. Lad bollerne køle af på en bagerist, inden de serveres.

Denne opskrift er nem og hurtig at lave, og resultatet er nogle lækre og luftige burgerboller, som passer perfekt til hjemmelavede burgere. Vi anbefaler at bruge mellemhakket oksekød til bøfferne og servere dem med en god salat, bacon og mozzarella. Du kan også tilføje forskellige krydderier eller toppings efter din smag.

Husk at bollerne kan fryses ned og lunes i ovnen, når du har brug for dem. Du kan også eksperimentere med forskellige typer mel som grahamsmel eller fuldkornsmel for at gøre bollerne mere sunde og næringsrige.

Vi håber, at du vil nyde at lave og spise disse hjemmebagte burgerboller. Del gerne dine billeder, din mening og dine kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil også anbefale at se vores videoopskrift for at få endnu flere tips og tricks til at lave de perfekte burgerboller.

Læs også:  Opskrift på flæskesteg med sprød svær: Sådan laver du den perfekte flæskesteg med sprød svær hver gang
Scroll to Top